• Lorem ipsum

Een glutenvrije Halloween: het kan!

19 Oct 2016
door Marieke de Groot

Glutenvrij snoep: trick-or-treat 

Snoepen hoort bij Halloween en dan vooral snoepjes in alle kleuren van de regenboog. Gelukkig kun je in onze webwinkel kiezen voor vele soorten snoepgoed. Al het snoep en de lollies bevatten geen rietsuiker, maar zijn alternatief gezoet met fruitsappen of maisstroop.Glutenvrij Halloween gebak: monsters, spinnen en heksen

Wanneer je glutenvrije muffins maakt kun je deze eenvoudig versieren met glazuur. Ook kun je au bain marie glutenvrije chocolade smelten. Hiervoor heb je een pan met water nodig en een schaaltje. Je brengt een pannetje water aan de kook en plaatst er een schaaltje bovenop. Je breekt chocolade in stukjes en legt deze op het schaaltje. Door de hete stoom zal de chocolade smelten. Deze kun je vervolgens aanbrengen op de muffins in de vorm die jij wilt natuurlijk. Zowel met glazuur als gesmolten chocolade kun je figuurtjes op je muffins maken, zoals spinnen, heksenmutsen, spinnenwebben, ogen, monstergezichtjes.


Ook kun je ervoor kiezen om met wit glazuur en chocolate drops ogen te maken. Het glazuur is het oogwit en de chocolate drops zijn de pupillen. Ook kun je chocolade in driehoekjes snijden als tanden en een vampiergezicht maken. Met glutenvrije dropslierten kun je gemakkelijk spinnenpootjes maken door ze in stukjes te knippen en in de muffin te steken of met wat glazuur vast te plakken.Enge pannenkoeken 

Met een glutenvrije pannenkoekenmix bak je eenvoudig heerlijke pannenkoeken. Wanneer je een pannenkoek gebakken hebt, kun je eenvoudig een gezichtje uitsnijden, zoals dat vaak met pompoenen tijdens Halloween gebeurt. Ook kan je werken met gesmolten chocolade om figuurtjes te maken, zoals een vleermuis, een spook, een grafsteen, een kruis, een heks… Leuk het op met wat aardbeienjam voor een bloederig effect!

 


Hartig Halloween idee! 

Wil je eens iets anders dan het standaard pompoensoep recept met Halloween? Probeer eens een griezelpizza! Er zijn diverse glutenvrije belegde pizza's in onze webwinkel te bestellen. Nog handiger is wellicht om te kiezen voor een kant-en-klare glutenvrije pizzabodem, die je zelf kunt beleggen. Snijd uit de bodem drie driehoekjes: 2 ogen en de neus. Stop ze vervolgens terug in de gaten. Het gaat erom dat dat stuk bodem er na het bakken uit te halen is. Ook kun je een mond uitsnijden met puntige tanden, zoals je dat vaak in uitgesneden pompoenen ziet. Stop vervolgens ook dit stuk bodem terug in de rest van de bodem. Beleg de pizza nu met je favoriete beleg: glutenvrije tomatensaus, groenten, kaas, etcetera. Bak de pizza zoals beschreven op de verpakking. Na het bakken haal je de loszittende stukken bodem - de ogen, neus en mond - uit de pizza en je houdt een griezelgezicht over!Meer tips voor een glutenvrije Halloween? 

Heb jij nog leuke tips of ideeën voor een glutenvrije Halloween? We horen graag van je! Deel ze onder dit blogartikel, op Facebook of stuur ons een privé berichtje via het contactformulier. Wij vinden het super om recepten uit te wisselen, jij ook?

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter