• Lorem ipsum

3 tips voor het vullen van je pita of wrap van BFree

13 Apr 2017
door Marieke de Groot

Vul je glutenvrije pita en wraps eens met...

  1. ...Falafel, hummus en salade. Voor de vegetariërs en veganisten onder ons is het heerlijk om een pitabroodje of wrap op te warmen in de oven en vervolgens te besmeren met hummus, verse slabladeren en vers gebakken falafelballetjes. Je kunt heerlijk ui en tomaat bakken en de rest van het broodje daarmee vullen. 

  2. ...Kip, pesto en groente. Bak 300 gram in stukjes gesneden kipfilet bruin en voeg dan 1 in stukjes gesneden ui, 1 paprika en 75 gram champignons toe. Roerbak het geheel. Voeg kruiden toe naar smaak. Warm de pitabroodjes of wraps in de oven. Kies een glutenvrije pesto en smeer deze op de broodjes of wraps. Beleg de broodjes of wraps met dunne plakjes van 2 tomaten en vul met de inhoud van de koekenpan. Bestrooi de vulling met geraspte kaas.

  3. ...Geitenkaas en broccoli. Om 2 grote pitabroodjes of 3 wraps te vullen kun je een halve broccoli met olijfolie bakken. Bak de inhoud van een klein potje kikkererwten eventjes mee met de broccoli. Voeg 4 handjes rucola toe aan het mengsel. Snijd 150 gram geitenkaas in stukjes, waarvan je de helft ook met het mengsel even opwarmt. Smeer de rest van de geitenkaas uit over de broodjes en vul ze met de inhoud van de koekenpan. Uiteraard kan je bij het mengsel kruiden naar wens toevoegen, zoals peper, zout, bieslook en oregano.


De wraps en pitabroodjes hoeven alleen even opgewarmd te worden. Dit kun je doen in de oven of grill. De wraps kunnen ook in de magnetron en de pitabroodjes in het broodrooster. Gebruik eventueel toastabags om besmetting met gluten te voorkomen. 

Bekijk de producten van BFree in ons assortiment en probeer ze aan de hand van bovenstaande tips eens uit!

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter