05 Jan 2018

Wat maakt de glutenvrije stroopwafels van Stroopwafel Uniek zo uniek?

Stroopwafel Uniek, een nieuw merk in de Nederlandse markt, heeft een ambachtelijk bereid puur Nederlands product: de stroopwafel, maar dan glutenvrij en lactosevrij. Mandy Detmar en haar twee kinderen werden gediagnosticeerd met coeliakie. Sindsdien eet het hele gezin glutenvrij. Mandy’s kinderen hebben haar geïnspireerd zelf stroopwafels zonder gluten en lactose te ontwikkelen. Hoe dat gegaan is en wat deze stroopwafels zo uniek maakt lees je in dit artikel.

In Zevenaar opende een aantal jaren geleden een stroopwafelwinkel. Iedere keer als Mandy en haar man Niels en hun kinderen hier langs gingen, moest de verkoper de kinderen ‘nee’ verkopen. Glutenvrije stroopwafels had hij dan niet. Toen zoonlief vroeg: ‘Mam, waarom ga jij geen stroopwafels bakken?’ viel het kwartje. Waarom niet? Mandy wilde iets voor zichzelf beginnen, iets met kinderen doen of werken in de voedingswereld, dus dit idee kwam als een teken van boven. Na een half jaar van veel uitproberen in eigen keuken ontstond het perfecte recept voor een unieke stroopwafel: Stroopwafel Uniek.


Wat maakt Stroopwafel Uniek zo uniek?

  1. Het is een ambachtelijk, handgemaakt product. De stroopwafels worden geproduceerd vanuit de passie van een gezin dat geheel glutenvrij eet. 
  1. De stroopwafel heeft een unieke smaak: deze smaakt namelijk naar karamel en onderscheidt zich daarmee van andere glutenvrije stroopwafels.
  1. De structuur en consistentie: de wafel is vast van structuur en brokkelt minder snel dan andere stroopwafels. De stroop zelf is niet taai, maar blijft smeuïg. Dat is een heerlijke combinatie!
  1. De stroopwafels worden per vier verpakt in een verzegeld, hersluitbaar plastic bakje. Hierdoor blijven de wafels langer vers en zijn deze beter beschermd tegen brokkelen.
  1. De stroopwafels zijn glutenvrij en lactosevrij, maar zijn ook super lekker voor mensen die wel gluten en lactose mogen eten.

 

Natuurlijk is Stroopwafel Uniek gecertificeerd glutenvrij en kan je er onbezorgd van genieten. Wil je meer informatie? Volg Stroopwafel Uniek dan op Facebook. Vanaf nu is dit product te koop in onze webshop. Bekijk Stroopwafel Uniek stroopwafels nu!

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter