Blog

Waarschuwing: deze opmerkingen over glutenvrij eten zijn schokkend

Waarschuwing: deze opmerkingen over glutenvrij eten zijn schokkend Wanneer je coeliakie hebt, krijg je te maken met onbegrip, vervelende opmerkingen en het blijven uitleggen wat je wel en niet mag eten en wat er gebeurt als je gluten binnen krijgt. Al met al is dat erg vermoeiend. Gelukkig krijg je ook te maken met begripvolle mensen, personeel in restaurants wat extra hun best doet en steeds meer plekken waar je terecht kunt met je glutenvrije levensstijl. Wij waren benieuwd naar de opmerkingen die jij met een glutenvrije levensstijl te horen krijgt in het dagelijks leven en plaatsten een oproep op onze Facebookpagina. Onze meest opmerkelijke en soms ook schokkende bevindingen lees je in dit artikel. Lees dus even verder!

Interview met diëtiste Maren Rothkegel over coeliakie en glutenvrij eten

Interview met diëtiste Maren Rothkegel over coeliakie en glutenvrij eten Met alle beschikbare informatie over coeliakie en glutenvrij eten tegenwoordig, is het soms lastig om te beoordelen welke informatie betrouwbaar is en welke niet. Een onderbouwde blik is dan wel zo fijn en daarom zijn wij met diëtiste Maren Rothkegel in gesprek gegaan. Zij is gespecialiseerd in maag-darm-leverziekten en coeliakie en vertelt onder andere meer over de ontwikkelingen rondom glutenvrij eten en over een gezond glutenvrij dieet. Wij hopen dat dit interview met diëtiste Maren Rothkegel over coeliakie en glutenvrij eten antwoorden geeft op een van jouw nog onbeantwoorde vragen!

Glutenvrij koken met het kookboek van Boeddhamum Glutenfree

Glutenvrij koken met het kookboek van Boeddhamum Glutenfree Linda, oftewel Boeddhamum Glutenfree, heeft een blog vol met lekkere recepten en tips. Nu heeft zij onlangs ook haar eigen kookboek uitgebracht. Linda's gerechten zijn puur, gevarieerd en gemaakt met volwaardige producten. Haar recepten zijn lekker en niet moeilijk om te maken en passen daarmee goed binnen de leefstijl van drukke gezinnen waarbij iemand coeliakie heeft. Reden genoeg om eens aan Linda te vragen waar ze haar inspiratie vandaan heeft.