Een terugblik op de Glutenvrije Markt - Sinterklaas Editie 2017

Een terugblik op de Glutenvrije Markt - Sinterklaas Editie 2017

Ben jij afgelopen zaterdag ook op bezoek geweest bij ons in het magazijn? Onze Glutenvrije Markt - Sinterklaas Editie 2017 was een schitterend succes! Met veel plezier stelden wij onze deuren open, nodigden leveranciers en de glutenpiet uit om er een leuke dag van te maken voor jong en oud. Het was een waarlijk feestje voor iedereen met een gluten intolerantie.

Paradijs voor kinderen

Voor kinderen was deze glutenvrije markt echt een paradijs. Er waren glutenvrij en lactosevrije poffertjes die vers bereid werden, een kleurplaten hoek met lekkere prijsjes, ze konden blikgooien en prijzen winnen en als kers op de (glutenvrije) taart liep onze glutenvrije piet rond om alle kindjes blij te maken met glutenvrije én lactosevrije kruidnootjes. Wij waren erg onder de indruk van hoe goed de kinderen konden aangeven dat zij geen gluten mochten. Wanneer hen iets lekkers aangeboden werd, kregen wij snel het antwoord: "Maar ik mag geen gluten eten", waarop wij enthousiast konden zeggen: "Maar hier mag je álles eten!" en hen lekker wat kruidnoten overhandigden.

 

 

Ook volwassenen waren geroerd

Veel ouders, maar ook een aantal andere volwassenen, waren geroerd door het feit hoeveel mogelijkheden er zijn om glutenvrij te eten en hoe Glutenvrijemarkt.com zich inzet om zo'n glutenvrij festijn neer te zetten. Een mevrouw was diep geëmotioneerd door onze glutenvrije piet en doordat zij ook een keer kruidnootjes kon aanpakken. Iets mooiers bestaat er niet voor ons als team achter het evenement.

 

 

Voeding is zoveel meer dan eten

Voeding is een sociale aangelegenheid, het is je vrijheid, het is je zelfzorg en bij mensen met coeliakie is het een medicijn. Op deze markt werd dit maar weer al te duidelijk. Hier waren geen restricties, hier konden coeliakiepatiënten onbezorgd een dagje uit - mét vrienden en familie. Voor velen was deze dag een ontdekkingstocht. Opeens lag de focus niet meer op wat allemaal niet mag, maar op alles wat er wél verkrijgbaar is. Wij hebben in reacties veel gehoord hoe geinspireerd mensen naar huis gingen. Ook zijn wij overdonderd van hoe ver onze bezoekers zijn gekomen om hier aanwezig te zijn: van Limburg en België, tot Deventer en zelfs Friesland!

 

 

Volgende markten

Wil jij volgende keer ook bij onze glutenvrije markt zijn? Wij organiseren deze een aantal keer per jaar. Wil je op de hoogte blijven? Volg dan onze blog, schrijf je in voor onze nieuwsbrief óf volg onze Facebookpagina!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden