Glutenvrij bakken: in welk bakblik bak je het best glutenvrij brood?

Glutenvrij bakken: in welk bakblik bak je het best glutenvrij brood?

Laatst hielden wij een enquête onder onze klanten over glutenvrij brood. Hieruit bleek dat bijna tweederde van de respondenten hun brood zelf bakt: wow! Deze respondenten weten vast als geen ander wat er mis kan gaan bij het bakken van een glutenvrij brood en in welke bakblikken je wel en niet moet bakken. Voor de nieuwe bakkers onder ons geven wij in dit artikel uitleg over welk bakblik je het beste kunt gebruiken.

Wanneer je voor het eerst begint met glutenvrij bakken zijn er een hoop dingen waar je rekening mee moet houden. Welk soort meel je moet gebruiken, de verhoudingen, de baktijd en niet te vergeten: het bakblik. Misschien heb je dit al ervaren nadat het bakken de eerste (tweede, derde…) keer drastisch mis is gegaan. Een veel voorkomend probleem is dat het brood blijft plakken aan het blik.

Om dit probleem zoveel mogelijk te verhelpen kun je het beste gebruik maken van siliconen bakblikken. Waar koop je die dan? Gewoon hier bij ons natuurlijk! Ook kun je bij ons terecht voor siliconen bakvormen voor muffins en cake. Lekker makkelijk voor wanneer je een glutenvrij feestje geeft of gewoon voor jezelf. Inspiratie op doen voor glutenvrije baksels? Neem dan een kijkje op onze blog onder 'recepten' of klik hier voor een overheerlijke glutenvrije citroencake!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden