• Lorem ipsum

NIEUW: Glutenvrije botanische bieren van Lowlander

1 Jun 2021
door Ria, Eva

Over Lowlander:

Begonnen in een jeneverstokerij in Groot-Brittanië, werd Frederik Kampman verliefd op het gebruiken van plantaardige ingrediënten bij het distilleren en op de fascinerende wereld van cocktails. Omdat hij in Nederland is opgegroeid met bier, begon hij zich af te vragen wat er zou gebeuren als je zou gaan brouwen in plaat van distilleren met plantaardige ingrediënten.

Met veel nieuwsgierigheid en lef ontdekte hij dat er in de laaglanden een intrigerende geschiedenis is als het gaat om het brouwen met plantaardige ingrediënten. Terwijl ontdekkingsreizigers de wereld rondreisden, keerden ze terug naar Nederland met kostbare en exotische kruiden en specerijen, die hun weg vonden naar Nederlands bier.

En zo was het idee voor Lowlander geboren.

Laat jezelf verleiden door de volle smaak en het diverse karakter in Lowlander. Proost!

Nieuw in ons assortiment:

 

Lowlander Cool Earth Pilsner is glutenvrij, alcoholvrij en helpt het bestrijden van klimaatverandering. Het bier is knapperig, pittig en een verfrissende pilsner en is tevens een geweldige match met levendige groene kruiden en groenten; maar snijdt ook door gefrituurde en ietwat zoute gerechten.

Bij elk blikje dat ze verkopen, origineel of alcoholvrij, schenkt Lowlander een plant aan de zeegras weide in de Waddenzee om de aarde groen en koel te houden.

 

Een heerlijk glutenvrij biertje dat ook nog helpt bij het bestrijden van klimaatverandering. Het bier is knapperig, pittig en een verfrissende lager en is tevens een geweldige match met groenten en fruit; maar ook heerlijk bij gefrituurde en ietwat zoute gerechten.

Bij elk blikje dat ze verkopen, origineel of alcoholvrij, schenkt Lowlander een plant aan de zeegras weide in de Waddenzee om de aarde groen en koel te houden.

 

Een alcoholvrij biertje van Lowlander met een soepele body en licht bloemige tonen. Heerlijk verkoelend en fris op een zomerse dag. Dit bijzondere bier is gebrouwen met biologische hopsoorten, wilde vlierbessen en rozenbottels. De mix van het droog-fruitige aroma van de rozenbottel en de zoete smaken van de vlierbes zorgen voor een clean en uniek bier

Lekker bij zoete en zure gerechten en fruit. Probeer ook als afsluiter van een lekker diner of met wat (hartige) gebakjes.

 

Lowlander Organic Blonde Ale 4,0% Biologisch

Een lekker verfrissend, botanisch gebrouwen biertje; zacht en lichtzoet, maar vol met pit. Gebrouwen met de beste biologische hopsoorten, waar citroenschil en bloemenhoning aan toegevoegd zijn. Als resultaat: een bloemig en heerlijk aroma. 

Dit goudkleurige biertje is smaakvol en heeft een lichte body. Goed te combineren met geroosterd gevogelte en romige kazen. Probeer bijvoorbeeld eens dit bier te gebruiken in de keuken bij het afblussen van verse groenten.

 

 

 

Bronnen en referenties:

De website van Lowlander.

Reacties
Eva
15 Mar 2022
Hallo José,
Bedankt voor je reactie.

Lowlander heeft vier glutenvrije biertjes in hun assortiment, waarvan er twee ook alcoholvrij zijn. Ze hebben een groter assortiment aan bier, maar de andere varianten bevatten wel gluten. Uiteraard verkopen wij alleen de glutenvrije varianten.

Het is ons wel opgevallen dat de alcoholvrije versie van Organic Blonde in blikvorm andere ingrediënten bevat dan de versie in de fles. Hierin zit namelijk ook (glutenvolle) tarwe. Die verkopen wij daarom ook niet, maar het kan zijn dat die wel gewoon in supermarkten of op andere websites wordt aangeboden.
José
14 Mar 2022
Net lowlander gedronken maar het is niet alcoholvrij!? Waarom staat dit dan op jullie site?
Laat een reactie achter