Blog

Gluten en een opgeblazen buik: wat is het verband?

Gluten en een opgeblazen buik: wat is het verband? We hebben er allemaal weleens last van: een vaag, onprettig, of zelfs pijnlijk gevoel in de buik. Dit kan heel vervelend zijn, zeker als het dagenlang blijft hangen. Misschien komt het doordat je teveel gegeten hebt, of misschien zit je in het beginstadium van een griepje. Het kan echter ook een gevolg zijn van je dieet. In dit artikel gaan we onderzoeken wat het verband is tussen het eten van gluten en een opgeblazen buik.

PDS: Wat is het en wat zijn de symptomen?

PDS: Wat is het en wat zijn de symptomen? Nooit gehoord van FODMAP? Wellicht wel van PDS, het Prikkelbare Darm Syndroom (ook wel IBS, Irritable Bowel Syndrome). Eén op de zeven volwassenen heeft last van dit syndroom, dat is 15% van de wereldbevolking. PDS kan leiden tot zeurende, krampende of stekende pijn. Eenvoudig gezegd betekent dit dat je gevoelig bent voor bepaalde koolhydraten. Heb je last van PDS, dan krijg je het advies een low-FODMAP dieet te gaan volgen.

Altijd honger? Niet meer met deze tips!

Altijd honger? Niet meer met deze tips! Ken je dat, dat je alles wilt eten wat los en vast zit maar niets lijkt te vullen? Voel jij je soms ook net een bodemloze put? Oftewel: heb jij altijd honger? Hier kunnen verschillende oorzaken aan ten grondslag liggen en zo zijn er ook verschillende oplossingen die ervoor kunnen zorgen dat jij van die knagende honger afkomt. Lees snel verder.