20 Jun 2017

Glutenvrij bier bestellen uit de Schotse Hooglanden?

Wij hebben een bijzonder biertje toegevoegd aan ons assortiment: Goldfinch Gluten Free van Black Isle! Dit biertje wordt gebrouwen in de Schotse Hooglanden en is bijna niet verkrijgbaar in Nederland. Echt een speciaal biertje dus.

De Black Isle Brewing Co ligt bij Inverness, een stadje aan Loch Ness in Schotland. Hier worden verschillende biersoorten gebrouwen, onder andere het glutenvrije biertje Goldfinch IPA 3,5%. De brouwerij is begonnen door een echte bierliefhebber, die biologische ingrediënten gebruikt voor zijn producten. 

 


Waar smaakt Goldfinch glutenfree naar?

Het bier heeft het aroma van dennennaalden, hars, mandarijn en lichtelijk van perzik. De smaak is gemiddeld bitter, en heeft wat weg van tropisch fruit, vuursteen en heeft een frisse citroenvleug. Goldfinch Gluten Free is een licht biertje, verfrissend en hopachtig. Heerlijk voor het voorjaar en de zomer! 


Het bier is licht koperrood van kleur en heeft een lekkere schuimkraag. 

 


Waar is het bier van gemaakt?

De ingrediënten zijn: water, gemoute gerst (gluten verwijderd), gemoute rogge (gluten verwijderd), hop en gist. Alles is van biologische oorsprong. Het bier is glutenvrij gecertificeerd, dus je kunt onbezorgd genieten van een lekker biertje na je werk! Wil je meer weten over glutenvrij bier brouwen in het algemeen, lees dan dit artikel waarin alles uitgelegd wordt wat je wilt weten over dit onderwerp.

 


Wil je meer glutenvrije biertjes zien?

Je bekijkt Black Isle Goldfinch Gluten Free en al onze andere glutenvrije biertjes gemakkelijk in ons assortiment. Voor 16 uur besteld, is de volgende werkdag in huis! Bekijk het assortiment en kies een biertje waar jij dit weekend eens lekker voor gaat zitten.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter