• Lorem ipsum

Foodless kookboek - een interview met schrijfster Carlijn Bröring

22 Nov 2016
door Marieke de Groot

In september is jouw eerste kookboek verschenen. Wat heeft je geïnspireerd deze te schrijven?

Eigenlijk is dit een droom geweest sinds de website live ging! Ik ben zo’n enorme fan van kookboeken dat ik thuis ook stapels heb. Daarnaast vind ik het altijd leuk om de keuken in te duiken met een tof kookboek erbij. Iets wat je aan kan raken, vies kan worden en wat je kan inspireren. Ik ben er zelf echt trots op en vind het zo leuk!


Wat maakt jouw kookboek anders dan andere glutenvrije kookboeken?

In mijn boek staan bij elk recept de 14 allergenen aangegeven. Daarnaast staan er normale glutenvrije recepten in die iedereen kan maken en waarvoor je niet naar vijf verschillende winkels hoeft. Er staan een aantal succesrecepten van de website in maar ook 70 nieuwe recepten. Voor iedereen zit er wel wat lekkers tussen!

 


Wie zou je het boek echt aanraden?

Eigenlijk voor iedereen met een glutenintolerantie, maar ook voor iedereen in hun omgeving! Het is een zeer toegankelijk boek!

 


Wat zijn jouw favoriete recepten uit het boek?

Ik ben enorm fan van de garnalenkroketjes. Die zijn zo lekker dat het echt lastig was om ze op de foto te zetten. Ik wilde ze liever opeten. Daarnaast is de chocoladetaart top, en de avocadosmoothie. Eigenlijk vind ik elk recept dus lekker!

 


Heb je alle recepten zelf ontwikkeld? Waar haal je je inspiratie vandaan?

Ja! Mijn inspiratie haal ik uit glutenvolle recepten. Ik gebruik die als inspiratie en maak uiteindelijk zelf een recept! Ik kijk in mijn kookboeken en op veel verschillende blogs uit zowel binnen- als buitenland.

 


Kook of bak jij ook echt braaf elke dag?

Ik kook bijna elke dag ja! Er moet toch eten op tafel verschijnen ;). Natuurlijk sta ik niet iedere dag uren in de keuken en maak ik mijn bord niet elke dag mooi op!

 


Wat is je grootste succes en je grootste blooper in de keuken?

Met glutenvrij bakken probeer je altijd een hoop, maar kan het gebeuren dat het gewoon niet lekker is. Zo dacht ik een keer een hele lekkere cake gemaakt te hebben. Daar had ik eerst vele foto’s van gemaakt en toen geproefd maar het was niet te eten. Kan ook gebeuren. Het grootste succes? Die is moeilijk. Ik vond mijn eerste rauwe cheesecake maken best lastig en die was echt super lekker! Nu maak ik er steeds meer. Mijn laatste succes is de glutenvrije taaitaai. Die is zo lekker.

 


Je bent ervaringsdeskundige op gebied van overleven met 2 voedselintoleranties. Wat zijn je belangrijkste overlevingstips voor anderen? Zijn deze ook terug te vinden in je kookboek?

Dat klopt ja. Ik heb zelf gluten- en lactose-intolerantie. Ik heb in het boek een hoofdstuk met praktische tips, uitleg over de 14 intoleranties (handig om aan je familie te laten lezen of voor diegene die NET beginnen met een dieet). Achterin heb ik ook nog een aantal tips over waar je boodschappen kan doen en uit eten kan gaan met je voedselintolerantie.

 


Kunnen we meer (kook)boeken van jou verwachten in de toekomst?

Dat is zeker het plan ja! Het idee voor een tweede boek zit al in mijn hoofd! Hoe en wat dat houd ik nog even geheim natuurlijk.

 


Wat kunnen we nog meer van jou verwachten komende tijd?

Ik ben bezig met ontzettend leuke plannen waar ik nog niks over kan zeggen. Maar het blijft zeker niet alleen bij Foodless.nl en mijn kookboek! 

Wil jij ook zo'n super handig kookboek hebben? Bestellen doe je op Foodless.nl of Bol.com, maar je kunt het boek ook aanschaffen op de Glutenvrije Markt - Sinterklaaseditie op 26 november 2016 en op de Stijl & Smaak Glutenvrije Kerstmarkt op 17 en 18 december 2016!

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter