De Glutenvrije Markt op 28 mei: een stralend succes

De Glutenvrije Markt op 28 mei: een stralend succes

Zaterdag 28 mei was het zo ver, het moment waar we allemaal naar hadden uitgekeken: de derde editie van dé Glutenvrije Markt. Wat was het mooi! Met het groot aantal bezoekers, hun enthousiaste reacties en een stralende zon hebben wij met zijn allen deze dag toch een groot succes gemaakt. Was je er niet bij, maar wil je niks missen? Of was je erbij, maar kun je er geen genoeg van krijgen? Je leest hier ons verslag.

Petje af, glutenvrij feesthoedje op

Wij, van glutenvrijemarkt.com, organiseerden voor de derde keer de Glutenvrije Markt in ons magazijn in Leiden. Omdat wij merken dat er onder onze klanten behoefte is om eens te kijken wat er zich aan de andere kant van de website bevindt. Dat zij het prettig vinden om de producten te bekijken en proeven en ook om vragen te stellen. Tevens is voor velen het samenkomen met andere mensen die glutenvrij eten is erg leuk. Mei was de coeliakiemaand. Eén en één is twee en wij zagen gelegenheid om weer een leuke markt op te zetten. 


“Supervet: zo veel eten en zo veel keuze! Daar word je helemaal blij van!” - Iris (22)

Om alles extra feestelijk te maken hebben wij diverse glutenvrije ondernemers uitgenodigd om voor lekkere, glutenvrije hapjes en drankjes te zorgen. Petje af en feesthoedje op dus!Glutenvrij profiteren van onze vele leuke extra’s

Diverse glutenvrije producten, zoals het Rustico brood en het Pan carré brood van Schär verkochten wij met de knalprijs van €1,- Daarnaast kon je diverse lekkernijen van ons eigen merk I am Glutenfree proeven. Heb jij bijvoorbeeld de glutenvrije tompouces geprobeerd? 


“Heel goed zo’n markt! Zeker voor mensen die beginnend zijn met glutenvrij eten. In de supermarkten is de keuze beperkt en als je bestelt weet je niet altijd wat je koopt. Deze markt is ideaal om kennis te maken met glutenvrije producten!” - Mia van Oudenallen


Voor de kinderen die een ingekleurde kleurplaat bij ons inleverden wachtte een heerlijk glutenvrij en/of lactosevrij ijsje. En als klap op de vuurpijn wachtte voor iedereen die zijn of haar boodschappen bij ons afrekende een pakket van gratis glutenvrije producten ter waarde van €10,- Dat is profiteren van alle leuke extra’s van glutenvrijemarkt.com!


Glutenvrij smikkelen en smullen

Nadat je al je favoriete producten bij elkaar gescharreld had, kon je heerlijk even bijkomen met een glutenvrije zak friet of kroket van Karel’s Bio Friet. Als je meer zin had in een wat kibbeling van de Glutenvrije Visboer kon dat ook. Dit is een unieke mogelijkheid: sommige bezoekers kwamen speciaal voor deze kramen naar de markt! Joop’S Glutenvrij presenteerde zijn heerlijke, ambachtelijk broden en gebak. Deze zijn nieuw in ons assortiment. Was jij ook zo onder de indruk? Marjan van Marjan’s Bakery kende je misschien al. Haar producten kun je voor elke week bij ons bestellen om met vers, glutenvrij brood het weekend in te gaan. Ook bij haar kon je uitgebreid brood proeven en informatie vergaren.

 

“De markt is goed georganiseerd, het proeven is leuk en het is fijn om andere mensen over glutenvrij te spreken. Erg geslaagd en volgende keer kom ik weer!” - Eva Snijders 


VA Foods bakte verse snacks, zodat je kon proeven hóe lekker glutenvrije snacks kunnen zijn. Ze zijn vrij van allergenen en een gedeelte is ook nog vegetarisch! Bij het kraampje van Foodless en Eatonomy kon je heerlijke gebakjes en taart proberen en kopen. Het bakwerk zag er dan ook zo fleurig uit, dat je zelfs in de verleiding komt als je niet glutenvrij hoeft te eten! Kreeg je hierdoor zin om zelf ook te gaan bakken? John van bakvormen.com had een groot assortiment aan siliconen bakvormen en recepten bij zich. Velen zijn met veel inspiratie en motivatie naar huis gegaan!

 


Onbezorgd glutenvrij winkelen en eten: een verademing!

Buiten dat het een onwijs mooie lentedag was, was iedereen in een ontzettend zonnige stemming: eindelijk onbezorgd glutenvrij winkelen, onbezorgd glutenvrij eten. Niet alle verpakkingen hoeven checken op gluten en zóveel keuze hebben is een walhalla.

 

“Dit is de derde keer dat we op de markt zijn. We kunnen hier heerlijk onbezorgd winkelen!” - Fam. Heijkoop 


Wil jij dit ook ervaringen? Houd onze Facebookpagina, blog en digitale nieuwsbrief in de gaten om op de hoogte te blijven van toekomstige events. Wij zijn ook erg benieuwd naar jouw beleving van deze dag! Laat jouw reactie achter op deze blog of deel deze blog met je vrienden op Facebook!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden