Saxon glutenvrij bier is niet langer verkrijgbaar: wat zijn de alternatieven?

Saxon glutenvrij bier is niet langer verkrijgbaar: wat zijn de alternatieven?

Saxon, één van de eerste merken die wij als webshop verkochten, wordt niet langer geproduceerd. Saxon is de naam van het frisse bier uit halfliter blikken, bier wat voor elke gelegenheid goed is en door velen geliefd is. Helaas en tot onze spijt wordt Saxon bier niet langer geproduceerd. Waarom is dit zo en wat is het alternatief? We leggen het hier uit.

Saxon werd geproduceerd door beroemd bierproducent en merkeigenaar Carlsberg in Finland. De nieuwe directeur van het bedrijf heeft een aantal projecten stopgezet, waaronder Saxon. Wij hebben geprobeerd om dit merk over te nemen, maar dat is niet gelukt. Een tijd lang hebben wij nog voorraad gehad, maar ook hier zijn wij nu doorheen. 

 


Alternatief voor Saxon: SAX

Begin mei lanceren wij ons eigen merk 'SAX' als alternatief voor Saxon bier. Dit bier is erg vergelijkbaar, bevat dezelfde ingrediënten, maar dan van betere kwaliteit! Zie hieronder het ontwerp:


Glutenvrij bier SAX | Glutenvrijemarkt.com

 

 

Andere alternatieven

Wij hebben in ons bierassortiment bijna 45 verschillende biersoorten in fles. Saxon was ons enige bier in blikvorm. Binnenkort komen er, naast SAX, nog meer biervarianten in blik bij! Zodra dit in ons assortiment wordt opgenomen, maken we bekend om welk bier dit gaat. Houd onze website dus komende weken in de gaten! Wil je meer weten over het bierbrouwproces, klik dan hier.

Reacties

 1. Marieke de Groot Marieke de Groot

  Hi Marie,

  Dank je wel voor je bericht! Wij vinden het ook erg jammer dat Saxon niet meer geproduceerd wordt. Dit was een erg geliefd bier. Ons meest verkochte glutenvrije biertje zelfs.

  Ik begrijp ook je zorgen omtrent de commerciële kant van het glutenvrije dieet. Voor het bedrijfsleven is glutenvrij natuurlijk een gat op de markt (geweest) en natuurlijk wordt daarop ingespeeld. Dat wil niet zeggen dat hier ook meteen een slaatje uit wordt geslagen.

  Wat betreft SAX bier is het alles behalve onze bedoeling hier een slaatje uit te slaan. Ik zal uitleggen waarom. Ten eerste betreuren wij zelf erg het feit dat Saxon niet meer geproduceerd wordt. Natuurlijk zien wij daarin een kans om de vraag naar dit bier op te vullen met aanbod en onze klant een lekker alternatief te bieden. We besloten het bier zo goed mogelijk na te laten brouwen en hebben een producent gevonden in Engeland. Er spelen veel factoren mee waarom SAX relatief duurder is dan Saxon. Kort gezegd heeft dit te maken met het feit dat het bier in een ander land wordt geproduceerd met andere regelgevingen, er andere (betere) ingrediënten worden gebruikt, de afname en productie veel kleiner is dan bij Saxon (wat door Carlsberg, een groot bedrijf, werd gebrouwen), etcetera. We hebben gekozen voor de verpakking van 440ml, omdat dit de standaard is in Engeland. Het bier laten verpakken in blikken van 500ml zou relatief gezien duurder uitpakken, aangezien dit uitzonderlijk is voor de producent.

  Ik begrijp dat het glutenvrije leven duur genoeg is (zelf eet ik ook glutenvrij!). Juist daarom zetten wij ons in om voordelig producten aan te bieden! We doen dat op verschillende manieren. We hebben diverse acties en kopen speciale opruimpartijen op die we voor weinig de deur uit doen. Deze producten zijn meestal nog prima, maar door de korte houdbaarheidsdatum bijvoorbeeld extra voordelig. En juist om voordelig glutenvrij bier aan te kunnen bieden, brouwen wij SAX. Dit is een voordelig bier als je het vergelijkt met de rest van het bierassortiment.

  Tip: Wanneer je een hele tray SAX koopt (24 blikken) krijg je 10% korting over deze tray.

  Ik hoop dat ik hiermee een en ander heb kunnen verduidelijken. Mocht je suggesties hebben voor producten of merken, zoals glutenvrij bier, horen wij dat heel erg graag! Wij onderzoeken dan de mogelijkheid deze op te nemen in ons assortiment. Mail mij dus gerust bij verdere vragen of suggesties.

  Met glutenvrije groet,
  Marieke de Groot
  Online Marketing & Communicatie

 2. Marie Janssen Marie Janssen

  Jammer dat Saxon niet meer verkrijgbaar is.. Voor mensen met een kleinere portemonnee is Sax, het nieuwe glutenvije bier wel veel duurder. Minder bier ( 440 ml ipv 500) en ook nog prijziger. Het glutenvrij leven is al extra duur en ik heb het gevoel dat er een slaatje uit allergieen wordt geslagen.
  Was dat echt nodig? Kan het anders? Graag Uw toelichting. Dankuwel

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden