• Lorem ipsum

3 x Glutenvrij én alcoholvrij bier getest

19 Feb 2019
door Sarie Heemskerk

Glutenvrij en alcoholvrij, óók voor mij 

Soms heb je trek in een biertje, maar wil je liever geen alcohol drinken. Voor onze glutenvrije bierdrinkers is dit dan best een uitdaging: zoveel keuze is er niet en je kunt het ook niet om de hoek kopen! Gelukkig zijn er steeds meer soorten glutenvrij bier te koop en heeft Glutenvrijemarkt.com ook 3 alcoholvrije varianten. Of je nu nog een bezoekje aan de sportschool gepland, de BOB of zwanger bent of: alcoholvrij bier is voor iedereen.

 

Belangrijk om te weten is dat ik zelf pas zo’n 6 jaar glutenvrij eet en drink en voor die tijd vele bieren heb geproefd. Toen bleek dat ik niet tegen gluten kon, was mijn grootste verdriet dan ook dat ik geen bier kon drinken. Maarrr... those sad days are over! Voor deze recensie mocht ik de volgende bieren proeven:

 

 

 

3 x Glutenvrij en alcoholvrij bier getest | Glutenvrijemarkt.com

Afbeelding: Instagram account van Utrecht Glutenfree.

 

Ambar 0.0

  • Kost €1,85 per flesje van 330ml.
  • Ingrediënten: water, gerstemout, rijst, voedingsvezels, isomaltulose, natuurlijke aroma's, hop.

 

Dit Spaanse biertje wordt gemaakt in een brouwerij die al sinds begin 1900 bier brouwt. Je mag dus best verwachten dat Ambar er verstand van heeft en ik ben het hier mee eens!

 

Ambar 0.0 smaakt als een normale pils. Het is toegankelijk met een licht bittere afdronk en maar 63 kcal. Het drinkt lekker weg, zonder dat je het gevoel hebt alcoholvrij of glutenvrij te drinken. 

 

 

 

3 x Glutenvrij én alcoholvrij bier getest

Afbeelding: Instagram account van Utrecht Glutenfree.

 

Neumarkter Lammsbräu alkoholfrei

  • Kost €2,20 per flesje van 330ml.
  • Ingrediënten: natuurlijk mineraalwater, gerstemout*, hop*, koolzuur (*: van gecontroleerd biologische teelt zonder genetische manipulatie)

 

Van Spanje gaan we naar Duitsland voor dit biologische biertje met minder dan 0.5% alcohol. Let hier dus wel op aangezien het niet geheel alcoholvrij is. Niet alle landen hebben dezelfde wetgeving wat betreft alcoholvrij en bijna geen alcohol. Het bevat 96 kcal en voor wie hier op let is dit bier dus 30 kcal meer dan Ambar.

 

De smaak van deze pils is bitter en absoluut niet mijn favoriet, maar gelukkig verschillen smaken nu eenmaal. Laat je door mij niet afschrikken en probeer het zelf en laat mij weten wat jouw ervaring is!

 

 

 

3 x Glutenvrij én alcoholvrij bier getest

Afbeelding: Instagram account van Utrecht Glutenfree.

 

Die Bio Weisse alkoholfrei

  • Kost €2,25 per flesje van 330ml. 
  • Ingrediënten: Water, tarwemout*, gerstemout*, gist, hop*. (*= Van biologische oorsprong)

 

We blijven in de Duitstalige sferen met een heerlijk Oostenrijks witbier. Dit brengt mij naar de wintersport waar ik altijd erg genoot van een weizen. Bio Weisse heeft een frisse, licht fruitige afdronk en drinkt lekker weg. Mooi meegenomen is dat het isotoon- en vitaminerijk is en dus prima te drinken na het sporten. Het bevat minder dan 0.4% alcohol en wel het meeste aantal calorieën: 181! 

 

Let er wel op dat het tarwe bevat, dus ondanks de stempel glutenvrij, is het voor mensen met een gevoeligheid voor tarwe geen aanrader.

 

 

Dorst gekregen?

Ik inmiddels wel! Het zal aan mijn bui liggen welk biertje ik pak, want wil ik een normaal pilsje dan pak ik Ambar en heb ik zin in iets met meer body dan ga ik zeker voor een Bio Weisse. Cheers!

 

 

Het volledige glutenvrije bierassortiment zien?

Inmiddels bestaat het glutenvrije bierassortiment van Glutenvrijemarkt.com uit maar liefst 63 soorten bier! Bekijk het hele assortiment en kies jouw favoriet! 

 

 

Tekst door Sarie Heemskerk van Utrecht Glutenfree

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter