01 Oct 2020

Nieuw! Glutenvrij en Alcoholvrij bier van Big Drop Brewing

Vind jij het lastig om gluten en alcoholvrije bieren te vinden? Zoek niet verder meer. Glutenvrijemarkt.com introduceert: glutenvrij en alcoholvrij bier van Big Drop Brewing.
In deze blog lees je meer over het ontstaan van Big Drop en over welke bieren wij precies verkopen. Proost!

Over Big Drop Brewing:

De brouwerij van Big Drop Brewing ontstond toen een Londense advocaat, na de geboorte van zijn eerste kind, zijn drukke stadsleven wat wilde vertragen. Het viel hem op dat er geen ambachtelijk, alcoholvrij (<0,5%) bier verkrijgbaar was. Dit besef bracht hem op een reis die eindigde in de oprichting van Big Drop Brewery.

Big Drop is gespecialiseerd in alcoholvrij bier. Het resultaat blijkt uit het brede scala ontvangen prijzen en onderscheidingen, zoals de World Beer Awards (2020, 2019 en 2017). Door het gebruik van de zogenoemde luie gist zet de suiker in het bier bijna niet om in alcohol. Omdat Big Drop gebruik maakt van dit gist, betekent dit dat er geen warmte of chemicaliën toegevoegd hoeven worden om het bier van het alcohol te ontdoen. Dit maakt het brouwen een zo natuurlijk mogelijk proces en zorgt ervoor dat de smaak in het bier wordt gemaximaliseerd! Het gaat ook om het bier, en niet om de alcohol. Daarom is de slogan van Big Drop:To drink. Not to be drunk.

In de loop der jaren heeft Big Drop een breed scala aan geweldig smakende alcoholvrije bieren ontwikkeld, variërend van IPA's tot stouts. 

 

Producten:

Wij verkopen vier verschillende soorten alcoholvrij bier van Big Drop Brewing. 

 Galactic Milk Stout,

Met Galactic Mil Stout heeft Big Drop deze bierstijl nieuw leven in geblazen. Dit bier heeft rijke smaken van koffie en chocolade en is gemaakt met Bramling Cross; een zogenaamd 'aromahop'. 

Met zo'n tien awards op zijn naam, is de Galactic Milk Stout een échte prijswinnaar.

 

 Double Strike Sour

Double Strike Sour bevat de aroma's van witte druif en heeft een lichte, maar bijna citrus-achtige, zure bite. Het alcoholvrije en vegan-friendly bier is verrijkt met het bitterhop Magnum

Zuur bier is heerlijk verfrissend op een warme zomeravond; een geweldige dorstlesser.

 

 Pine Trail Pale Ale,

Zodra je dit bier schenkt, komen de bloemige aroma's je tegemoet. Het bier is licht bitter, maar met duidelijke hoppige tonen en een citrus-achtige toets. Ook de aroma's en smaken van dennen komen duidelijk naar voren. De hopsoorten in dit bier zijn: Magnum, Mosaic & Amarillo.

Het is niet voor niks dat dit bier is bekroond met vijf awards.

 

 Paradiso Citra IPA 

Waan je in paradijselijke sfeer met Paradiso Citra IPA. Een heerlijk, fris bier met citrus aroma's en een heldere, bittere afdronk. Deze IPA heeft een mix van verschillende soorten hop: de fruitige Chinook, de aromatische Cascade, de harsachtige Simcoe, de krachtige Citra en de bittere Columbus.

Dit bier heeft al zeven prijzen gewonnen.

 

 

 

Bronnen en referenties:

James - Brand Ambassador Big Drop Nederland

https://www.bigdropbrew.com/

 

 

 

Reacties
Hoi Petra,

De biertjes zijn zeker glutenvrij, anders zouden wij ze niet verkopen. Ze bevatten inderdaad tarwe, gerst en/of rogge, maar zijn door middel van een speciaal proces ontdaan van gluten. Als je een tarweallergie hebt zijn ze niet allemaal geschikt, maar bij een glutenintolerantie/coeliakie wel. :)

Groetjes,
Vivian
Vivian - 29 Oct 2020 - 10:03
Het is wel alcoholvrij, maar niet glutenvrij. Ze bevatten allemaal tarwe en/of gerst, rogge...
Petra - 28 Oct 2020 - 17:17
Laat een reactie achter