• Lorem ipsum

De Glutenvrije Top 10 van Mirjam (bekend van ikbenglutenvrij.nl)

23 Dec 2019
door Mirjam

Wie is Mirjam?

Ik ben glutenvrij, want ik heb coeliakie. Of eigenlijk: Wij zijn glutenvrij, want wij hebben coeliakie. Maar dat was nog niet zo toen ik mijn blog startte (2009). Wij zijn Mirjam (1977) en dochter Mirthe (2011). Ik ben glutenvrij sinds 2007. Mirthe is glutenvrij sinds 2012. Op ikbenglutenvrij.nl plaats ik artikelen over coeliakie en ons glutenvrije leven.

De Glutenvrije Top 10 van Mirjam

1. Finax broodmix wit (rood pak) 

Finax Rood

Dit is mijn favoriete meelmix. Ik gebruik het niet voor ons dagelijks brood (omdat er glutenvrij tarwezetmeel in zit). Maar het is wel perfect voor onder andere pannenkoeken en krentenbollen.

2. Doves Farm witte bloem 

Als ik een bestelling doe bij Glutenvrijemarkt.com, bestel ik minimaal 5 pakken Doves Farm witte bloem. Ik gebruik het voor bijvoorbeeld quiches, eierkoeken en pizza. Soms meng ik het met wat vezelrijkere meelsoorten om het wat gezonder te maken.

3. I am Glutenfree Havermuesli met getoaste boekweit flakes

Mijn favoriete ontbijt: in de zomer overnight met yoghurt. In de winter met sojamelk als pap. Op zondag voeg ik vaak wat extra’s toe, zoals vers fruit of nootjes.

4. Provena glutenvrije havervlokken 

Met haver ben ik niet zo kieskeurig. Bijna elk merk is goed. Maar ik heb wel altijd minstens 2 pakken in mijn voorraadkast staan. Als ik een bestelling doe, kies ik voor de goedkoopste per kilo. Haver gebruik ik onder andere voor het ontbijt (afwisseling met de havermuesli van nr. 3), voor muffins, smoothies, taartjes en koekjes.

5. Schar Bon Matin

Het favoriete broodje van dochterlief. Ik probeer wel eens stiekem een voorraadje in huis te hebben. Bijvoorbeeld voor als ze uit logeren gaat of als we een dagje weg gaan. Maar de broodjes zijn meestal op voordat ik het weet...

6. Peijnenburg glutenvrije ontbijtkoek

Heel jammer dat de ontbijtkoek van Free Bakery niet meer bestaat. Maar deze ontbijtkoek van Peijnenburg is een goede vervanger.

7. Eat natural protein packed pinda en chocolade reep

Eindelijk een reep die lekker is, en waar je ook nog uren op voort kan. Ideaal voor een lange wandeling, voor een dag waarin je geen tijd hebt om te lunchen of voor in je tas voor noodgevallen.

8. Kaneelvingers van Consenza

Toen ik Mirthe vroeg naar haar favoriete koekje, zei ze 'alle koekjes'. Dus kies ik maar mijn eigen favoriet. Deze kaneelvingers kunnen haar favoriet ook niet zijn, ze heeft ze nog nooit geproefd. Ik heb ze al op voordat iemand anders ze gezien heeft...

9. Savoiardi van Schar

Voor het allerlekkerste toetje: Tiramisu met advocaat. Helaas maken we dit toetje niet vaak. Maar met Kerst staat het standaard op tafel!

10. Uit het diepvriesvak: Glutenvrije kibbeling!

Oh, wat miste ik deze toen ik glutenvrij moest gaan eten. En wat was (en ben!) ik blij dat de glutenvrije visboer ze nu maakt. Liefs eet ik de kibbeling natuurlijk vers, maar als het niet anders kan zijn ze uit de diepvries ook niet te versmaden.

 

 

Meer Glutenvrije Top 10's bekijken?

Je vindt ze op deze pagina!

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter