• Lorem ipsum

De Glutenvrije Top 10 van Tessa (Bekend van Dagelijks Glutenvrij)

13 Mar 2019
door Denise Schut

Wie is Tessa?

Tessa kennen we natuurlijk van haar blog Dagelijks Glutenvrij. Hier blogt zij vrolijk over haar glutenvrije leven in Dordrecht. Ze bewijst dat het helemaal niet moeilijk is om lekker glutenvrij te eten!

 

"Op 25 februari 2015 heb ik diagnose Coeliakie gekregen en dat was afgelopen week alweer vier jaar geleden. In het begin was ik ontzettend bang om nieuwe dingen te proberen, maar het glutenvrije dieet heeft mij veel opgeleverd. Ik heb namelijk mijn leven terug en volop energie. Het gaat nog wel eens goed mis, want risico’s neem ik regelmatig. Gelukkig zijn er een hoop glutenvrije vervangers die het leven een stuk makkelijker maken."

 

De Glutenvrije top 10 van Tessa

 

 

Glutenvrijemarkt.com | De Glutenvrije top 10 van Tessa 1

1. Schär Mix C! Glutenvrij bakken lukt vrijwel altijd!

Deze mix heb ik altijd wel standaard in huis. De meeste baksels die worden gecreëerd in de kleine glutenvrije keuken van Dagelijks Glutenvrij worden gemaakt met deze glutenvrije bakmix. De lekkerste recepten met deze mix vind je via deze link.

 

 

 

 

 

Glutenvrijemarkt.com | De Glutenvrije top 10 van Tessa 2

2. Nairns Biscuit Breaks Oats, Dark Chocolate & Coconut

De koekjes van Nairns zijn niet alleen erg lekker om zo op te eten. Ze zijn ook perfect om te verwerken als koekbodem voor bijvoorbeeld een chocolade cheesecake of een kwarktaart. De koekjes zijn er in verschillende smaken en ze zijn stuk voor stuk heerlijk.

 

 

 

 

 

Glutenvrijemarkt.com | De Glutenvrije top 10 van Tessa 6

3. Rosies Crunchy Muesli Apple Cinnamon

De lekkerste muesli voor de in yoghurt vind ik toch echt de appel kaneel muesli van Rosies Glutenvrij. Een beetje (plantaardige) kwark/yoghurt, een appeltje in stukjes, een snufje kaneel en een flinke eetlepel van deze muesli is een van mijn favoriete ontbijtjes.

 

 

 

 

 

 

Glutenvrijemarkt.com | De Glutenvrije top 10 van Tessa 6

4. Schär Mini Baquette Duo

De lekkerste glutenvrije pistoletjes zijn toch wel die van Schär. Ze zitten makkelijk per stuk verpakt en je hoeft ze maar heel even op te warmen in de Airfryer. Deze broodjes worden vaak gegeten bij een lekkere soep of lekker met carpaccio als lunch.

 

 

 

 

 

Glutenvrijemarkt.com | De Glutenvrije top 10 van Tessa 5

5. Yam Donker Meerzadenbrood

Het brood van Yam ligt hier standaard in huis, omdat ik dit gewoon lekker en voedzaam brood vind. Het komt niet in de buurt van normaal tarwebrood, maar ik kan erg genieten van een yam boterham met roomkaas en kaas of gewoon lekker met vruchtenhagel. Of lekker als glutenvrije toast met geitenkaas en appel!

 

 

 

 

 

Glutenvrijemarkt.com | De Glutenvrije top 10 van Tessa 6

6. Koopmans Pannenkoekenmix Glutenvrij

De lekkerste pannenkoeken maak je met deze mix van Koopmans! In de afgelopen vier jaar heb ik veel verschillende mixen, of combinaties uitgeprobeerd om lekkere glutenvrije pannenkoeken te maken.. De lekkerste mix vind ik toch deze van Koopmans. Ook erg lekker als een pannenkoek met warme appel als dessert!

 

 

 

 

 

Glutenvrijemarkt.com | De Glutenvrije top 10 van Tessa 7

7. Peak’s Free From Cornflakes

Eigenlijk gebruik ik cornflakes enkel als paneermeel! Als je ze namelijk met de hand goed breekt, dan kun je het heel goed gebruiken om vlees te binden. Je kunt namelijk kipgehaktballetjes of pittige glutenvrije gehakballetjes ermee maken. Een van de favorieten bij ons in de familie zijn toch de glutenvrije kipnuggets! En dat allemaal met glutenvrije cornflakes.

 

 

 

 

 

Glutenvrijemarkt.com | De Glutenvrije top 10 van Tessa 6

8. Nairns Flatbreads Rosemary & Seasalt

Afgelopen jaar leerde ik de Flatbreads kennen van Nairns. De smaak met rozemarijn is zo erg lekker, dat je niet eens echt iets van beleg erop te doen. Makkelijk om mee te nemen en blijven lekker lang knapperig. Ik kan niet wachten tot de andere producten van Nairns ook in Nederland verkrijgbaar zijn. Ik zie op instagram wel eens iets van kaassmaak voorbij komen.. Daar gaat mijn hartje wel sneller van kloppen.

 

 

Glutenvrijemarkt.com | De Glutenvrije top 10 van Tessa 6

9. Schär Vermicelli

Wij zijn bij ons thuis gewoon erg dol op het maken en eten van soep. En in soep hoort nu eenmaal vermicelli. De vermicelli van Schär vinden wij het lekkerste en ligt hier ook standaard in huis. Mijn favoriete soepen zijn glutenvrije tomatensoep en glutenvrije kippensoep

 

 

 

 

 

 

Glutenvrijemarkt.com | De Glutenvrije top 10 van Tessa 6

10. Proceli Ciabatta Rustica

Deze broodjes hoef je alleen maar heel kort in de airfryer op te bakken! Dit vind ik ver weg de lekkerste glutenvrije Ciabatta broodjes om te eten. Lekker bij een barbecue of gewoon lekker bij de lunch met een verse salade, zoals bijvoorbeeld tonijnsalade op de foto!

 

 

 

 

 

 

 

 

Benieuwd naar de Glutenvrije Top 10's van andere bloggers?

Gelukkig voor jou hebben we er nog een aantal klaarstaan. Bekijk bijvoorbeeld eens de Glutenvrije Top 10 van Noortje, van De Allergievrije Vega(n), of die van Inge, van Glutenvrije-Inge

 

 

 

Glutenvrijemarkt.com | De Glutenvrije top 10 van Tessa 6

Tessa is vaste gastblogger bij Glutenvrijemarkt.com. Deze Dordtse blogger studeert Communicatie maar verblijdt ons gelukkig ook met heerlijke glutenvrije tips sinds zij in 2015 is gediagnosticeerd met Coeliakie. Nieuwsgierig naar haar blog? Volg haar op Dagelijks Glutenvrij!
 
 
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter