Blog

Glutenvrije gehaktballetjes maken

Glutenvrije gehaktballetjes maken Aardappels, groenten en als stukje vlees een gehaktbal. Een typisch Nederlandse maaltijd, alleen maakt de gehaktbal deze helaas niet glutenvrij. Om ervoor te zorgen dat je met coeliakie alsnog kan genieten van een heerlijke gehaktbal bij je eten, staat er in dit artikel een recept om zelf glutenvrije gehaktballen te maken. Dus als je wilt weten hoe de lekkerste glutenvrije gehaktballetjes moet maken, moet je vooral verder lezen.

Is glutenvrij gezond?

Is glutenvrij gezond? Wie kent het niet? Dé foodtrend van 2016: glutenvrij! Deze trend behoorde niet alleen in 2016 tot de belangrijkste foodtrends ter wereld, maar houdt al veel langer stand. Ook op dit moment is glutenvrij eten nog populair, maar er zijn steeds meer verschillende meningen op de vraag of glutenvrij eten nou gezond is of niet. Daarom schep ik, diëtiste in opleiding, in dit artikel meer duidelijkheid over dit vraagstuk en leg ik diverse meningen en argumenten van experts naast elkaar.

Glutenintolerantie: groei ik eroverheen?

Glutenintolerantie: groei ik eroverheen? Glutenintolerantie (coeliakie) is een chronische auto-immuunziekte die een arts kan vaststellen. Dit gebeurt vrijwel pas wanneer iemand klachten ervaart die kunnen wijzen op deze aandoening. Ben je benieuwd of je over een glutenintolerantie heen kunt groeien? Lees snel verder!

Hoe herken je glutenintolerantie?

Hoe herken je glutenintolerantie? De laatste jaren staat glutenvrij eten in de spotlight. Er wordt veel gepraat over gluten waardoor veel mensen denken dat gluten slecht voor hen is. Soms hoor je dat gluten je dik zouden maken of dat gluten zelfs verslavend werken. Logisch dat je deze gluten dan wilt vermijden! Maar… dat is niet altijd nodig. Glutenvrij eten kan erg lastig zijn waardoor je er maar beter zeker van kan zijn of je wel écht baat hebt bij een glutenvrij dieet. Wij helpen je graag een handje op weg in deze blog; hoe herken je glutenintolerantie?

Glutenvrij bakken: in welk bakblik bak je het best glutenvrij brood?

Glutenvrij bakken: in welk bakblik bak je het best glutenvrij brood? Laatst hielden wij een enquête onder onze klanten over glutenvrij brood. Hieruit bleek dat bijna tweederde van de respondenten hun brood zelf bakt: wow! Deze respondenten weten vast als geen ander wat er mis kan gaan bij het bakken van een glutenvrij brood en in welke bakblikken je wel en niet moet bakken. Voor de nieuwe bakkers onder ons geven wij in dit artikel uitleg over welk bakblik je het beste kunt gebruiken.