• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Glutenvrije verzorgingsproducten en cosmetica (0)

Gluten zitten naast voeding ook verwerkt in sommige verzorgingsproducten en cosmetica. Zoals shampoo dat gemaakt is van granen, of lippenstift met kruisbesmetting. In deze categorie vind je al jouw favoriete glutenvrije verzorgingsproducten en cosmetica
Geen producten gevonden...
Toon 1 - 0 van 0

Glutenvrije verzorgingsproducten en cosmetica

Glutenvrije verzorgingsproducten

De meeste mensen denken dat gluten alleen in voeding voorkomt. Helaas is dat niet altijd het geval, in sommige verzorgingsproducten zoals zeep, shampoo, tandpasta en make-up kunnen namelijk gewoon gluten zitten. En dat is vervelend, want van shampoo met gluten kun je huiduitslag en irritatie krijgen. Niet fijn. Gelukkig hebben wij voor jou een breed assortiment aan glutenvrije verzorgingsproducten. 

 

Glutenvrije shampoo

Zit er gluten in shampoo? In sommige shampoo's wordt er gebruik gemaakt van gerst of graan. Dat is jammer, want dat kan betekenen dat jouw favoriete shampoo misschien wel gluten bevat. Ieder haar is anders en daarom bieden wij een aantal glutenvrije shampoo's. 

 

Glutenvrije douchegel

Is douchegel glutenvrij? Sommige zeepsoorten en douchegel kunnen sporen van gluten bevatten. Zo kun je onbewust toch gluten binnenkrijgen door bijvoorbeeld het wassen van je handen in een openbare wc. Het is dus goed opletten, vooral voor de stof triticum vulgare, die wordt gebruikt in sommige zepen en gluten bevat. 

 

Gluten in make up

Gelukkig zit er in de meeste cosmeticaproducten geen gluten verwerkt. Wel moet je goed opletten met kruisbesmetting, bij bijvoorbeeld het uitwisselen van make-up met je vrienden of vriendinnen. Heel af en toe komen er ook gluten voor in cosmetica, let daarbij op producten met 'wheat' en 'oat- en vegetable proteins'. 

 

Glutenvrije tandpasta

Tandpasta is bijna altijd glutenvrij. Let wel op kleefpasta voor kunstgebitten en anti-rook tandpasta, deze kunnen wél gluten bevatten. 

 

Glutenvrije lippenbalsem

De meeste lippenstiften en balsems bevatten geen gluten. Let wel op kruisbesmetting en check altijd voor gebruik het label. 

 

Glutenvrije crème

De meeste glutenvrije crème is glutenvrij maar let wel op dat bepaalde crème niet in je mond terecht komen. Sommige varianten worden bereidt met haver of gerst., maar zijn niet schadelijk tenzij ze in de mond terug komen. 

Dagcrème

Een glutenvrije crème voor dagelijks gebruik. 

Nachtcrème

Een glutenvrije crème voor s'nachts. 

Handcrème

Een glutenvrije crème die je handen zacht en soepel houdt. 

Lees meer