• Lorem ipsum

Nieuw! Oproer glutenvrij bier

20 Nov 2020
door Eva

Over Oproer en het ontwikkelen van glutenvrij bier:

Utrechtse brouwerij Oproer is ontstaan toen in 2016 twee brouwerijen, Rooie Dop & RUIG, fuseerden. Voor Oproer is het belangrijk dat tijdens het brouwproces respect voor het milieu en dier getoond wordt en dat er rekening wordt gehouden met duurzaamheid. Door creatief te zijn tijdens het brouwen van bieren streven ze naar een smaakvolle balans tussen spannend en uitdagend.

Al jaren is Oproer bezig om zoveel mogelijk van haar bieren glutenvrij te maken, om de bieren voor zo veel mogelijk mensen toegankelijk te maken. Ze vinden het belangrijk dat er meer smaakvolle, goede glutenvrije bieren moeten zijn. Het ontwikkelingsproces heeft zo'n drie jaar geduurd. In samenwerking met een aantal glutenintolerante bierliefhebbers zijn de glutenvrije biertjes geperfectioneerd. 
Een belangrijke eis was dat het niet ten koste mocht gaan van de smaak. Gelukkig zijn de glutenvrije biertjes heerlijk en al behoorlijk succesvol.

Als lokaal bedrijf dat een groot deel van de inkomsten genereert via de horeca, is de coronacrisis ook zwaar voor Oproer. Jij kunt dit bedrijf ook ondersteunen door een van de heerlijke glutenvrije biertjes te proberen.

Producten:

Deze Utrechtse brouwerij heeft vier verschillende glutenvrije varianten.

24/7 India Session Ale 3,9%

Deze glutenvrije session ale is, met fris bittere smaken en bloemige aroma's, geschikt voor ieder moment. Hij is laag in alcohol en rijk aan smaak. 
Dit bier heeft in 2019 een bronzen medaille gewonnen tijdens de Brussels Beer Challenge. Daarnaast kan Oproer ook met trots aangeven dat 24/7 IPA een gouden medaille heeft gewonnen tijdens de Dutch Beer Challenge 2020! Een waardige prijswinnaar!

 

Against the Grain Iperial IPA 8,5%

Dit bier is speciaal ontwikkeld vanwege de groeiende vraag naar glutenvrije bieren. Against the Grain wordt ook wel het glutenvrije tweelingzusje van Refuse/Resist genoemd. Het is een droge, fruitige Imperial IPA die ook lekker hoppig en zoet is. Wist je trouwens al dat dit bier ook vegan is? ;)

 

Refuse/ Resist Imperial IPA 8,5%

Een lekker glutenvrij biertje met een vol smaakpallet; gebrouwen op traditioneel Amerikaanse wijze. Heerlijk hoppig, met fruitige en citrus-achtige tinten. 

 

 

Uncut IPA 6,2%

Deze Kveik India Pale Ale is mild bitter en heeft tonen van tropisch fruit. Verrassend, fris en stevig. Of zoals Oproer het zelf omschrijft: straightforward, bold and uncut. 

 

 

Alle glutenvrije bieren van Oproer worden speciaal getest in een laboratorium om te kunnen garanderen dat ze daadwerkelijk glutenvrij zijn. Alle glutenvrije bieren bevatten minder dan 10 ppm gluten. 

De stoere labels en designs zijn ontworpen door Robèrt Guérain.

 

Bronnen en referenties:

De website van Oproer.

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter