Glutenvrije oud en nieuw vieren doe je met deze tips!

Glutenvrije oud en nieuw vieren doe je met deze tips!

Over een aantal dagen zit je waarschijnlijk aan een kerstdiner en snel daaropvolgend vier je alweer oud en nieuw. Misschien is dit het eerste jaar dat je een glutenvrije oud en nieuw avond voorbereidt, misschien doe je dit al jaren. In welke situatie je je ook bevindt, een paar tips voor de glutenvrije feestdagen zijn altijd handig. Lees daarom vooral verder!

 

Om maar meteen te beginnen met de gouden regel: bewaar altijd de verpakkingen van de gebruikte producten en ingrediënten. Dit is om te voorkomen dat het misgaat en om achteraf te weten te komen waarom het misschien fout is gegaan. Dit geldt uiteraard alleen voor producten die gekocht zijn bij o.a. supermarkten, want Glutenvrijemarkt.com is gegarandeerd glutenvrij. Gebruik daarom zoveel mogelijk producten van de 100% glutenvrije producent. Zo sluit je eventuele risico's zoveel mogelijk uit. 

 

 

Glutenvrije kookinspiratie | Glutenvrijemarkt.com

Glutenvrije oliebollen

Glutenvrije oliebollen zijn natuurlijk een must tijdens oud en nieuw! Het plezier van eten ligt namelijk vaak in het samen eten. Als de rest van het gezelschap glutenbevattende oliebollen of appelbeignets eet, is het gezellig als jij ook mee kan doen. Nog maar een paar jaar geleden was het niet vanzelfsprekend om dit soort producten glutenvrij te kunnen kopen, tegenwoordig vind je gelukkig steeds meer varianten op de markt. De glutenvrije markt heeft zich zodanig ontwikkeld, waardoor het nu mogelijk is om bijna alles te eten wat je je maar zou kunnen wensen als glutenvrije eter.

 

Zorg er wel voor dat de glutenbevattende snacks, oliebollen en appelbeignets gescheiden blijven van de glutenvrije varianten. Gebruik hiervoor aparte schalen en zet deze niet te dicht bij elkaar. Laat niemand met 'glutenhanden' aan jouw eten komen. Niet omdat je niet wilt delen, maar omdat er kruisbesmetting kan plaatsvinden. 

 

 

Ga je zelf oliebollen bakken?

Voorkom kruisbesmetting: zorg voor een schone/nieuwe frituurpan met verse olie. Bak eerste de glutenvrije oliebollen en appelbeignets en daarna pas die met gluten. Op deze manier blijft de keuken glutenvrij wanneer je met glutenvrij eten bezig bent en komen er pas gluten aan te pas als de glutenvrije oliebollen al klaar zijn. Mochten er ooit gluten in een frituurpan aanwezig zijn geweest, dan kom je hier bijna niet meer van af: let dus altijd op waarin gefrituurd wordt! Een lekker recept voor oliebollen vind je hier en ook heeft Glutenvrijemarkt.com een lekkere oliebollenmix en diverse soorten verse oliebollen!

 

 

Het diner tijdens oud en nieuw

Vlees, gevogelte, aardappelen, groenten, fruit: veel voedingsmiddelen zijn van nature al glutenvrij. Het zijn vaak de kruiden en sauzen die het gevaar vormen. Bij mij thuis gebruiken we meestal puur glutenvrije smaakmakers. Dit kost minder moeite, want er wordt dan ‘in een keer voor iedereen’ gekookt. De kans op kruisbesmetting verdwijnt dan, want iedereen eet ‘zuiver’. Als je apart eet van de rest of een bepaald ingrediënt in het 'gewone' gerecht vervangt door een glutenvrije variant, zorg er dan voor dat er altijd een goede scheiding blijft tussen beide maaltijden.

Als je met een (groot) gezelschap eet, is het belangrijk dat zij weten dat je glutenvrij moet eten en dat er wellicht bepaalde gerechten speciaal voor jou gemaakt  zijn. Dat voorkomt dat iemand toch (per ongeluk) met zijn of haar bestek jouw eten aanraakt en zorgt ervoor dat iedereen net even iets voorzichtiger is.

 

 

Het allerbelangrijkste: ontspan en geniet!

Probeer vooral te genieten van het ruime aanbod aan glutenvrij eten dat er vandaag de dag is en te ontspannen. Je hebt er alles aan gedaan om een onbezorgde glutenvrije avond te beleven, dus beleef deze dan ook!


Glutenvrijemarkt.com wenst jou een smaakvol kerst en oud en nieuw en een gezond en gelukkig 2018!

 

 

Wat is jouw ervaring met een glutenvrije oud en nieuw?

Deel jouw verhaal en tips door je reactie hieronder achter te laten!

Reacties

  1. Lotte Damen Lotte Damen

    Wauw, wat zal dat een fijn gevoel zijn Esmée! Dan kun je echt onbezorgd genieten van het feestje en de mensen om je heen.

  2. Esmée Esmée

    Voor alle feestjes en etentjes hier(en dat zijn er genoeg) geldt dat alles glutenvrij is. Lekker ontspannen en nooit bang hoeven zijn voor kruisbesmetting. Ideaal.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden