Blog

Waar zitten géén gluten in?

Waar zitten géén gluten in? Het lijkt voor glutenvrije-eters soms alsof de hele wereld bestaat uit gluten. Gluten zijn dan ook in heel veel producten en ingrediënten verwerkt. Gelukkig is er hoop! De afgelopen tien jaar zijn er ontelbaar veel glutenvrije producten op de markt gekomen. Nieuwsgierig? Lees dan deze blogpost over glutenvrije producten.

Buikpijn na eten brood? Het kan coeliakie zijn!

Buikpijn na eten brood? Het kan coeliakie zijn! Krijg je buikpijn na het eten van brood, crackers, koekjes of andere producten waar gluten in zitten? De oorzaak kan wel eens coeliakie zijn. Lees verder om erachter te komen of je klachten op coeliakie kunnen wijzen en welke stappen je vervolgens kunt ondernemen om erachter te komen of je daadwerkelijk coeliakie hebt.

Helpt glutenvrij eten bij verstopping?

Helpt glutenvrij eten bij verstopping? Verstopping, oftewel constipatie, is geen pretje. Dit uit zich in buikpijn, lang op het toilet zitten, pijn tijdens en kort na de ontlasting, maar ook in angst voor bepaalde voedingsmiddelen. Wat kun je het beste eten om de verstopping te verminderen en niet te verergeren? Helpt glutenvrij eten hierbij? Lees verder voor antwoorden op deze vragen.