• Lorem ipsum

Bok

Brouwerij Klein Duimpje Dubbel Bok Bier 8,5% 33cl
Brouwerij Klein Duimpje
Dubbel Bok Bier 8,5% 33cl
Glutenvrij Dubbel Bok bier van Brouwerij Klein Duimpje. Dit ambachtelijke bier uit de Bollenstreek is een krachtig, zwaar herfstbier en daarmee perfect voor het najaar.
€2,99
Brouwerij Klein Duimpje Tulpenbok Voorjaarsbier 7% 33cl
Brouwerij Klein Duimpje
Tulpenbok Voorjaarsbier 7% 33cl
Tulpenbok is een fris voorjaarsbier mer een lichte karamelsmaak, iets moutig en een mooie volle zoetigheid door gebruik van honing. Ongefilterd en ongepasteuriseerd.
€2,99
Brouwerij Klein Duimpje Slobberbok 7,5% 33cl
Brouwerij Klein Duimpje
Slobberbok 7,5% 33cl
Slobberbok is een vol viergranen donker glutenvrij bokbier van Klein Duimpje. Heerlijk bij guur herfstweer.
€2,99
Bok

Bokbier is een echt seizoensbier. Je hebt herfstbok en lentebok. Herfstbok wordt verkocht van oktober tot februari, lentebok wordt verkocht tussen maart en juni. Een lentebok is wat droger van smaak en lichter van kleur dan een herfstbok. Ook heeft een donkerdere herfstbok een hoger alcoholpercentage dan een lichte lentebok. Bokbier is ontstaan in de 17e eeuw en komt oorspronkelijk uit Duitsland, maar in Nederland zijn we er nu ook dol op. 

Maar waar komt de naam bokbier eigenlijk vandaan? Daar zijn verschillende verhalen over maar de meest bekende is dat het biertje is ontstaan in Duitsland in Einbeck. In het Beiers werd het biertje uitgesproken als 'Ainpöckisch bier'. Dat werd verkort Ainpöck, wat eindigde in 'ein bock'. 

Andere Biersoorten

Naast bokbier hebben we natuurlijk nog andere soorten bieren, een aantal zijn:

Bestellen bij Glutenvrijemarkt.com

Bestellen bij Glutenvrijemarkt.com is makkelijk en gaat ook nog eens snel. Als je je bestelling voor 16:00 uur plaatst wordt het de volgende dag al bij je thuisbezorgd. Zo kan je snel van je biertjes genieten. Ook kan je natuurlijk genoeg andere glutenvrije producten bij ons bestellen, zoals pasta, pannenkoekenmixen en koekjes