13 Sep 2017

Zoek jij een glutenvrij restaurant in Scheveningen?

Wij hebben weer een aantal restaurants voor jullie op een rijtje gezet. Dit keer is Scheveningen aan de beurt. In Scheveningen heb je natuurlijk heel veel leuke restaurants, maar ook veel leuke strandtentjes. Ga lekker een middagje uitwaaien en eet een glutenvrij hapje na afloop!

Dit zijn de restaurants waar je heerlijk glutenvrij kunt dineren:

  1. Strandpaviljoen Buiten heeft diverse glutenvrije opties. Je kunt hier terecht voor het ontbijt, de lunch en het diner. Alle broodjes zijn ook glutenvrij te bestellen en voor het hoofdgerecht vind je genoeg glutenvrije opties op de kaart.

  2. Restaurant Dedis heeft een Frans moderne keuken en houdt rekening met intoleranties. Er wordt te allen tijde rekening mee gehouden, maar je wordt wel verzocht het tijdig door te geven. De chef werkt met lokale en seizoensgebonden producten en daardoor verandert het menu door het jaar heen. De menukaart blijft dus altijd een verrassing! 

  3. Restaurant Duo is een knusse gelegenheid waar je lekker kunt dineren te midden van prachtige foto's van Scheveningen. Duo staat voor de twee zussen die het restaurant samen runnen. Je kunt aan hen ook een allergenenkaart vragen. Er wordt uitsluitend gewerkt met glutenvrije kruiden.

  4. Bij restaurant Lieverd worden maaltijden bereid vanuit de Duits-Franse geïnspireerde keuken. Er is een aparte allergenenkaart, maar toch is het wel handig om bij de reservering te vermelden dat je een glutenintolerantie hebt. Je vindt dit restaurant op 800 meter van het Kurhaus.

  5. Bij Beachclub Peukie kun je terecht voor zowel het ontbijt, de lunch, het diner als voor een lekkere cocktail. Op de kaart vind je zowel broodjes en salades voor de lunch, maar ook heerlijke vlees- en vis en pastagerechten voor het diner. Er zijn diverse glutenvrije opties aanwezig. 

  6. Restaurant Spijs bevindt zich in een mooi Rijksmonument en er wordt gekookt vanuit invloeden uit de hele wereld. Als je vermeldt dat je een intolerantie hebt en dan houdt het personeel hier rekening mee. Ook is er een allergenenkaart waar je naar kan vragen.

  7. Bij Strandtent 14 kun je gezellig eten, ook als je geen gluten mag. Geef even op tijd aan dat je een intolerantie hebt, zodat de kok zijn gerecht hierop kan aanpassen. Op het menu staan diverse grill gerechten, vegetarische gerechten, visgerechten en meer!

  8. Bij The Fat Mermaid houden ze van muziek, voedsel, mensen en het strand! In dit restaurant moet je ook even aangeven dat je een intolerantie hebt, dan kan het personeel een glutenvrij gerecht op jou afstemmen.

  9. Bij strandrestaurant Werelds moet je even van te voren laten weten dat je glutenintolerant bent en dan zorgen zij ervoor dat je niets tekort komt.

  10. Bij restaurant 't Zusje (in het Kurhaus) kun je terecht voor heerlijke glutenvrije tapas! Ze hebben zelfs een aparte glutenvrije menukaart. Het personeel vindt het wel fijn als je je dieetwensen even van tevoren doorgeeft. Zo kunnen zij een heerlijk glutenvrij gerecht voorschotelen.Glutenvrije restaurants in Nederland: bekijk de andere steden

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en neem ook eens een kijkje bij onze andere blogartikelen waar je glutenvrij kan dineren. Wij hebben al geschreven over glutenvrij dineren in AmsterdamRotterdamNijmegen en Delft.

Reacties
Hi Claudia,

Dit artikel is inderdaad ook al een tijdje geleden geschreven.
Bedankt voor je reactie, wij zullen dit restaurant uit de lijst halen.

Groetjes,

Samantha
Samantha Han - 25 Jun 2018 - 09:40
Dit is inderdaad een oud lijstje. We hebben n.a.v. dit lijstje bij El Nino gegeten. Ik had van te voren gebeld en bij de reservering aangegeven glutenvrij. Op de avond zelf wist de serveester het ook allemaal niet. Uiteindelijk wel goed goedkomen, keuze uit 2 gerechten, maar het is altijd gedoe. Niet zo leuk!!
Claudia stoop - 22 Jun 2018 - 23:40
Laat een reactie achter