• Lorem ipsum

Waarom alcohol- en glutenvrij bier van Ambar goed voor je is

16 Jul 2019
door Denise Schut

Alcohol- & glutenvrij bier en insuline

Het menselijk lichaam zet kcal om in glucose alvorens deze kunnen worden opgenomen door de cellen in het lichaam. Om dit te kunnen opnemen is insuline nodig. Insuline wordt weer vrijgegeven door de alvleesklier.

Bij mensen met diabetes type 2 reageren deze cellen slechter op insuline waardoor er hogere concentraties insuline nodig zijn om de glucose te kunnen reguleren.

In de 0,0 van Ambar is de suiker vervangen door isomaltulose en resistente maltodextrine die helpen om insuline resistentie te voorkomen bij mensen met diabetes of mensen in een voorstadium van diabetes.

 

  • Isomaltulose draagt bij aan het verlagen van de glucose- en insulineconcentraties. Dit is namelijk een vorm van suiker met slechts een glycemische index van 32 en veroorzaakt daarom geen pieken in de bloedsuikerspiegel. Alles met een waarde boven de 50 wordt als ‘ongezond’ beschouwd. De GI wordt gebruikt als maat om aan te duiden hoe snel koolhydraten in de darm worden verteerd en als glucose in het bloed worden opgenomen. We hebben het dan over snelle en langzame koolhydraten. Snelle koolhydraten geven snel glucose af in de bloedbaan, deze producten hebben een hoge GI index (70 of hoger). Producten die dit geleidelijk doen zijn langzame koolhydraten, en hebben dus een lage GI-index (50 of lager).

  • Resistente maltodextrine, oplosbare glucosevezels gemaakt van zetmeel, heeft hetzelfde effect als een prebiotica, namelijk het verlagen van de onstekings-biomarkers (meetbare indicator). Prebiotica zijn natuurlijke voedingsvezels die de groei van bacteriën stimuleren en zorgen voor een gezond darmstelsel. Er is bewezen dat RMD (Resistent Maltodextrin) bijdraagt aan niet alleen een gezond darmstelsel, maar ook aan een gebalanceerd glucoselevel, verlaging van cholesterol waardes en bijdraagt aan het verlies van lichaamsvetten.

De conclusie van het onderzoek is dat deze voordelen niet terug zijn te vinden in andere traditionele alcoholvrije bieren. Met deze voordelen kan dit bier deel uitmaken van een gezonde voeding, die helpt in de monitoring van de bloedsuikerspiegel en het volgen van bepaalde diëten smakelijker maakt.

 

Alcohol en gluten

Maar hoe zit het eigenlijk met alcohol? Zitten er gluten in? Wij zochten het voor je uit. Lees snel verder!

Bronnen

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter