Blog

Zit er gluten in linzen?

Zit er gluten in linzen? Linzen zijn veelzijdige peulvruchten. Ze zijn erg voedzaam en bevatten onder andere ijzer en calcium, en zijn daarom erg geschikt voor vegetariërs en veganisten. In dit artikel leggen we uit of het ook mogelijk is om linzen te eten als je een glutenvrij dieet volgt.

Zijn wraps glutenvrij?

Zijn wraps glutenvrij? Wraps kun je koud of warm eten, en zijn handig als snelle hap. Bovendien kun je ze volledig naar eigen voorkeur beleggen. Maar kun je ze ook gebruiken als je glutenvrij moet eten?

Is gelatine glutenvrij?

Is gelatine glutenvrij? Je bent het ongetwijfeld wel eens tegengekomen in recepten voor toetjes, en ook op de verpakking van snoep en bakkerijproducten is het een veel voorkomend ingrediënt: gelatine. Wat is dit eigenlijk en is het ook glutenvrij?

Is drop glutenvrij?

Is drop glutenvrij? Drop is misschien wel het meest Hollandse snoepgoed dat er bestaat. Je hebt het in verschillende smaken en met verschillende ingrediënten. Het is altijd fijn om een voorraadje bij de hand te hebben, zowel thuis als onderweg. Ook als je glutenvrij eet. Maar is drop eten dan wel veilig? In dit artikel zoeken we het uit!

Zitten er gluten in freekeh?

Zitten er gluten in freekeh? Tegenwoordig zijn er veel nieuwe graansoorten te ontdekken. Denk bijvoorbeeld aan teff, bulgur en quinoa. Ook freekeh is zo’n product dat in populariteit toeneemt. Nu vraag je je misschien af: wat is dit voor freaky graan? En natuurlijk: is het ook glutenvrij? In dit artikel geven we antwoord op deze vragen!