• Lorem ipsum

De ultieme glutenvrije vakantietip

21 Jul 2020
door Eva

Glutenvrij op vakantie in Nederland of België

Ga je op vakantie in Nederland of België? Dan hoef je je geen zorgen te maken over glutenvrije producten. Wij hebben een goede tip voor je: wij verzenden namelijk gewoon naar jouw camping of vakantiehuisje!

  • Voor verzending binnen heel Nederland (dus ook naar de Wadden) geldt: bestel je voor meer dan €50,- dan verzenden wij jouw pakketje gewoon gratis! Is jouw bestelling onder de €50,- dan betaal je €4,95 verzendkosten.
  • Voor verzending naar België geldt: bestel je meer dan €50,- dan verzenden wij jouw pakketje gewoon gratis! Is jouw bestelling onder de €50,- dan betaal je €5,95 verzendkosten.

Voor een camping is vaak gewoon het campingadres ook het adres waar je pakketten of post naartoe kan verzenden. Je moet het pakket dan natuurlijk wel op je eigen naam zetten. Voor vakantieparken kan dit variëren. Controleer daarom van tevoren wat het adres van jouw vakantiebestemming is. Je kan dit vinden op de website van je vakantieadres of je kan even contact opnemen met de receptie van je vakantieadres.

Je kan je pakket ook verzenden naar een PostNL pakjegemak punt, zodat je het pakket zelf op kan halen wanneer het jou uitkomt. Voer bij het afronden van je bestelling het adres van je vakantiebestemming in; nu kan je kiezen voor de optie 'Ophalen bij PostNL locatie' (hier verschijnen dan alleen de locaties bij dit adres in de buurt).

Hoe zit het met andere landen in Europa?

Wij verzenden naar een aantal verschillende landen in Europa. Hier zitten wel afwijkende verzendkosten aan vast. In de tabel hieronder kan je zien of we ook naar jouw vakantieland verzenden en wat de bijbehorende kosten daarvoor zijn.

Tabel verzendkosten landen Europa

Mocht je nog verdere vragen hebben over de verzending naar het buitenland, kijk dan hier. Je kan hierover ook contact opnemen met onze klantenservice.

 

Hoe zit het met horeca in de buurt van mijn vakantieadres?

Gelukkig houden tegenwoordig steeds meer restaurants rekening met glutenvrije opties, maar helaas is dit niet altijd het geval. Voordat je op vakantie gaat kan je alvast wat onderzoek doen naar eetgelegenheden in de buurt. Bij sommige restaurants staat er een menukaart online, maar anders kan je ook even naar een restaurant bellen.

Het kan ook interessant zijn om ervaringen te vragen aan andere glutenvrije mensen. Dit kan je bijvoorbeeld doen via een Facebookgroep over coeliakie of glutenvrij (uit) eten. Hierin worden vaak binnen een dag al een heleboel suggesties gegeven over de glutenvrije eetgelegenheden en opties van een bepaalde locatie.

Je kan ook kijken op de kaart met glutenvrije hotspots in Europa van Marit (bekend van Maak Het Glutenvrij). 

Wat nou als mijn hotel of restaurant géén of heel weinig glutenvrije opties heeft?

Niet alle bedrijven in de horeca weten hoe ze aan geschikte (en lekkere) glutenvrije producten kunnen komen. Als jij op bezoek bent in een restaurant of hotel waar ze geen tot weinig glutenvrije opties hebben, kan je ze de tip geven om wat producten online te bestellen. Glutenvrijemarkt.com biedt ook de mogelijkheid om zakelijke bestellingen te doen. Zo kunnen bijvoorbeeld diepvriesproducten wat langer bij een horecagelegenheid in de vriezer liggen. Je kan natuurlijk ook wat van je favoriete producten, zoals broodjes, doorgeven als tip.

 

 

Reacties
Jessica Langenhoff
13 Sep 2020
Ik eet o.a. lactose- tarwe- en speltvrij vanwege een FODMAP intolerantie. Veel glutenvrije producten zijn geschikt, maar niet alle. Ik verdraag bv geen kikkererwten en die worden nogal eens gebruikt. Is het voor jullie mogelijk om ook te labelen op geschiktheid voor mensen die FODMAP beperkt eten?
Laat een reactie achter