• Lorem ipsum

De 50e #wijbloggenglutenvrij: tijd voor een feestje!

15 Nov 2017
door Mirjam Holleman

Zo'n 65 glutenvrije bloggers

Hoeveel bloggers mee doen is elke maand verschillend. Soms maar 4, soms wel 20. In totaal hebben zo'n 65 glutenvrije bloggers meegedaan. De meeste hiervan hebben coeliakie, sommige (vastgestelde) glutensensitiviteit. Van de 65 bloggers zijn sommigen niet meer actief, anderen zijn pas later ingestapt en een aantal deed die eerste keer mee en doet nu nog steeds mee: Barbara van Glutenfree Amsterdam, Gerda van Glutenvrij hoort erbij, Glutenvrije mama Annemiek, Elize van Stories of a Coeliac en natuurlijk ikzelf.

 


Taart

Vandaag is dus de 50e keer WijBloggenGlutenvrij. En wie wat te vieren heeft, trakteert op taart! In dit geval helaas niet op een stukje taart, maar op een recept voor taart of bijvoorbeeld een adresje waar je glutenvrije taart kan kopen. Ook voor mij is het elke keer weer een verrassing waar de andere bloggers over gaan schrijven. Want al staat het onderwerp vast, de invulling is meestal heel verschillend.

 


Wie ben ik?

Ik Ben Glutenvrij want ik heb coeliakie. Of eigenlijk: wij zijn glutenvrij want ook mijn jongste dochter van 6 heeft coeliakie. Ik ben Mirjam, en op mijn website schrijf ik over coeliakie en ons glutenvrije leven. Ikbenglutenvrij.nl bestaat sinds 5 maart 2009 heeft ondertussen meer dan 1.300 artikelen. Ik maak regelmatig lijstjes, plaats persoonlijke verhalen, schrijf over de laatste ontwikkelingen bij coeliakie, schrijf reviews en plaats zo af en toe een recept. Daarnaast ben de initiatiefnemer en organisator van #wijbloggenglutenvrij.

 

Hoe begon het?

Op een vrijdagavond in september 2013 ontstond het idee dat later #wijbloggenglutenvrij werd. Chantal en ik gingen een week lang bloggen over hetzelfde onderwerp. En we vroegen andere glutenvrije bloggers of ze mee wilden doen. Het idee sloeg aan. Het idee sloeg erg goed aan! 19 bloggers deden mee. De blogweek kreeg een vervolg in een glutenvrije, digitale adventskalender: Elke dag in december ging er een luikje open en kwam er een blog van 1 van ons te voorschijn. Na #decemberglutenvrij waren we nog niet uitgeblogd. Ik bedacht #wijbloggenglutenvrij. En ondertussen zijn we bijna 4 jaar verder! Nog elke maand komt er een gezamenlijke blog online en in december verschijnt er voor de 5e keer de glutenvrij digitale adventskalender.

 


December glutenvrij

Ken je die adventkalenders waar je vanaf 1 december tot en met kerstavond elke dag een luikje openmaakt met een plaatje of chocolaatje erachter? Het is een soort aftelkalender tot de kerst. December glutenvrij is een digitale aftelkalender. Elke dag verschijnt er één blog van één van ons met als thema december. Een tip, een recept of iets anders. Als een soort estafette geven we het stokje elke dag aan elkaar door. Wij weten al wie wanneer gaat schrijven, maar dat is voor jullie een verrassing! Met december glutenvrij willen we de toch wel moeilijke decembermaand veranderen in een glutenvrij feest!

 

Maar eerst een ander feest: 50 x Wij Bloggen Glutenvrij. Kijk je snel op onze websites voor heel veel lekkere glutenvrije taarten?

 

Tekst door Mirjam Holleman van het blog Ik ben Glutenvrij

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter