Blog

Zijn er glutenvrije pizzeria's in Nederland?

O sole mio! Ben jij ook zo gek op pizza? Je bent vast blij met het feit dat er steeds meer glutenvrije pizza in de winkel verkrijgbaar is, maar baalt waarschijnlijk dat je niet zo gemakkelijk ergens even een pizza'tje kan eten. Wij begrijpen dat heel goed en daarom hebben we voor jou een lijstje gemaakt met waar jij glutenvrije pizza buiten de deur kan eten.

Read more

Glutenintolerantie: groei ik eroverheen?

Glutenintolerantie (coeliakie) is een chronische auto-immuunziekte, die kan worden vastgesteld door een arts. Wanneer er vermoeden is op glutenintolerantie kan de arts door middel van een bloedtest vaststellen of er antistoffen tegen gluten zijn aangemaakt. Wanneer deze antistoffen aanwezig zijn, betekent dat dat het lichaam gluten niet kan verdragen. Een chronische auto-immuunziekte houdt in dat het een blijvende ziekte is. Helaas is het niet mogelijk om over een glutenintolerantie heen te groeien.

Read more

Alternatief voor Glutafin is nu verkrijgbaar!

We hebben er heel lang op moeten wachten, maar eindelijk is het zo ver! Er is een écht goed vergelijkbaar alternatief voor Glutafin op de markt. De bekende bakmixen van dit merk werden in 2017 gesaneerd. Voor degenen die al jaren rekenenden op deze bakmixen, was dit een groot probleem! Gelukkig heeft Marjan's Bakery nu een alternatief op de markt gebracht.

Read more

Hoe herken je glutenintolerantie?

De laatste jaren staat glutenvrij eten in de spotlight. Er wordt veel gepraat over gluten waardoor veel mensen denken dat gluten slecht voor hen is. Soms hoor je dat gluten je dik zouden maken of dat gluten zelfs verslavend werken. Logisch dat je deze gluten dan wilt vermijden! Maar… dat is niet altijd nodig. Glutenvrij eten kan erg lastig zijn waardoor je er maar beter zeker van kan zijn of je wel écht baat hebt bij een glutenvrij dieet. Wij helpen je graag een handje op weg in deze blog; hoe herken je glutenintolerantie?

Read more

Recept: glutenvrije pastasalade

Glutenvrije pastasalade kan altijd! In alle seizoenen is dit lekker, het vult goed en is geschikt als lunch en diner! Pastasalade is ook handig wanneer je per ongeluk te veel pasta hebt gekookt. Met de overgebleven pasta flants je de volgende dag gemakkelijk deze salade in elkaar. Benieuwd? Lees gauw verder.


Read more

Niet lekker in je vel? Check je darmflora!

Zoals al eerder in andere blogs werd uitgelegd kan bij iemand met coeliakie het slijmvlies van de darmwand beschadigd raken. Dit gebeurt wanneer iemand met coeliakie geen strikt glutenvrij dieet volgt. Wil je weten wat voor klachten dit veroorzaakt en wat het effect hiervan is op je gemoedstoestand? Lees dan even verder!

Read more

Saxon glutenvrij bier is niet langer verkrijgbaar: wat zijn de alternatieven?

Saxon, één van de eerste merken die wij als webshop verkochten, wordt niet langer geproduceerd. Saxon is de naam van het frisse bier uit halfliter blikken, bier wat voor elke gelegenheid goed is en door velen geliefd is. Helaas en tot onze spijt wordt Saxon bier niet langer geproduceerd. Waarom is dit zo en wat is het alternatief? We leggen het hier uit.

Read more

Glutenvrij gebak in Amsterdam: dit zijn de leukste eetplekjes!

Barbara van website Glutenfree Amsterdam weet alles wat er speelt en verkrijgbaar is op gebied van glutenvrij in Amsterdam. Ze schreef voor ons speciaal dit gastblog over haar favoriete plekjes in Amsterdam waar je glutenvrij gebak kunt eten. Heb jij ook nog tips voor glutenvrij gebak in Amsterdam, laat dan een reactie achter.

Read more

Glutenvrij bakken: in welk bakblik bak je het best glutenvrij brood?

Laatst hielden wij een enquête onder onze klanten over glutenvrij brood. Hieruit bleek dat bijna tweederde van de respondenten hun brood zelf bakt: wow! Deze respondenten weten vast als geen ander wat er mis kan gaan bij het bakken van een glutenvrij brood en in welke bakblikken je wel en niet moet bakken. Voor de nieuwe bakkers onder ons geven wij in dit artikel uitleg over welk bakblik je het beste kunt gebruiken.

Read more

Krijg je tekorten bij glutenintolerantie? Let op deze voedingsstoffen!

Wanneer je coeliakie hebt en nog niet glutenvrij eet kan het zo zijn dat je tekorten in voedingsstoffen ontwikkelt. Je darmwand kan door de gluten ontsteken, waardoor het opnemen van voedingsstoffen moeilijker wordt voor je darmen. Veel voorkomende tekorten bij coeliakie patiënten ZONDER glutenvrij dieet zijn tekorten in calorieën, eiwitten, vezels, ijzer, calcium, magnesium, vitamine D, zink, foliumzuur, B3, B2 en B12. De mate van het tekort aan deze voedingsstoffen heeft te maken met verschillende samenhangende factoren.

Read more

Glutenvrij op televisie

Dinsdag 13 februari 2018 was er op Klokhuis een special over glutenvrij eten te zien. Dit was een herhaling van een aflevering die in 2016 was uitgezonden. Desalniettemin zegt de herhaling iets over hoe het onderwerp glutenvrij in de samenleving speelt en gezien de educatieve functie van Klokhuis ook dat het voor kinderen van belang is meer over het onderwerp te weten. We zijn meteen de televisie archieven even ingedoken om te kijken wat er nog meer over glutenvrij is uitgezonden in de afgelopen jaren.  

Read more

Waar je aan moet denken voor de ultieme glutenvrije picknick

Vooral in het voorjaar kun je super leuke picknick's houden. Het is nog niet te heet waardoor alles wegsmelt en toch is het een goede temperatuur om lekker buiten te zijn. Vooraf kun je al veel lekkere hapjes klaar maken om vervolgens mee naar het park of bos te nemen. In dit artikel lees je hoe je je goed voorbereidt voor een te gekke glutenvrije picknick!

Read more

Glutenvrij bier van Albert Heijn is niet je enige optie: wij hebben ruim 40 soorten glutenvrij bier!

Doe jij altijd je boodschappen bij Albert Heijn en koop je daar meteen je glutenvrije bier? Dat is natuurlijk heel handig, dan ben je in één keer klaar met je boodschappen, maar wist je ook dat er veel meer glutenvrij bier op de markt is dan je bij Albert Heijn in de schappen vindt? Je kunt dus uit veel meer soorten bier kiezen dan je denkt! Glutenvrijemarkt.com vergroot continue haar glutenvrije bier assortiment. Zo hebben wij momenteel ruim 40 soorten bier. Waar kun je uit kiezen? Lees verder!

Read more

Word je dik van glutenvrije producten?

Glutenvrij eten lijkt steeds bekender te worden. De keuze in glutenvrije producten wordt steeds groter, en de al bestaande producten worden steeds beter ontwikkeld. Toch blijft er veel onduidelijkheid ontstaan rondom het eten van glutenvrije producten. Zo vragen veel mensen zich af hoe gezond het eigenlijk is om glutenvrij te eten. Wanneer dit je klachten vermindert is dat natuurlijk heel fijn, maar wat betekent het eigenlijk voor je gewicht? In dit artikel geeft Bo, diëtist in opleiding, uitleg over de gevolgen van een glutenvrij dieet voor je gewicht. 

Read more

25 Glutenvrije lifehacks die je leven zullen veranderen

Iedereen die glutenvrij eet of moet gaan eten weet het: de overstap is niet gemakkelijk. Enerzijds ben je blij, omdat je eindelijk begrijpt waar je klachten vandaan komen en weet wat je eraan kunt doen. Anderzijds is er teleurstelling en verwarring: je leven komt er anders uit te zien. Wat kun je nog wel eten en wat moet je mijden? Wat voor gevolgen heeft dit voor je huisgenoten? Voor je vakanties? Voor feestjes? Het is net alsof je het wiel opnieuw moet uitvinden om je weg te vinden in de wereld van voeding. Gelukkig helpt Glutenvrijemarkt.com je er graag een handje bij. Lees hier de hacks die glutenvrije leven gaan veranderen. Lees verder!

Read more

1 2 3 4 5 ... 15 Next Page