• Lorem ipsum

De Glutenvrije Top 10 van Vivian

9 Apr 2020
door Vivian

Wie is Vivian?

Ik ben Vivian en werk drie dagen per week bij Glutenvrijemarkt.com. Hier zorg ik dat de producten goed op de site komen te staan, houd ik mij bezig met het blog en de klantenservice en ben ik voor de afwisseling ook af en toe in het magazijn te vinden.

Ik eet al mijn hele leven vegetarisch en sinds een aantal jaar veganistisch. Ik eet niet volledig glutenvrij, maar vanwege buikklachten eet ik gluten wel met mate. Daarom eet ik ook veel glutenvrije producten. De combinatie van glutenvrij en veganistisch lijkt misschien lastig, maar er is gelukkig heel veel dat ik gewoon kan eten! Vooral veel verschillende granen, rijst, (zoete) aardappelen, groenten en fruit, peulvruchten en noten. Maar gelukkig ook producten als koekjes en chocolade! In deze blog deel ik mijn glutenvrije top 10. 

 

De Glutenvrije Top 10 van Vivian

  1. Natural Cool Diepvries Rösti Biologisch


Ik had jaren geen rösti gegeten tot ik ze weer ontdekte bij Glutenvrijemarkt.com! Ik maak ze klaar in de oven, zo worden ze lekker knapperig en kan ik ondertussen de rest van de maaltijd bereiden. Weer eens wat anders dan gewone aardappelen!

 

  1. Corn Crake Haverkoekjes met Cranberry Biologisch


De koekjes van Corn Crake zijn heerlijk! De haverkoekjes met cranberry zijn mijn favoriet, maar ook de andere smaken (zoals gember-citroen en speculoos) vind ik lekker.

 

  1. Horizon Amandelpasta Biologisch 


Amandelpasta is heerlijk op een broodje, rijstwafel of cracker. Gewoon zo of in combinatie met plakjes banaan, wat ook erg lekker is met andere notenpasta's. Ook een lekkere snack: stukjes appel met kaneel en amandelpasta!

 

  1. Bonvita Bonbarr Pure Chocolade met Kokos Biologisch

Ik houd van alles met kokos! Deze reepjes zijn een lekkere traktatie voor af en toe als tussendoortje. Ik neem ze soms mee naar werk of voor onderweg.

 

  1. De Beste Drop Ooit

Deze dropjes doen hun naam eer aan. Vegan dropjes zijn vaak moeilijk te vinden, maar deze dropjes van Klepper & Klepper zijn volledig vrij van allergenen. Ik vind zoet en zout allebei heel lekker!

 

  1. Le Pain des Fleurs Kastanjecrackers Biologisch

Een bijzonder ingrediënt: kastanjes! Deze crackers hebben een licht nootachtige smaak en ik vind ze lekker met zowel zoet als hartig beleg. Notenpasta, hagelslag, chocoladepasta, vegan kaas of groentespread, ik beleg ze met waar ik zin in heb!

 

  1. Joannusmolen Teff Ontbijt Biologisch


Een makkelijk, snel en stevig ontbijt! Ik houd van een goed ontbijt waarmee ik niet na een uurtje weer honger heb. Ik wissel het Teff ontbijt af met verschillende ontbijtvlokken van Meesters van De Halm.

Dit is mijn recept (als je meer of minder wil kun je de hoeveelheden natuurlijk aanpassen):

60 gram Teff Ontbijt (of rijstvlokken of boekweitvlokken van De Halm, of een mix hiervan)
10 gram zadenmix (pompoenpitten, zonnebloempitten, lijnzaad, chiazaad en hennepzaad)
1 tl cacaopoeder
snufje kaneel
10 gram plantaardig eiwitpoeder
Toppings: notenpasta, tahin, gojibessen, incabessen, moerbeien, cacaonibs, kasha, vers fruit of diepvriesfruit (ik wissel het af met wat ik in huis heb en waar ik zin in heb!)

Bereiding: doe alles behalve de toppings met wat water of plantaardige melk (ik doe dit zelf op gevoel) in een pannetje en breng het aan de kook. Laat het even staan op laag vuur tot je een papje hebt. Je kunt altijd wat meer water of melk toevoegen om het dunner te maken. Doe dit vervolgens in een kom en maak het af met toppings naar smaak!


  1. Sam Mills Rode Linzenpasta

Pasta van peulvruchten is een lekker alternatief voor 'gewone' soorten pasta. Ik maak niet vaak klassieke pastagerechten, maar ik kijk gewoon wat ik in huis heb. Ik combineer de pasta vaak met verschillende soorten groenten, tomatensaus, bonen, tempeh of tofu. Rijk aan eiwitten, dus perfect als je plantaardig eet!

 

  1. TerraSana Zwarte Rijstnoedels Biologisch


Als ik een keer wat anders wil dan rijst, quinoa of pasta en ik iets wil maken wat snel klaar is, eet ik vaak noedels. Ze hoeven maar een paar minuutjes te koken en zijn ook lekker in allerlei verschillende gerechten. Ideaal!


  1. Your Organic Nature Kikkererwtenmeel Biologisch


Heel makkelijk en lekker om hartige pannenkoekjes mee te bakken. Ik maak ze soms als lunch of avondeten en gebruik ze dan als een soort tortilla, lekker met hummus en groenten of salade.

Reacties
Heleen
15 Apr 2020
Beste Vivian,
Wat leuk dat je aandacht schenkt aan de combinatie veganistisch en glutenvrij! De praktijk leert dat vrijwel iedereen dat een hele moeilijke combinatie vindt.
Hartelijk dank,
Heleen
Laat een reactie achter