• Lorem ipsum

De Glutenvrije Top 10 van Marleen (bekend van Smaakvol Glutenvrij)

11 Feb 2019
door Marieke de Groot

Wie is Marleen?

Marleen ken je van de blog Smaakvol Glutenvrij. Marleen houdt erg van reizen, lekker eten en leuke dingen doen. Op haar blog vind je dan ook allerlei informatie die hiermee samenhangt, zoals: glutenvrije recepten, haar ervaringen omtrent vakanties, dagjes uit, restaurants en producten. Maar ook schrijft ze over haar persoonlijke ervaringen en geeft ze praktische tips betreffende het glutenvrije dieet.

 

 

Waarom eet Marleen glutenvrij?

Ze heeft sinds oktober 2016 de diagnose coeliakie. Van één kruimel gluten kan zij al heel erg ziek worden, genoeg reden voor mij om het glutenvrije dieet streng te volgen en niet af en toe 'te zondigen'.

 

 

De Glutenvrije top 10 van Marleen

Laat je verrassen door de bakpassie van Marleen. Ze maakt de meest prachtige taarten! De nummer 1 van haar top 10 is dan één van onze meest populaire producten. Lees verder om te zien wat zij hierover te vertellen heeft en welke andere 9 producten volgens Marleen een ereplaatsje verdienen.

 

 

De Glutenvrije Top 10 van Marleen (bekend van Smaakvol Glutenvrij) | Glutenvrijemarkt.com

1. Witte Bloem van Doves Farm

Ik heb 5 hele lieve nichtjes en neefjes die iedere verjaardag mogen kiezen wat voor taart ze willen hebben. Zo’n 80% van alle taarten maak ik met de witte bloem van Doves Farm. Dat is dan ook de reden dat ik altijd meerdere verpakkingen van deze witte bloem in huis heb. Hiernaast zie je de de Buurman en Buurman taart voor mijn neefje die 4 jaar werd. Voor de oplettende kijker: de KitKat is uiteraard niet glutenvrij. Ik heb voor mezelf een aparte glutenvrij klein taartje gemaakt van het overschot van het biscuitdeeg.

 

 

 

De Glutenvrije Top 10 van Marleen (bekend van Smaakvol Glutenvrij) | Glutenvrijemarkt.com

2. Glutenvrij knackebrod van Wasa

Voordat ik de diagnose coeliakie had, ontbeet ik eigenlijk vaak met luchtige crackers. Echt lekkere glutenvrije luchtige cracker heb ik nog niet gevonden, althans niet die in de buurt komen van wat ik voorheen altijd at. Gelukkig vind ik dat nu ook helemaal niet meer erg, want ik heb een nieuwe favoriet gevonden! Dit knackebrod van Wasa is echt ontzettend lekker! Het is ook nog eens ideaal omdat ze per 3 verpakt zijn.

 

 

 

De Glutenvrije Top 10 van Marleen (Smaakvol Glutenvrij) | Glutenvrijemarkt.com

3. Chocolate Chip Granola Bars van Sam Mills

Een gezond tussendoortje is het niet echt te noemen, maar wel een heel erg lekker tussendoortje! Als ik een dagje weg ga of naar school moet, neem ik regelmatig deze chocolate chip granola bar mee.

 

 

 

 

 

 

De Glutenvrije Top 10 van Marleen (bekend van Smaakvol Glutenvrij) | Glutenvrijemarkt.com

4. Meerzaden Vloerbrood van Consenza Bakery

Mmm, dit brood van Consenza Bakery is zo ontzettend lekker en luchtig! Ik heb inmiddels al aardig wat glutenvrije broden gegeten, maar dit brood staat toch echt wel in mijn top 3 van favoriete broden.

 

 

 

 

 

De Glutenvrije Top 10 van Marleen | Glutenvrijemarkt.com

5. Stroopwafels van Consenza

Een stroopwafel op zijn tijd is natuurlijk ontzettend lekker. En het is dan natuurlijk helemaal een feestje als je de stroopwafels versiert zoals op de
foto hiernaast!

 

 

 

 

De Glutenvrije Top 10 van Marleen (bekend van Smaakvol Glutenvrij) | Glutenvrijemarkt.com

6. Rikkies van Damhert

Met de Rikkies maak je de lekkerste zoetigheden, zoals bijvoorbeeld deze glutenvrije ijstaart of cupcakes, waarvan de recepten op mijn eigen website te lezen zijn.

 

 

 

 

 

 

De Glutenvrije Top 10 van Marleen (Smaakvol Glutenvrij) | Glutenvrijemarkt.com

7. Ciabatta's van Schär

Glutenvrije afbakbroodjes zijn altijd handig om in huis te hebben. Met deze ciabatta van Schär maak je de lekkerste bruschetta! Bekijk mijn recept op mijn website.

 

 

 

 

 

 

De Glutenvrije Top 10 van Marleen (bekend van Smaakvol Glutenvrij) | Glutenvrijemarkt.com

8. Crackers van Schär

Deze crackers van Schär zijn erg lekker en nauwelijks te onderscheiden van de glutenbevattende crackers die ik voorheen altijd at. De crackers zijn ideaal voor feestjes, filmavondjes, etc. Als je een paar lekkere salades in huis haalt, of zelf een lekkere salade maakt, heb je in no-time een heerlijk hapje!

 

 

 

 

 

De Glutenvrije Top 10 van Markeen (bekend van Smaakvol Glutenvrij) | Glutenvrijemarkt.com

9. Ontbijtkoek van Peijnenburg

Zo nu en dan vind ik het heerlijk om een stukje peperkoek met kaas of wat boter te eten. Met deze glutenvrije ontbijtkoek van Peijnenburg is dat mogelijk. Stiekem hoop ik wel dat er ook nog een keer glutenvrij kandijkoek komt!

 

 

 

 

 

De Glutenvrije Top 10 van Marleen (bekend van Smaakvol Glutenvrij) | Glutenvrijemarkt.com

10. Butterkeks van Schär

Met deze koekjes maak je heel erg gemakkelijk een lekkere taartbodem. Je cruncht wat koekjes, voegt wat gesmolten boter toe, mengt dit goed door elkaar en verspreid dit over de bodem van een springvorm. Even laten rusten in de koelkast en je hebt een heerlijke taartbodem voor bijvoorbeeld een kwarktaart.

 

 

 

 

 

 

Benieuwd naar de Glutenvrije Top 10's van andere bloggers?

Gelukkig voor jou hebben we er nog een aantal klaarstaan. Bekijk bijvoorbeeld eens de Glutenvrije Top 10 van Noortje, van De Allergievrije Vega(n), of die van Inge, van Glutenvrije-Inge

 

 

 
 
Marleen Trompenaars is vaste gastblogster op Glutenvrijemarkt.com. Sinds oktober 2016 heeft zij de diagnose coeliakie en schrijft hierover op haar blog Smaakvol Glutenvrij. Je kunt haar ook volgen op Facebook, Instagram en Youtube.
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter