Info & Tips

Een glutenvrij kerstdiner zonder zorgen: lees hier de tips!

Vandaag deelt Marleen Trompenaars van Smaakvol Glutenvrij haar ervaringen en tips met jou, om zo ontspannen mogelijk een glutenvrije kerst te vieren! Ze zeggen wel eens dat je of een sinterklaas-mens of een kerst-mens bent. Ik kan eigenlijk niet zeggen dat dit op mij ook van toepassing is. Ik ben namelijk dol op beide feesten en vind het lastig om er hier één van te moeten kiezen.

Read more

Heb jij deze kerst glutenvrije cadeautips nodig?

Vind je het lastig om kerstcadeaus te kopen voor iemand met een glutenintolerantie? Voor iedereen wil je natuurlijk gepaste cadeaus kopen, soms met een thema, soms met een achterliggende gedachte. Wij hebben een paar tips voor jullie op een rijtje gezet. Lees hier de leukste kerstcadeautips voor mensen met een glutenintolerantie!

Read more

Glutenvrije restaurants in Maastricht

Maastricht is een gezellige, sfeervolle stad en van 1 december tot 1 januari kun je hier rondstruinen over de grote kerstmarkt op het Vrijthof. Omdat deze stad nog niet in ons lijstje stond, zijn wij op zoek gegaan naar restaurants. Zo kun je een bezoekje aan de kerstmarkt combineren met een heerlijk glutenvrij diner! Daarom vandaag: glutenvrije restaurants in Maastricht.

Read more

Hoe kun je vers glutenvrij brood het best bewaren?

Wij zijn ontzettend blij met het feit dat er steeds meer verse glutenvrije broden in het assortiment worden opgenomen. Zo is er voor jou als klant hopelijk altijd een brood dat bij jou past. Nadat jij jouw favoriet hebt ingekocht, is het natuurlijk wel fijn als dit brood zo lang mogelijk vers blijft. Daarom geven wij vandaag antwoord op de vraag: hoe kun je vers glutenvrij brood het best bewaren?

Read more

Verschil tussen een allergie, intolerantie en sensitiviteit

Een allergie voor noten, een intolerantie voor lactose, glutensensitiviteit… Dit zijn allemaal verschillende reacties op bepaalde voeding. Maar wat is het verschil tussen een allergie, intolerantie en sensitiviteit? Een glutenintolerantie is namelijk niet hetzelfde als een glutensensitiviteit en een glutenallergie. Een glutenallergie bestaat zelfs niet. Huh? In dit artikel leggen wij uit wat de verschillen zijn tussen deze termen!

Read more

Pas jij op voor verborgen gluten?

Gecertificeerde glutenvrije producten herken je aan het officiële glutenvrije logo. Soms staat echter niet expliciet vermeld of een product glutenvrij is. Vervelend, want zo weet je niet 100% zeker of je goed zit. Om jou hierbij te helpen, geven wij een lijstje van ingredienten en producten waarbij je altijd extra voorzichtig moet zijn!

Read more

Wist jij dat deze beroemdheden ook een glutenintolerantie hebben?

Er zijn natuurlijk ook beroemdheden die een glutenintolerantie hebben. Van sommige celebrities wisten we het al, zij zijn er heel open over en schrijven er zelfs boeken over. Sommigen zullen het niet van de daken schreeuwen of in interviews benoemen. Er zijn er ook nog een hoop van wie we niet wisten dat zij een glutenintolerantie hebben. Hieronder hebben wij een rijtje gemaakt met beroemheden uit Nederland, Amerika en Engeland die een glutenintolerantie hebben. Leuk om te weten!

Read more

Glutenvrij gebak in Utrecht: de top 5

Op haar website Glutenvrij in Utrecht schrijft Fabienne over glutenvrije hotspots in haar woonstad Utrecht. Deze gezellige stad heeft een legio aan restaurants, eetcafés, lunchrooms, koffiezaakjes en kroegen, sommigen waarbij je ook prima kunt aanschuiven voor een lekkere glutenvrije hap of een glutenvrij biertje.

Read more

Glutenvrije restaurants in Zwolle

Dit keer in het lijstje van glutenvrije restaurants is Zwolle aan de beurt! Zwolle is natuurlijk de hoofdstad van de mooie provincie Overijssel. In deze stad vind je veel mooie pleinen en leuke gezellige restaurantjes waar je heerlijk glutenvrij kunt eten. Vind hier de lekkerste glutenvrije restaurants in Zwolle.

Read more

Het verschil tussen gluten en tarwe uitgelegd

Een product dat glutenvrij is, is niet automatisch tarwevrij. Hetzelfde geldt voor een tarwevrij product, dit hoeft namelijk niet tegelijkertijd glutenvrij te zijn. Dit kan verwarrend zijn als je glutenvrij eet. Sommige producten zijn namelijk gemaakt op basis van glutenvrij tarwe(zetmeel) en tarwevrije producten kunnen op basis van andere glutenbevattende granen zijn. In dit artikel vertellen we meer over het verschil tussen gluten en tarwe.

Read more

Tips voor een geslaagde glutenvrije Sinterklaas!

Sinterklaas is alweer bijna in het land! Indien jouw kind(eren) glutenvrij eten, is het wel zo fijn om onbezorgd te kunnen genieten tijdens pakjesavond en alle dagen rondom dit feest soepel te laten verlopen. Om jullie een aantal zorgen te ontnemen, willen wij een aantal tips voor een geslaagde glutenvrije Sinterklaas met jullie doornemen!

Read more

Glutenvrije lunchrooms in Nederland vind je in deze lijst

Wij hebben ondertussen al veel lijstjes met glutenvrije restaurants door heel Nederland gepost, maar nu is het tijd voor iets anders, namelijk: glutenvrije lunchrooms door heel Nederland! Ideaal voor als je lekker aan het winkelen bent of een dagje weg bent naar een andere stad. Dan kun je namelijk voortaan dit lijstje erbij pakken om te zien of je in die stad ook gezellig kunt gaan lunchen. Wij raden wel altijd aan om bij binnenkomst duidelijk te vermelden dat je geen gluten mag zodat het personeel hier extra zorgvuldig mee om gaat.

Read more

Glutenvrij Sint Maarten vieren doe je met deze tips

Het is weer bijna 11 november en dat betekent dat het Sint Maarten is. Op deze dag gaan op vele plekken in Nederland de kinderen langs de deuren met lampionnen om snoepjes op te halen. Super leuk natuurlijk, maar wel een stuk ingewikkelder als je kind coeliakie heeft. Hoe ga je met deze situatie om en kun je er voor je kind toch een leuke avond van maken?

Read more

Ik krijg glutenvrij bezoek: wat nu?

Krijg jij glutenvrije mensen op bezoek en weet je niet precies wat je dan aan eten en drinken kunt aanbieden? Geen zorgen: er zijn een aantal zaken waar je op moet letten, maar er zijn nog steeds meer dan voldoende mogelijkheden. Wij zetten de belangrijkste punten van wat je moet weten op een rij samen met tips om jouw glutenvrije bezoek iets lekkers voor te schotelen!

Read more

Waar let jij op bij het kopen van glutenvrij brood?

Glutenvrij brood is er in veel verschillende soorten en maten. Nadat je besloten hebt dat je voor houdbaar of juist voor vers brood gaat, kun je nog kiezen voor wit, volkoren, desem of andere soorten. Waar let jij op bij het kopen van glutenvrij brood? Wij vertellen in dit blogartikel welke keuzemogelijkheden er allemaal zijn en wat nu het verschil is tussen deze opties.

Read more