• Lorem ipsum

Week zonder vlees!

7 Mar 2022
door Quint

Week zonder vlees

Van 7 t/m 13 maart is het de Nationale Week Zonder Vlees! Dat houdt in dat iedereen een beetje extra zijn best doet om minder vlees te eten (natuurlijk helemaal mooi als je deze week helemaal vegan eet).

Waarom geen vlees?

De reden waarom iedereen voor een week stopt met vlees eten, is om wat meer aandacht te leggen op het feit dat het beter is voor dier en natuur om de vleesconsumptie te verminderen. Voor het milieu is het sowieso beter, omdat de vleesindustrie veel CO2 uitstoot veroorzaakt.

 

Glutenvrij en nu óók nog vleesvrij

Als je geen gluten eet, is de kans aanwezig dat je vanzelf ook een beetje meer vlees bent gaan eten. Dat is op zich niet vreemd. Je moet immers toch iets eten en als je geen gluten meer mag, zoek je naar andere manieren om genoeg voedingsstoffen binnen te krijgen.

Maar voor deze week is het positief wat (lekkere) alternatieven te zoeken. Dat kan een uitdaging zijn, maar wij helpen je erbij!

Alternatieven

Er zijn gelukkig genoeg alternatieven om glutenvrij en vegan te eten, bijvoorbeeld falafel(mix) of kant en klaar diepvries snacks die helemaal vegan / glutenvrij kunnen zijn!

Ook kan je vlees vaak vervangen door specifieke groenten op een bepaalde manier klaar te maken. Zo kun je bijvoorbeeld aubergine gebruiken in plaats van vlees als je een ovengerecht wilt maken, zoals lasagne of een ander ovenschaal gerecht.

Ook wordt jackfruit vaak gebruikt als alternatief in gerechten waar je stukjes vlees bijdoet zoals wraps of tortillas!

 

Bekijk hier de glutenvrije burgermixen in ons assortiment.

Hopelijk zijn deze tips nuttig geweest in de zoektocht naar alternatieven voor vlees!

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter