• Lorem ipsum

Glutenvrij uit eten bij de Chinees

1 Jul 2020
door Lotte Damen

 

Glutenvrij uit eten bij de Chinees in Friesland

Beetsterzwaag

  • Bij Chinees restaurant Kota Radja vind je een combinatie van twee generaties kookkunst en kun je volop genieten van glutenvrije gerechten, mits je dit even bij de reservering vermeldt! 

 

 

Glutenvrij uit eten bij de Chinees in Drenthe

Hoogeveen

  • Bij Lotus kun je heerlijk en gezellig eten en genieten van een glutenvrij diner. Bij Lotus zijn verschillende opties mogelijk. Zo is er een maandmenu, een afhaalmenu, een á la carte kaart en een buffet. Ook handig om te weten is dat Lotus elke dag van de week geopend is. Laat je gluten allergie horen bij de medewerkers, zo kunnen ze rekening met je houden!

Meppel

  • Het gezellige familierestaurant Peking is al vanaf 1973 gevestigd aan de Wheem in Meppel. In de zomermaanden is het terras geopend, zodat je van de Meppelse sfeer kunt genieten. Naast kwalitatief goede gerechten, worden diverse specialiteiten aangeboden. Het is ook mogelijk om je te laten verrassen door de chef-kok. Vanwege deze flexibiliteit kun je van te voren jouw dieetwensen doorgeven, zodat een heerlijke glutenvrije maaltijd naar jouw smaak wordt samengesteld. 
 

Glutenvrij uit eten bij de Chinees in Overijssel

Deventer

  • Bij restaurant China City kun je genieten van talrijke verse Chinees, Indische en Kantonese specialiteiten die met zorg worden bereid. De sfeer is knus en ongedwongen. In het restaurant is een allergenenkaart aanwezig en het personeel is op de hoogte van deze allergenen, zodat je met een gerust bij hen kunt eten! Vermeld wel even van te voren dat je glutenvrij eet, zo kan de receptuur van bepaalde gerechten worden aangepast en heb je meer om uit te kiezen!

Hardenberg

  • De chef van De Lange Muur heeft al jarenlang ervaring in de Chinese keuken en dit is te proeven in de gerechten! Op vrijdag, zaterdag en zondag bieden zij een buffet aan. Op de website kun je een speciale glutenvrije menukaart downloaden, ontzettend handig en fijn! Wel is het belangrijk om ook nog in het restaurant te vermelden dat je glutenvrij eet, zodat het personeel extra alert kan zijn. Eet je liever thuis? Bezorgen is geen probleem!

Nijverdal

  • Bij Dynasty kun je ook genieten van een glutenvrije Chinese maaltijd. Laat even van te voren weten dat je een gluten intolerantie hebt en zij kunnen jou dan zo goed mogelijk helpen bij het maken van een keuze op de menu kaart. Dynasty heeft ook nog eens een afhaalmenu wat elke maand anders is, zo blijft de keuzemogelijkheid groot!

 

Glutenvrij uit eten bij de Chinees in Gelderland

Putten

  • Bij De Muur vinden ze het belangrijk dat iedereen lekker Chinees kan eten, daarom houden ze graag rekening met speciale dieetwensen! Voor alle glutenvrije mogelijkheden neem je even van tevoren contact op.
 


Glutenvrij uit eten bij de Chinees in Limburg

Valkenburg

  • Bij Sushi Kodoo in Valkenburg kan je met een gerust hart lekker chinees eten. Ze hebben speciaal voor ons een menukaart met alle allergenen erop. Zo kan je zien wat je wel en niet kan eten. Klik hier als je de menu kaart wilt bekijken.

Venlo

  • China Garden, hier hebben ze speciaal aangegeven op de menukaart dat als je een allergie hebt, dat je dit kan aangeven zodat ze hier rekening mee kunnen houden. Kruisbesmetting van allergenen kunnen zij helaas nooit 100% uitsluiten. Zou je de menukaart willen bekijken? Klik dan hier.
 


Glutenvrij uit eten bij de Chinees in Noord-Brabant

Teteringen

  • De Chinese Muur in Teteringen is een sfeervol Wok- en A la carte Restaurant met onder andere een all-inclusive concept. Ook voor de bezorging van Chinese gerechten kun je hier terecht. Op de website vind je meer informatie over de verschillende regionale keukens in China en een allergenenkaart van zowel het wok als van het A la carte menu.  
 

Glutenvrij uit eten bij de Chinees in Utrecht

De Bilt

  • De Bilt: Lin Fa is een restaurant gespecialiseerd in Chinese, Kantonese en Indische gerechten. Er zijn 80 zitplaatsen om gezellig in de middag te lunchen of ’s avonds te dineren. Het a la carte menu bestaat uit verschillende vlees en groentegerechten. Alle gerechten zijn ook af te halen. Als je bij de reservering doorgeeft dat je je een dieetwens hebt, zal het personeel ervoor zorgen dat er aan je wensen wordt voldaan!

Nieuwegein

  • Happy Garden. Hier kan je heerlijk Chinese maar ook Nederlandse gerechten bestellen. Heb je trek in een ossenhaas met broccoli of Foe Yong Hai met champignons? Het kan hier allemaal. Ze hebben o.a. Indische gerechten, Chinese rijsttafel, garnalen gerechten en nog meerdere ossenhaas gerechten. Hebben wij je nieuwsgierig gemaakt? Klik dan hier voor de menukaart! Daarnaast geven ze aan dat ze rekening kunnen houden met allergieën. Fijn toch?

Utrecht

  • Ontdek naast de milde Kantonese keuken ook de kruidige Thaise, de frisse Vietnamese bij Jasmijn & Ik. De kleurrijke gerechten worden allemaal vers bereid en het is ook mogelijk om 100% plantaardig te eten. Veel van de gerechten kunnen glutenvrij of lactose vrij worden bereid. De vriendelijke bediening vertelt je hier graag alles over. Het is wel handig om bij de reservering te vermelden dat je geen gluten eet.

Zeist

  • Chinees Indisch Restaurant Tong Ah heeft een speciale glutenarme afhaallijst met gezonde verse gerechten. Deze gerechten zijn ook te vinden op de a la carte menu van het restaurant die een gemoedelijke sfeer heeft. Geef bij de bestelling of reservering altijd duidelijk aan dat je glutenvrij eet, dan houden ze hier rekening mee!
 
 

Glutenvrij uit eten bij de Chinees in Zuid-Holland

Alphen aan den Rijn

  • Al sinds 1988 is Rose Garden gevestigd in Alphen aan den Rijn. Verse ingrediënten, ambachtelijke bereiding en originele recepten kenmerken dit Chinese restaurant. Op hun website geven zij aan dat 70% van alle producten glutenvrij bereid kan worden! Geef dit even aan bij de reservering, zodat ze hier op tijd rekening mee kunnen houden.

Den Haag

  • De Oosterse keuken wordt bij Hanting Cuisine versmolten met de Franse keuken, waardoor de gerechten een eigen, unieke smaak hebben. Iets anders dan de standaard Chinees, maar wel ontzettend culinair en verrassend! Het is mogelijk om een 3-, 4-, 5- of 6- gangenmenu te bestellen. Vraag van te voren naar de mogelijkheden om glutenvrij eten te bestellen. Een allergenenkaart kunnen zij in ieder geval aanbieden.


Hellevoetsluis 

  • Bij Ocean is het mogelijk om glutenvrij te dineren of glutenvrije maaltijden af te halen, mits je dit aangeeft. De diversiteit aan gerechten zorgen ervoor dat je positief verrast bent. Fijn is ook dat zowel onder als naast het restaurant een ruime parkeergelegenheid is.


Leiden

  • Het personeel van Woo Ping weet precies welke gerechten glutenvrij zijn en bied daarnaast alternatieven aan voor de glutenbevattende maaltijden. Bestellen is ook mogelijk!
  • New Pearl City kan gezien worden als een buurt Chinees en je kunt hier zowel in het restaurant eten als bestellen. De menukaart bestaat uit een vrij breed aanbod aan diverse Chinese glutenvrije gerechten. Op de bestelwebsite kun je precies zien welke gerechten glutenvrij zijn.
  • Het personeel van Hotspot Central is bekend met coeliakie en weet daarom goed hoe ze om moeten gaan met het bereiden van glutenvrij eten. Hier kan je genieten van traditionele Chinese gerechten, maar ook van andere Oosterse gerechten. Je kan hier in het restaurant eten, afhalen en als je in Leiden woont kan je ook thuis laten bezorgen.

Leimuiden

  • Het vriendelijke personeel bij De Chinese Muur kan precies vertellen welke gerechten glutenvrij zijn. Daarnaast kunnen niet-glutenvrije gerechten eventueel worden aangepast. Je kunt hier uit eten, maar ook eten afhalen of thuis laten bezorgen.


Rotterdam

  • Bij restaurant Neptune kun je lekker ouderwets ‘chinezen’. De keuken is Chinees Indisch en op de menukaart vind je lekkere en klassieke gerechten. Dit gezellige restaurant op de Rotterdamse Lageland heeft een aparte allergenenkaart en je kunt hier ook terecht voor het afhalen van jouw maaltijd.


Zoeterwoude

  • Golden House biedt zowel een a la carte menu als een lopend buffet. Dit Chinees Indisch restaurant is voor personen met een glutenintolerantie een heerlijke plek om te eten.

 

Boskoop

  • De Chinese Muur is in Boskoop dé place to be om de Chinese keuken te proeven in het gezellige restaurant of om je Chinese menu af te halen. Het restaurant wordt al sinds 2002 gerund door de familie Hu. De eigenaaresse heeft veel verstand van glutenvrij, dus je hebt hier genoeg glutenvrije opties. 
 


Glutenvrij uit eten bij de Chinees in Noord-Holland

Alkmaar

  • Bij Mei Mie is het mogelijk glutenvrije Chinese maaltijden te bestellen. Het afhaalrestaurant beschikt namelijk over een aparte allergenenkaart. Vraag dit wel even goed na, want het kan zijn dat de gerechten na het opstellen van de allergenenkaart veranderd zijn.


Amsterdam

  • East Harbour bevindt zich vlakbij de Amsterdam Arena. Het personeel met een Chineze achtergrond heeft veel ervaring met het maken van heerlijke zeevruchten en de lekkerste Peking eend. East Harbour staat voornamelijk bekend om hun gevarieerde lunch menu. Op de website vind twee allergenenkaarten, een voor de lunchgerechten en een voor het diner.
  • Restaurant Ruby is een familierestaurant sinds 1970 en staat bekend om haar authentieke Chinese en Indonesische gerechten. De nieuwe familiegeneratie heeft de keuken verder uitgebreid naar Andere Aziatische keukens. Zo kun je hier voor verschillende smaken terecht! Moeite met kiezen? Kijk dan eens naar de Aziatische Tapas, zo is het mogelijk om meerdere gerechten te combineren! Het personeel helpt graag bij het maken van een glutenvrije menukeuze en de allergenenkaart die te downloaden is, is erg overzichtelijk.
  • Chang-I opende in 2006 naast Het Concertgebouw en is inmiddels een van de beste Aziatische restaurants van Amsterdam. Het interieur is een mix van Europees chique en een Oosterse betovering. De chef-koks laten zich inspireren door de ingrediënten van alle windstreken van de rijke Chinese keuken en de gerechten worden verfijnd door proeven en denken. De keuken is dus een waar atelier. Op de website is niets te vinden over glutenvrij eten, maar na telefonisch contact bleek dat het personeel kan aangeven welke gerechten op de kaart glutenvrij zijn. Bel wel even van tevoren om welke gerechten het gaat, zodat je niet het risico loopt iets niet lekker te vinden. 

Egmond

  • De Chinese Muur is recent verbouwd en heeft daardoor een traditioneel maar moderne ambiance. Naast Chinees Indische specialiteiten, is het ook mogelijk andere Aziatische gerechten te bestellen. Op de website is geen allergenenkaart te vinden, maar het personeel denkt graag mee met het maken van een goede keuze bij dieetwensen. Laat dit bij de reservering even weten!

Heemstede

  • Mandarin heeft een zeer uitgebreid menu, met een verscheidenheid aan vlees, vis, groenten en andere gerechten. Bij een glutenvrij dieet, dien je dit van te voren door te geven zodat het personeel een heerlijk glutenvrij Chinees diner voor jou kan samenstellen. 
 

 

Glutenvrij uit eten bij de Eazie in Zuid-Holland

  • Heb je zin in een oosterse maaltijd maar heb je niet zoveel tijd omdat je bijvoorbeeld onderweg bent? Loop even langs bij Eazie en bestel hier een snelle en lekkere wok maaltijd. Je beslist zelf welke ingrediënten hierin gaan en op hun allergenenkaart kun je daarbij in een oogopslag zien wat wel en niet glutenvrij is. Klik hier voor hun allergenenkaart. Het is wel aan te raden om bij de bestelling te vermelden dat je echt geen gluten mag, zodat ze hier extra voorzichtig mee om kunnen gaan. Eazie zit onder andere in Amsterdam (3x), Den Haag (5x), Leiden (2x), Rotterdam (4x) en Zoetermeer (2x)!

 

Let op: Chinese restaurants maken vaak gebruik van sojasaus en laat deze saus nou veelal niet glutenvrij zijn. Let hier dus altijd extra goed op!

 

 

Ken jij nog een Chinees restaurant waar je lekker glutenvrij kunt eten?

En ontbreekt deze nu in de lijst? Stuur dan even een mailtje naar [email protected] zodat deze aan de lijst kan worden toegevoegd! 

 

 

 

Reacties
Samantha Han
20 Apr 2018
Hallo Isabel,

Bedankt voor je reactie! Dat klinkt als een hele goede glutenvrije ervaring!
In dit artikel richten wij ons alleen op chinese restaurants, maar wie weet zijn dit Indonesische restaurant en dit Chinees-Indonesische restaurant wel interessant voor ons voor in een volgend blogartikel.

Groetjes,

Samantha Han
Samantha Han
20 Apr 2018
Hallo Elly,

Wij hebben voor dit artikel zelf alleen research gedaan op internet en wat restaurants opgebeld. Als jij zelf een goede ervaring hebt gehad bij een chinees restaurant in deze omgeving, dan horen wij het graag! Kunnen we de lijst weer aanvullen.

Groetjes,

Samantha Han
Isabel
19 Apr 2018
In Amsterdam: Blauw, Indonesisch restaurant op de Amstelveenseweg, bij reserveren aangeven. Alles wordt aangepast of alternatief voor gegeven.
Lucky garden in Amsterdam Zuid-Oost, Chinees-Indonesisch heeft allergenen kaart en goed advies. Bij beide restaurants altijd zonder problemen kunnen eten.
Elly Roks
19 Apr 2018
Is er echt maar een in Noord Brabant.
Laat een reactie achter