• Lorem ipsum

Vijf tips en lifehacks van glutenvrije voedingscoach Yacintha!

28 Mar 2019
door Nadine Bakker

Ik ben Yacintha Pex. Vanuit mijn eigen ervaring en mijn coachopleiding begeleid ik mensen met Coeliakie en andere dieetproblematiek en levensveranderende gebeurtenissen, zoals een burn-out, scheiding of werkgerelateerde issues. Ik doe dit op basis van de 4 intelligenties en energieën: mentaal, fysiek, sociaal en spiritueel.

 

 

Mijn top 5 tips

  1. Neem de tijd voor het verwerken van de diagnose en wat het voor jou betekent.
  2. Praat over wat het met je doet met iemand die je vertrouwt of zoek een goede coach als je moeite hebt met de acceptatie.
  3. Eet en leef gezond en puur. De 3 R-en doen wonderen het eerste jaar. Dit zijn Rust, Regelmaat en Reinheid. Zo stopte ik bijvoorbeeld met mijn onregelmatige baan. Je darmen hebben tijd en rust nodig om te herstellen. Geef ze ook die tijd. Bij mij duurde het zeker 8 maanden voor ik een verschil ging merken. Ik kreeg bijvoorbeeld ook een hele slechte huid. Ondanks dat ik voor de diagnose geen huidklachten had, merkte ik wel degelijk verschil toen ik glutenvrij ging eten. Je lichaam moet er dus echt even aan wennen. Vermijd daarnaast risico’s zolang jij dat nodig vindt.
  4. Zorg voor afleiding. Zoek een hobby of iets wat je altijd al leuk vond om te doen en neem daar de tijd voor. Laat je niet teveel afremmen door je glutenintolerantie. Je verdient het om plezier te hebben.
  5. Geniet van wat er allemaal wel nog kan! Je kunt nog zoveel!

 

 

Mijn glutenvrije lifehacks

Mijn eerste lifehack is handig tijdens het boodschappen doen:

Allereerst: bereid je voor. Zeker als je voor het eerst boodschappen gaat doen! Neem dan de tijd en ga op een rustig tijdstip. Zo voel je je niet gehaast en kun je rustig alle etiketten en producten bekijken.

 

Mijn tweede lifehack is handig voor als je uit eten wilt gaan:

Ga je het erop wagen en voor het eerst uit eten? Informeer dan het restaurant tijdig. Schaam je niet voor je aanvraag voor glutenvrij eten. Het hoort de normaalste zaak van de wereld te zijn! Vraag naar de mogelijkheden en vraag goed door. Denk hierbij aan: hoe bakken ze de frites? Kennen ze het woord 'kruisbesmetting' en hoe gaan ze daarmee om? Zo kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan!

 

Wil jij meer weten over Yacintha Pex? Volg haar op Facebook of op haar website: Yacintha Pex.

Wil jij ook je ervaringen delen op onze blog? Reageer dan onder dit bericht!

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter