• Lorem ipsum

De glutenvrije top 10 van Edgar en Mia (bekend van @glutenvrijevader)

15 Jun 2021
door Edgar, Mia, Renee

 

Wie is @glutenvrijevader?

Wij zijn vader Edgar (47) en dochter Mia (17). Mia kreeg in april 2018 de diagnose coeliakie en eet daarom glutenvrij. Samen met moeder Renee geven we op Instagram @glutenvrijevader een kijkje in ons glutenvrije leven. Je vindt er glutenvrije producten, gerechten & hotspots door heel Nederland.

 

 

 

 

De glutenvrije Top 10 van Mia, Renee en Edgar.

1. De koekjes van Prewetts

In mei 2019 plaatsten we onze eerste bestelling bij Glutenvrijemarkt.com. Aanleiding waren de koekjes van Prewetts. We kregen deze koekjes al een paar keer opgestuurd door familie in Engeland en waren blij verrast dat we ze nu zelf online in Nederland konden bestellen. Tot op de dag van vandaag ons favoriete glutenvrije koekjesmerk met de Rich Quadrupleals absolute topper.

 

 

2. Focaccia Schär

Een broodje uit de oven belegd met tomaat, kaas, rode paprika, rode ui en Italiaanse kruiden is bij ons al jarenlang een favoriet onder de makkelijke avondmaaltijden. Mia maakt haar glutenvrije variant met de focaccia broodjes met rozemarijn van Schär.

 

 

 

3. Old el paso tortillawraps

De superzachte tortillawraps van Old El Paso zijn ideaal voor een warme lunch. Bijvoorbeeld in het thema Mexicaans met een mix van groeten en bonen, crème fraîche, gebakken kipfilet, ijsbergsla en geraspte kaas.

 

 

 

 

4. Bfree Pitabrood

Wat een heerlijk pitabroodje! Erg lekker van smaak, goed door te snijden (wel even goed concentreren), scheurt niet en - heel belangrijk - niet de smaak van glutenvrij. Die gaat mee met de volgende bestelling.

 

 

 

 

5. Nairn’s koekjes

Het begon allemaal met de Oats, Blueberry & Raspberryvan Nairn’s die vooral Edgar heel lekker vindt. Toen ontdekte Renee de Oats & Syrupen uiteindelijk werd ook Mia fan door de Oats & Chocolate Chip. Zo hebben we alledrie ons eigen favoriete Nairn’s koekje en staan deze 3 smaken standaard in de voorraadkast.

 

 

6. Consenza Saucijzenbroodjes

Superlekker zijn ze deze saucijzenbroodje van Consenza. Smakelijk bladerdeeg met een heerlijk gekruide vulling.

 

 

 

 

7. Barilla pasta

Na een aantal minder geslaagde pastas, ontdekten we de pastas van Barilla. Gewoon de lekkerste! Spaghetti, fusilli, penne en natuurlijk de tagliatelle die wij ook als noedels eten bij de curry.

 

 

 

 

8. Peak’s kruidnoten

Wij beginnen zo vroeg mogelijk in het jaar aan de kruidnoten. Die maken we het liefst zelf met de Speculaas & Kruidnoten Mixvan Peaks Free From. Ondergedompeld in chocolade nog lekkerder.

 

 

 

 

9. Bagels Schär

Er ging een luid gejuich op in de glutenvrije wereld, toen Schär haar bagel op de Nederlandse markt introduceerde. Wij belegden de bagel met onze favoriete toppings: avocado, rucola, tomaat, gekookt ei, gerookte kipfiletreepjes, geroosterde pijnboompitjes en groene pesto. De heerlijke bagels zijn voorgesneden en ready to top. Nog lekkerder als je ze, voordat je ze belegt, kort afbakt of toast.

 

 

10. Nairns flatbread

De flatbreads van Nairns zijn een goed voorbeeld van een product dat je ook  heel graag eet als je niet glutenvrij hoeft te eten. Zo eten Renee en Edgar bijna dagelijks de flatbread original en eet Mia ze helemaal niet. De knapperige rechthoekige volkoren havercrackers smaken perfect onder bijvoorbeeld een beleg van tomaat, mozzarella, groene pesto en basilicum.

 

 

 

Wil jij het glutenvrije verhaal van Edgar, Mia en Renee volgen? Dan kan je @glutenvrijevader volgen op Instagram

Zitten jouw favorieten hier ook tussen? Of wil je zelf laten weten wat jouw top producten zijn? Laat het aan ons weten door een comment te plaatsen.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter