• Lorem ipsum

Cider

Galipette Alcoholvrije Cider 33cl
Galipette
Alcoholvrije Cider 33cl
Heerlijk fruitige alcoholvrije cider van Galipette, gemaakt van puur sap.
€2,09
Galipette Cider 4,5% 33cl
Galipette
Cider 4,5% 33cl
De cider van Galipette is een licht bruisende droge cider uit Normandië, gemaakt van 100% puur appelsap. 4,5% alc. vol.
€2,55
Galipette Cider Biologisch 4,0% 33cl
Galipette
Cider Biologisch 4,0% 33cl
Biologische bruisende droge cider van Galipette, gemaakt van 100% biologische appels uit Normandië.
€2,89
Cider

Cider wordt eigenlijk wel appelwijn genoemd. Het is een alcoholische drank, en soms alcoholvrij, die traditioneel gemaakt wordt van appels. Maar hoe wordt cider eigenlijk gemaakt? 

Oorspronkelijk werden de appels vermalen in een cidermolen. Een stenen wiel perst dan alle appels tot pulp. Het pulp werd dan vervolgens uitgeperst en dan werd het sap vergist tot cider. 

Cider is een drankje die in veel verschillende landen wordt gedronken. In het Verenigd Koninkrijk wordt het meest geproduceerd omdat daar ook het meest gedronken wordt. Het drankje is ook erg populair in Ierland, Duitsland, Frankrijk en Spanje. Maar ook buiten Europa wordt het in verschillende landen vaak gedronken. In Nederland is het pas sinds de 21ste eeuw dat mensen het echt zijn gaan drinken. 

Naast appel cider hebben we ook cider met fruitsmaak. Aan de appelcider wordt dan fruitsap toegevoegd, de fruitsappen die het meest worden gebruikt hiervoor zijn van frambozen, vlierbloesem, bosbessen en kers. De cider met fruitsmaak is eigenlijk het meest populair. Een van de redenen daarvan is dat deze ciders vaak wat zoeter zijn en je dus de bittere alcoholsmaak niet zo erg proeft. 

Bestellen bij Glutenvrijemarkt.com

Bestellen bij glutenvrijemarkt.com is lekker snel. Als je je bestelling voor 16:00 uur bestelt wordt het de volgende dag al bij je thuis bezorgd. Zo kan je dus lekker snel van je bestelling gaan genieten. Naast cider hebben we natuurlijk nog heel veel andere glutenvrije producten. Zo kan je dus hartstikke veel van je glutenvrije boodschappen bij ons bestellen.