• Lorem ipsum

Lager

Ambar Celíacos Lager Bier (Blik) 5,2% 33cl
Ambar
Celíacos Lager Bier (Blik) 5,2% 33cl
Ambar Celíacos Lager Bier is de glutenvrije variant van het Spaanse lager bier Ambar Especial. De karaktereigenschappen, smaak en kleur heeft men weten te behouden tijdens het brouwproces en het ontdoen van gluten. Dit bier heeft een mooi vol gele kleur
€1,39
Estrella Damm Estrella Damm Daura (4x33cl) 5,4%
Estrella Damm
Estrella Damm Daura (4x33cl) 5,4%
Estrella Damm Daura. Een heerlijk biertje waarbij de gluten verwijderd zijn tijdens het brouwproces. Dit flesje bevat 33 cl en heeft een alcoholpercentage van 5,4%.
€8,95
Kukko Helles (Helder) 5,0% 50cl
Kukko
Helles (Helder) 5,0% 50cl
Kukko Helles bier 50 cl (5,0% vol.). Een glutenvrij zacht, smaakvol, blond lagerbier uit Finland.
€2,69
THT 30-05-2024
Brouwerij Klein Duimpje Nieuwe Tijden Glutenvrij Bier 4,9% 33cl
Brouwerij Klein Duimpje
Nieuwe Tijden Glutenvrij Bier 4,9% 33cl
Nieuwe Tijden Glutenvrij Bier van Brouwerij Klein Duimpje is een smaakvol glutenvrij lager bier van Nederlandse bodem met een alcoholpercentage van 4,9%.
€2,99€2,69
Slaapmutske Extra Dry Hopped Lager 5,3% 33cl
Slaapmutske
Extra Dry Hopped Lager 5,3% 33cl
Slaapmutske Extra is een glutenvrije en suikervrije lager van lage gisting met dry hopping en hergisting op de fles. Het licht blonde biertje is licht bitter, lekker vol en hoppig.
€2,99
Brouwerij Klein Duimpje Vloeibaar Goud India Pale Lager 5,5% 33cl
Brouwerij Klein Duimpje
Vloeibaar Goud India Pale Lager 5,5% 33cl
Vloeibaar Goud is een heerlijke glutenvrije India Pale Lager van Brouwerij Klein Duimpje. Ambachtelijk gebrouwen bier uit de Bollenstreek. 5,5% alc. vol.
€2,99
Lager

Waar komt de naam Lager vandaan? En wat zijn lager biertjes? De naam Lager is afgeleid van het Duitse woord 'lagern'. Lagern betekent opslaan of bewaren in het Duits. Het alcoholpercentage van een lager biertje ligt tussen de 3,5 en 5%. Omdat er niet zo heel veel alcohol in zit is het bier betaalbaar en ook makkelijker doordrinkbaar. 

Lager biertjes is een verzamelnaam voor ondergistende biertjes. Lager wordt gegist onder koude temperaturen, tussen de 6 en 13 graden. Ook wordt er een bepaalde giststam, Saccharomyces pastorianus, gebruikt. Daardoor heeft een lager biertje een subtiele en verfrissende smaak. 

Welke ingrediënten zitten er allemaal in een lager biertje? Een lager biertje wordt gebrouwen met mout, water, hop en gist. Het bekendste lager biertje is pilsner.

Andere biersoorten

Alle bieren die we op Glutenvrijemarkt.com verkopen zijn glutenvrij. Naast glutenvrije lager biertjes hebben nog meer soorten glutenvrije biertjes, een aantal zijn:

Bestellen bij Glutenvrijemarkt.com

Het bestellen is bij ons hartstikke eenvoudig en gaat ook nog eens snel. Als je je bestelling voor 16:00 uur plaatst wordt het de volgende dag al bij je thuis bezorgd. Ook kan je als je in de buurt van Leiderdorp woont of gewoon toevallig in de buurt bent kan je je bestelling ook altijd bij ons op komen halen op Lijnbaan 8 in Leiderdorp. Zo kan je extra snel van je glutenvrije producten bestellen. Naast glutenvrije biertjes verkopen we natuurlijk nog veel meer andere glutenvrije producten, zoals heerlijke chips & zoutjes voor bij een biertje of gewoon heerlijke glutenvrije pasta om avond eten mee te maken.