Blog

Een glutenvrij kerstdiner zonder zorgen: lees hier de tips!

Vandaag deelt Marleen Trompenaars van Smaakvol Glutenvrij haar ervaringen en tips met jou, om zo ontspannen mogelijk een glutenvrije kerst te vieren! Ze zeggen wel eens dat je of een sinterklaas-mens of een kerst-mens bent. Ik kan eigenlijk niet zeggen dat dit op mij ook van toepassing is. Ik ben namelijk dol op beide feesten en vind het lastig om er hier één van te moeten kiezen.

Read more

Heb jij deze kerst glutenvrije cadeautips nodig?

Vind je het lastig om kerstcadeaus te kopen voor iemand met een glutenintolerantie? Voor iedereen wil je natuurlijk gepaste cadeaus kopen, soms met een thema, soms met een achterliggende gedachte. Wij hebben een paar tips voor jullie op een rijtje gezet. Lees hier de leukste kerstcadeautips voor mensen met een glutenintolerantie!

Read more

Afwijkende bezorging rondom de feestdagen 2017

De feestdagen van 2017 staan weer voor de deur. Over twee weken is het kerst en over drie weken is het alweer 2018! Door hoe de feestdagen vallen in de week is onze bezorging enigszins aangepast. Om je niet voor verrassingen te laten staan, leggen we het in dit artikel even voor je uit.


Read more

Glutenvrije restaurants in Maastricht

Maastricht is een gezellige, sfeervolle stad en van 1 december tot 1 januari kun je hier rondstruinen over de grote kerstmarkt op het Vrijthof. Omdat deze stad nog niet in ons lijstje stond, zijn wij op zoek gegaan naar restaurants. Zo kun je een bezoekje aan de kerstmarkt combineren met een heerlijk glutenvrij diner! Daarom vandaag: glutenvrije restaurants in Maastricht.

Read more

Hoe kun je vers glutenvrij brood het best bewaren?

Wij zijn ontzettend blij met het feit dat er steeds meer verse glutenvrije broden in het assortiment worden opgenomen. Zo is er voor jou als klant hopelijk altijd een brood dat bij jou past. Nadat jij jouw favoriet hebt ingekocht, is het natuurlijk wel fijn als dit brood zo lang mogelijk vers blijft. Daarom geven wij vandaag antwoord op de vraag: hoe kun je vers glutenvrij brood het best bewaren?

Read more

Recept: glutenvrije tulband met appel en rozijnen

Sinterklaas is net uit het land en dat betekent dat de kerst er alweer aan zit te komen! Om alvast in de kerstsferen te komen, hebben wij een heel lekker én niet al te ingewikkeld recept voor jullie. Geniet tijdens het ontbijt of als tussendoortje van het recept: glutenvrije tulband met appel en rozijnen!

Read more

Verschil tussen een allergie, intolerantie en sensitiviteit

Een allergie voor noten, een intolerantie voor lactose, glutensensitiviteit… Dit zijn allemaal verschillende reacties op bepaalde voeding. Maar wat is het verschil tussen een allergie, intolerantie en sensitiviteit? Een glutenintolerantie is namelijk niet hetzelfde als een glutensensitiviteit en een glutenallergie. Een glutenallergie bestaat zelfs niet. Huh? In dit artikel leggen wij uit wat de verschillen zijn tussen deze termen!

Read more

Pas jij op voor verborgen gluten?

Gecertificeerde glutenvrije producten herken je aan het officiële glutenvrije logo. Soms staat echter niet expliciet vermeld of een product glutenvrij is. Vervelend, want zo weet je niet 100% zeker of je goed zit. Om jou hierbij te helpen, geven wij een lijstje van ingredienten en producten waarbij je altijd extra voorzichtig moet zijn!

Read more

Wist jij dat deze beroemdheden ook een glutenintolerantie hebben?

Er zijn natuurlijk ook beroemdheden die een glutenintolerantie hebben. Van sommige celebrities wisten we het al, zij zijn er heel open over en schrijven er zelfs boeken over. Sommigen zullen het niet van de daken schreeuwen of in interviews benoemen. Er zijn er ook nog een hoop van wie we niet wisten dat zij een glutenintolerantie hebben. Hieronder hebben wij een rijtje gemaakt met beroemheden uit Nederland, Amerika en Engeland die een glutenintolerantie hebben. Leuk om te weten!

Read more

Een terugblik op de Glutenvrije Markt - Sinterklaas Editie 2017

Ben jij afgelopen zaterdag ook op bezoek geweest bij ons in het magazijn? Onze Glutenvrije Markt - Sinterklaas Editie 2017 was een schitterend succes! Met veel plezier stelden wij onze deuren open, nodigden leveranciers en de glutenpiet uit om er een leuke dag van te maken voor jong en oud. Het was een waarlijk feestje voor iedereen met een gluten intolerantie.


Read more

Glutenvrij gebak in Utrecht: de top 5

Op haar website Glutenvrij in Utrecht schrijft Fabienne over glutenvrije hotspots in haar woonstad Utrecht. Deze gezellige stad heeft een legio aan restaurants, eetcafés, lunchrooms, koffiezaakjes en kroegen, sommigen waarbij je ook prima kunt aanschuiven voor een lekkere glutenvrije hap of een glutenvrij biertje.

Read more

Genius glutenvrij brood is nu bestelbaar!

We hebben er allemaal een stuk langer op moeten wachten dan de bedoeling was: Genius glutenvrij brood is bij ons in huis! Of nou ja, komt dagelijks binnen in ons magazijn, klaar om naar jou te verzenden! Wij zijn door het dolle, want we hebben allemaal lang op dit moment gewacht. We vinden het super leuk dat we jou weer blij kunnen maken met je favoriete brood!

Read more

1 2 3 4 5 ... 12 Next Page