Blog

Hoe ernstig is coeliakie?

 Hoe ernstig is coeliakie? Waarschijnlijk heb je al een hoop gelezen over coeliakie, weet je precies hoe het werkt, en wat je ertegen kunt doen. Maar hoe ernstig is coeliakie nou eigenlijk? Loop je extra risico’s of gevaren?

Wat is het verschil tussen een glutenintolerantie en een tarwe-allergie?

Wat is het verschil tussen een glutenintolerantie en een tarwe-allergie? Tarwe en gluten lijken in eerste instantie onlosmakelijk met elkaar verbonden, maar dat hoeft tegenwoordig niet meer per se het geval te zijn. Dit onderscheid kan lastig zijn, zeker als je last hebt van coeliakie of tarwe-allergie, of misschien zelfs van allebei. In dit artikel leggen we uit wat het verschil is tussen een glutenintolerantie en een tarwe-allergie, zodat je een beter idee hebt van waar je op moet letten op dit gebied.

Wat is de oorzaak van coeliakie?

Wat is de oorzaak van coeliakie? Veel aspecten van coeliakie (ook wel glutenintolerantie) zijn ons inmiddels aardig bekend. We weten wat het is, wat de symptomen zijn, en wat we het beste kunnen doen om er geen last van te krijgen. Wat weten we echter over de oorzaak van coeliakie?