In gesprek met...

Waarschuwing: deze opmerkingen over glutenvrij eten zijn schokkend

Wanneer je coeliakie hebt, krijg je te maken met onbegrip, vervelende opmerkingen en het blijven uitleggen wat je wel en niet mag eten en wat er gebeurt als je gluten binnen krijgt. Al met al is dat erg vermoeiend. Gelukkig krijg je ook te maken met begripvolle mensen, personeel in restaurants wat extra hun best doet en steeds meer plekken waar je terecht kunt met je glutenvrije levensstijl. Wij waren benieuwd naar de opmerkingen die jij met een glutenvrije levensstijl te horen krijgt in het dagelijks leven en plaatsten een oproep op onze Facebookpagina. Onze meest opmerkelijke en soms ook schokkende bevindingen lees je in dit artikel. Lees dus even verder!

Read more

Interview met diëtiste Maren Rothkegel over coeliakie en glutenvrij eten

Met alle beschikbare informatie over coeliakie en glutenvrij eten tegenwoordig, is het soms lastig om te beoordelen welke informatie betrouwbaar is en welke niet. Een onderbouwde blik is dan wel zo fijn en daarom zijn wij met diëtiste Maren Rothkegel in gesprek gegaan. Zij is gespecialiseerd in maag-darm-leverziekten en coeliakie en vertelt onder andere meer over de ontwikkelingen rondom glutenvrij eten en over een gezond glutenvrij dieet. Wij hopen dat dit interview met diëtiste Maren Rothkegel over coeliakie en glutenvrij eten antwoorden geeft op een van jouw nog onbeantwoorde vragen!

Read more

Glutenvrij koken met het kookboek van Boeddhamum Glutenfree

Linda, oftewel Boeddhamum Glutenfree, heeft een blog vol met lekkere recepten en tips. Nu heeft zij onlangs ook haar eigen kookboek uitgebracht. Linda's gerechten zijn puur, gevarieerd en gemaakt met volwaardige producten. Haar recepten zijn lekker en niet moeilijk om te maken en passen daarmee goed binnen de leefstijl van drukke gezinnen waarbij iemand coeliakie heeft. Reden genoeg om eens aan Linda te vragen waar ze haar inspiratie vandaan heeft.

Read more

Foodless kookboek - een interview met schrijfster Carlijn Bröring

Foodless.nl is een superleuke foodblog vol met tips en recepten over leven met een glutenintolerantie. De blog is opgezet door Carlijn, een enthousiaste foodblogger met twee voedselintoleranties. Ze heeft nu iets langer dan 2,5 jaar de glutenvrije blog Foodless.nl en sinds kort haar allereerste kookboek! Hoog tijd om wat meer te weten te komen over het boek zelf, maar ook de persoon erachter!

Read more

De 10 meest gestelde vragen over glutenvrij eten beantwoord door Ralph Moorman

Op het evenement Stijl & Smaak Glutenvrijemarkt, zullen wij volop het populaire Yam desembrood verkopen. Wat maakt dit brood zo bijzonder? Ralph Moorman, ingenieur levensmiddelentechnologie en gezondheidscoach ontwikkelde dit verantwoordde glutenvrije Yam desembrood. Voor ons reden genoeg om hem eens aan de tand te voelen en meer te weten te komen over het verhaal achter dit brood, maar meteen ook over glutenvrij eten in het algemeen. Lees verder om Ralph zijn specialistische antwoorden te lezen op de de meest gestelde vragen over glutenvrij eten. 

Read more

Ervaringen met glutenallergie: Eva vertelt hoe zij al haar hele leven een glutenvrij dieet volgt

We beginnen meteen met misverstand nummer 1 uit de weg te helpen: glutenallergie bestaat niet. Je kunt een gluten intolerantie hebben, de auto-immuunziekte coeliakie, maar sprake van een allergie is er nooit. Waarom dan zo’n titel boven dit artikel? Juist omdat er vaak verwarring over ontstaat, hopen wij op deze manier meteen duidelijkheid te geven aan degenen die minder in de stof thuis zijn. Lees uitgebreid verder over een leven zonder gluten en alles wat daarbij komt kijken. Eva vertelt hier meer over.

Read more

Glutenvrijemarkt vlogt #1: Benita vertelt: glutenvrij op vakantie gaan

Je leest het goed: Glutenvrijemarkt vlogt. Via onze vlog willen wij de mogelijkheid bieden voor het uitwisselingen van ervaringen met een glutenvrije levensstijl. Glutenvrij eten is voor de meesten een zoektocht vol met experimenten. “Waarom helpen we elkaar niet een beetje op weg?” zeiden wij van de redactie tegen elkaar. Zo gezegd, zo gedaan. Het resultaat is deze vlog. We beginnen met een vierdelige serie van één van onze klanten die haar persoonlijke ervaringen met jou deelt. Elke video heeft een eigen thema met om te beginnen het thema glutenvrij op vakantie gaan.

Read more

Glutenallergie klachten: in gesprek met Anne die opknapte van glutenvrij eten

Iedereen die glutenvrij eet heeft zijn eigen verhaal hoe dat zo gekomen is. Stuk voor stuk een uniek verhaal, maar wel met een gemeenschappelijke kern: ze hebben klachten en willen daar vanaf. Ondanks dat een glutenvrij dieet een onwijs verschil kan maken hierin, heerst er veel onbegrip over. Door middel van het delen van ervaringen van mensen die overgestapt zijn op glutenvrij eten hopen wij glutenvrij eten gangbaarder te maken!

Read more