• Lorem ipsum

Glutenvrij uit eten in Europa: de top 5 steden!

31 Mei 2017
door Marieke de Groot

 

 

Glutenvrij in Londen

Groot-Britannië staat bekend om de vele glutenvrije merken en producten die er geproduceerd worden. Het fijne is dat er daardoor ook online heel veel te vinden is over glutenvrij eten tijdens je trip in Londen! Wij zijn verzot op het blog Glutenfree Amsterdam, waar de beste glutenvrije hotspots in Amsterdam worden gepost. Zo bestaat er ook blog waar je de glutenvrije hotspots in Londen kan vinden. We zetten enkele leuke restaurantjes voor je op een rijtje:

  • Ponti's Italian Kitchen: hier kun je heerlijk Italiaans dineren en gebruik maken van een geheel glutenvrije menukaart, wat maakt dat je echt weer keuzemogelijkheid hebt in een 'gewoon' restaurant.

  • Zizzi: ook hier kun je lekker Italiaans eten en kiezen uit glutenvrije pizza, pasta, salade, ijs en meer! 

  • Leon: dit is een fantastische plek waar je gezonde fastfood kunt eten. Je kunt op de website het menu filteren op glutenvrij, vegetarisch, laag in calorieën en meer. Op deze manier zie je meteen welke gerechten voor jou geschikt zijn en kun je je meteen verbazen over de enorme keuzemogelijkheid van Leon.

In Londen heb je zelfs plekken waar uitsluitend glutenvrij geserveerd wordt. Wat een walhalla! Mocht je naar Londen gaan, probeer dan zeker de volgende plekken uit:

  • Niche: in dit restaurantje kun je zelfs glutenvrij bier bestellen. Er is een uitgebreide menukaart en alles wat erop staat is 100% glutenvrij. Er zijn zelfs zuivelvrije en veganistische opties. Kortom, een must-go-to als je in Londen bent.

  • Leggero: ook bij Leggero is het gehele menu glutenvrij en vega-vriendelijk. Je kunt hier heerlijk Italiaans dineren in een gemoedelijke sfeer. De pasta wordt handgemaakt en dat proef je!


Dit is nog maar een greep uit de legio aan mogelijkheden die Londen jou met je glutenvrije leefstijl biedt! Wij raden je aan van te voren uit te zoeken waar je wilt eten op basis van waar je verblijft. Londen is uiteraard een grote stad en het is fijn als je niet hoeft te 'zoeken' wanneer je er bent. Zo voorkom je dat je teleurgesteld raakt als het restaurantje wat je zoekt aan de andere kant van de stad is. Dit geldt uiteraard ook voor de volgende steden.

 


Glutenvrij in Berlijn

Ook in Berlijn is het heerlijk toeven zonder gluten. Het is handig om te kijken op deze plattegrond die allerlei glutenvrij restaurantjes en café's aangeeft. Sommige zijn glutenvrij-vriendelijk en andere zijn echt 100% glutenvrij.

  • Co Chun: lekker Vietnamees eten kan bij dit gezellige Vietnamese restaurantje. Op de menukaart staan de glutenvrije gerechten aangegeven met een letter en dit maakt het erg overzichtelijk. Het restaurant heeft een hippe atmosfeer.

  • Neta: Mexicaans streetfood, maar dan met een extra gezond vleugje. Er zijn glutenvrije opties, zoals de heerlijke tortilla's. Alles wordt echt op authentieke wijze bereid, gewoon op straat en dit zorgt voor een echt leuke eetervaring!

  • Suzette Berlin: hier kun je terecht voor heerlijke Franse crêpes en galettes. De glutenvrije opties zijn gemaakt van boekweit en deze zijn heerlijk!

  • Cielo di Berlino: in dit restaurantje eet je de beste pizza uit de stad. De glutenvrije pizza's worden gemaakt van boekweit, rijstmeel en maïszetmeel. Er kunnen echter wel sporen van gluten in de pizza te vinden zijn, let dus op of dit een probleem vormt met jouw gevoeligheid voor gluten. Je kunt kiezen uit vele lekkere toppings en zult hier ongetwijfeld smullen!


Op de volgende plek kun je 100% glutenvrij genieten, omdat er helemaal geen gluten geserveerd worden. Wil je echt onbezorgd eten, dan moet je zeker hier zijn:

 

 

In Berlijn is het erg gemakkelijk om 'alternatief' te eten. De stad is in zijn geheel vrij alternatief en vooruitstrevend. Ook vegetariërs en veganisten hebben hier enorm veel opties.

 


Glutenvrij in Parijs

Parijs, de stad van de liefde, daar wil jij toch ook onbezorgd kunnen genieten? Wat nu als jij of je partner geen gluten mag eten? Schrijf dan ieder geval de adressen en telefoonnummers van onderstaande zaakjes op zodat ook jullie een romantisch diner voor twee kunnen genieten.



  • Cafe Pinson: een leuk café waar je geheel glutenvrij kunt eten. De menukaart verandert regelmatig, maar om idee te krijgen kun je deze online (in het Frans) bekijken. Je vindt hier gezonde en lekkere maaltijden, maar ook voor- en nagerechten en lekkernijen voor bij de koffie of thee. Het cafe heeft twee locaties en is veganistisch vriendelijk, waardoor je hier ook met lactose- of ei-intolerantie terecht kan.

 

  • Gemini: zin in Italiaans?  Bij Gemini kun je terecht voor een heerlijke glutenvrije pasta of pizza. Geniet van de Italiaanse keuken in dit sfeervolle familierestaurant met maar liefst 3 locaties in Parijs! 


Natuurlijk stikt het in Frankrijk ook van de bakkerijen en patisserieën. Op de volgende plekken kun je terecht voor een heerlijke brunch en lunch of iets lekkers voor bij de koffie:

  • No Glu: een bakkerij, cateringbedrijf en restaurant met 100% glutenvrije lekkernijen. Bij No Glu kun je terecht voor brood, soep, salade's, quiches en vers gemaakte taartjes, gebakjes en nog veel meer. Elke dag staan er andere hapjes en gerechten op het menu, vers gemaakt, heerlijk van smaak en alles ziet er zó goed uit!



  • Raw Cakes: dit restaurantje maakt alleen maar rauwe, geheel veganistische en glutenvrije lekkernijen. Je kunt hier terecht voor een kop koffie, thee of een lekkere smoothie en neem daarbij een lekker stuk cheesecake of zelfgemaakte pudding. Alles wat hier gemaakt wordt ziet eruit als een kunstwerkje. Zeg nou zelf: het oog wil ook wat!

 


Glutenvrij in Barcelona

Ook in Barcelona zijn verschillende zaken waar je met een gerust hart glutenvrij eten kunt bestellen, zodat je het meeste en lekkerste uit je vakantie kunt halen.



  • Baci d'Angelo: een 100% glutenvrije bakkerij met heerlijk brood, gebak, cupcakes, broodjes en meer. Je kunt hier ook terecht voor een lekker bakje koffie. Tip: haal hier iets lekkers en zoek een fijn parkje op voor een picknick in de zon.

  • La Lluna: wordt ook wel de glutenvrije hotspot van Barcelona genoemd. Bijna alles is glutenvrij in dit restaurant en er is ook een kaart voor vegetariërs. Het menu is erg gevarieerd. Je vindt dit restaurant in het midden van de stad: erg handig!

 

  • Restaurant Viana: hier eet je vooral heerlijke mediterraanse en Spaanse gerechten.
    Heb je trek gekregen nadat je lekker op de Ramblas heb gelopen en vind je het lastig om een glutenvrij restaurant te vinden? Dan ben je bij Restaurant Viana aan het goede adres.
    In dit restaurant eet je overheerlijke tapas na een dagje shoppen of een wandeling over de Ramblas. Wij raden het zeer aan om van te voren te reserveren, omdat het druk kan zijn.

  


Glutenvrij in Edinburgh

Ga jij op vakantie naar het hoge noorden? Schotland is erg vooruitstrevend als het aankomt op eten met een dieet of intolerantie. Er zijn veel mogelijkheden voor vegetariërs, maar ook met een glutenvrije leefstijl kan je hier goed terecht. We nemen een aantal hotspots in Edinburgh voor je onder de loep.

  • Loudons: van dit zaakje loopt het water je in de mond. Wat een hoop heerlijke glutenvrije opties hebben ze hier! Je kunt hier voornamelijk terecht voor lunch en brunch en kunt kiezen uit onder andere pannenkoeken, eigerechten, hartige muffins, Engels ontbijt, toast en natuurlijk is de Schotse specialiteit 'haggis' hier verkrijgbaar. In de bakkerij kun je lekkernijen kopen zoals pizza's, quiches en baguettes. 

  • Union of Genius: dit is een soepencafé waar veel soepen glutenvrij gemaakt zijn. Ook kun je hier terecht voor cake. Alle cake is glutenvrij! Dit is een gezellig cafeetje, waar duurzaamheid hoog in het vaandel staat. Veel ingrediënten zijn lokaal geteeld en ook wordt er veel gewerkt met recyclen. 

  • Sugar Daddy's: een 100% glutenvrije bakkerij, waar je ook met andere intoleranties of allergieën terecht kan. Drink hier een heerlijke kop koffie en kies er brownie, cookie, blondie, muffin of een van de vele andere lekkernijen bij!

  • Howies: in dit restaurant kun je terecht om te genieten van een Schotse lunch of een lekker diner. Op de menukaart staan de glutenvrije opties aangegeven. Dit restaurant geeft je een echte Schotse ervaring!

  • Mum's: deze pizzeria bevindt zich midden in het centrum. Ze hebben glutenvrije pizza met veel verschillende toppings, waardoor je een enorme keuze hebt. 


Genoeg keuze ook in Edinburgh dus. Heb jij nog goede aanvullingen? Laat een bericht achter onderaan deze blog zodat ook anderen zorgeloos een stedentrip kunnen maken naar één van deze Europese hotspots. 

 


Nieuws uit de glutenvrije wereld

Wil jij op de hoogte blijven van nieuws en tips uit de glutenvrije wereld? Abonneer je op onze nieuwsbrief door jouw e-mailadres achter te laten onderaan onze website. Je ontvangt dan een seintje zodra wij nieuwe blogartikelen online hebben staan.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter