• Lorem ipsum

Wat is Konjac? Is het glutenvrij?

27 Mei 2021
door Ria

Wat is konjac?

De konjacplant groeit in de warme streken van Japan, China en Zuidoost-Azië. In deze landen is het erg populair en wordt het al eeuwenlang gebruikt om verschillende soorten producten te maken. Er dateren recepten van China uit de 19e eeuw! De plant wordt erg groot en de bloemen zien er imposant uit, maar deze worden dus niet gegeten. In de enorme knol van de plant zit veel zetmeel, waar de producten van gemaakt worden.

Konjac kan voor veel producten gebruikt worden. Rijst, noodles, gelatinesnacks en zelfs als een ingrediënt voor bij de Japanse noodles als vleesvervanger. Het fijne aan konjac is dat het naar eigen smaak gemaakt kan worden en dat de "eigen" smaak eruit gaat als het gekookt wordt in heet water. 

Er zijn twee verschillende soorten konjac, wit en grijs. De grijze wordt vaak gemengd met zeewier, waardoor de kleur veranderd en zodoende kleine zwarte spikkeltjes te zien zijn. De witte producten worden gemaakt van water en konjacpoeder en zijn tevens de producten die wij verkopen!

Is konjac glutenvrij?

Ja! Konjac is heel goed te eten als je glutenvrij bent of een ander dieet volgt. Het product is alleen gemaakt van water en konjac poeder, maar het is vezelrijk en hoog in calcium. Omdat het koolhydraatarm is, wordt het ook vaak gegeten bij een ketogeen dieet of bij het afvallen, want het bevat zeer weinig calorieën.

Ook geïnteresseerd geraakt in konjac? Probeer dan de nieuwe producten van Slendier! Deze zijn allemaal 100% gemaakt van konjac en makkelijke maaltijdvervangers.

Kennen jullie konjac al? Of heb je een leuk recept waarvan het gebruikt maakt? Laat het weten in de reacties!

Bronnen:

HappyHealthy

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter