• Lorem ipsum

Glutenvrije marshmallows kun je op vijf leuke manieren gebruiken

23 Mei 2017
door Rik Rodenburg

1. Roosteren boven een bbq of kampvuur.

Gesmolten marshmallows zijn heerlijk! Je bereidt ze als volgt: doe een aantal satéstokjes in een glas en vul het glas met water. Laat de stokjes zo’n 2 uur staan. Het hout van de satéstokjes zuigt het water op. Zo verbranden de stokjes niet. Heb je stalen satéstokjes? Dan kun je de stap van het nat maken van de stokjes overslaan. Rijg 1 tot 3 marshmallows aan het stokje. Dit is afhankelijk van de grote van de stokjes. Houdt de stokjes boven de bbq of kampvuur en wacht tot de marshmallows beginnen te smelten. 

Let op! Zorg ervoor dat de marshmallows lichtbruin worden en niet zwart. Wanneer ze lichtbruin beginnen te raken haal je de marshmallows boven het vuur vandaan. Nu kan je lekker genieten van je gesmolten marshmallows.


2. Fondue
  

Marshmallows kun je goed gebruiken als nagerecht bij je chocoladefondue. Je kunt ze dopen in wat jij zelf lekker vindt. Je kan kiezen voor melk, puur of witte chocolade. Doop de marshmallow in de gesmolten chocolade. Wanneer de chocolade mooi om de marshmallow heen zit en de marshmallow licht gesmolten is haal je hem eruit. Wat ook erg lekker is het combineren van marshmallow met verschillend vers fruit. Zo krijg je een spies met veel lekkere verschillende smaken.
 


3. Traktatie
 

Maak een marshmallow traktatie voor je kinderen. Dit kun je vrij makkelijk maken. Gebruik satéprikkers of om het nog wat vrolijker te maken gekleurde parasolletjes. Dit kan natuurlijk ook iets anders vrolijks zijn. 

Eerst ga je de chocolade temperen. Hoe doe je dit? Hak je chocoladereep in kleine stukjes. Zorg dat de stukjes ongeveer even groot zijn. Vervolgens doe je ongeveer 1/3de in een schaaltje.  Zet daarna een steelpannetje met bodempje water op het vuur. Zet een glazen kom met 2/3de van de chocolade op het steelpannetje. Smelt de chocolade au-bain-marie terwijl je rustig blijft roeren.  Haal je glazen kom van het vuur en voeg de overgebleven 1/3de toe. Roer nu rustig tot al je chocolade gesmolten is.

Doop vervolgens je marshmallow in de gesmolten chocolade. Laat de marshmallow even afdruipen om hem vervolgens in een hageldip te dopen voor een vrolijke kleur. De chocolade zal weer mooi hard worden omdat je de chocolade hebt getemperd. Maak je traktatie af met heerlijk vers fruit. Prik je satéprikker of parasolletje door het stukje fruit en je marshmallow en je traktatie is klaar. 


4. Door de chocolademelk
 

Je hebt in de winter lekker buiten gelopen en het is tijd om je even lekker op te warmen aan een warme kop chocolademelk. Maak je warme chocolademelk nog lekkerder met een paar marshmallows erdoor. Deze smelten en zorgen voor een heerlijke smaak. Smullen maar!

Een alternatief voor chocolademelk is chocolade rijstmelk. Even in een pannetje opwarmen en net zo lekker!


5. Fondant

Ben jij een echte keukenprins(ses) en ben jij helemaal weg van taarten bakken? Dan is het maken van marshmallowfondant echt iets voor jou. Dit is helemaal niet lastig te maken en ook nog eens superlekker.


Je hebt voor ongeveer 750 gram marshmallowfondant nodig:

  • 300 gram witte marshmallows
  • Twee eetlepels water
  • 500 gram poedersuiker
  • Klein beetje boter om je houten lepel in te vetten. Dit zorgt ervoor dat je houten lepel niet gaat plakken.


De bereidingswijze:

Doe de marshmallows in een kom en voeg daaraan toe de twee eetlepels water. Doe je schaal met marshmallows vervolgens 1 minuut in de magnetron op 750 tot 800 watt. De marshmallows zijn nu gesmolten. Roer met je ingevette houten lepel de massa glad. Voeg vervolgens gelijkmatig de poedersuiker toe. Blijf rustig roeren tot je massa een deeg wordt en niet meer plakt. Om je deeg kleur te geven kun je voor kleurstoffen kiezen. Dit zorgt ervoor dat het er net wat vrolijker eruitziet.

 


Geïnspireerd?

Hopelijk ben je nu heerlijk geïnspireerd en maak je zelf je eigen lekkere marshmallow creatie. Bekijk onze marshmallows in het assortiment en bestel snel! Heb jij zelf nog meer tips? Laat hieronder een reactie achter, dat vinden we leuk!

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter