Blog

Is bier glutenvrij of niet? Alles wat je moet weten over dit gouden drankje

Is bier glutenvrij of niet? Alles wat je moet weten over dit gouden drankje Als we aan glutenvrij denken, denken we vaak aan eten en minder vaak aan drinken. Dat is logisch, want gluten in drank zijn veel minder een obstakel dan gluten in voeding. Toch zijn er ook drankjes die wel degelijk gluten bevatten en die we niet willen missen binnen onze glutenvrije levensstijl. Een belangrijke speler uit deze groep is bier. In dit blogartikel gaan we diep in op wat bier precies is, waar het vandaan komt, hoe het gemaakt wordt en wat er voor glutenvrije opties zijn.

Is havermout glutenvrij?

Is havermout glutenvrij? Over de vraag ‘Is havermout glutenvrij?’ en of dit geschikt is voor een glutenvrij dieet, bestaat vaak veel verwarring. Tegenwoordig is de haver als graansoort erg populair en staat de hele supermarkt vol met producten op basis hiervan. In dit artikel wordt uitgelegd wat haver precies is en of haverproducten in een glutenvrij dieet passen: lees verder en ontdek het zelf!

Wat is quinoa eigenlijk en is het glutenvrij?

Wat is quinoa eigenlijk en is het glutenvrij? De quinoa vliegt je rond de oren de laatste jaren. Figuurlijk dan. Quinoasalade, quinoaburgers, quinoapap, quinoa broodmix... Je kunt het zo gek niet bedenken of er wordt quinoa gebruikt. Vraag jij je dan ook wel eens af: wat is dit mysterieuze graantje eigenlijk precies? En hoe spreek je het eigenlijk uit?