• Lorem ipsum

Glutenvrij brood bakken met Mixwell: 3 recepten

22 Jun 2017
door Marieke de Groot

Glutenvrij basic brood uit de broodbakmachine

Je kunt variëren met het bakken van brood door verschillende basismeelsoorten van Mixwell te gebruiken. We gebruiken nu Witte Bloem (101). Dit lichte brood is ook uitermate geschikt om te roosteren. 

Benodigdheden:


Bereiding: Voeg de ingrediënten een voor een toe aan de hand van de volgorde van bovenstaand lijstje. Gebruik een basisprogramma voor een licht krokant korstje.Sirapslimpa - Siroop brood

Sirapslimpa is een traditioneel Zweeds brood, wat licht gezoet is met een siroop. Je maakt hier heerlijke sandwiches van.


Benodigdheden:


Bereiding: Smelt boter in een pan en haal de pan van het vuur. Voeg vervolgens de melk en gist toe in de warme pan. Mix vervolgens de witte bloem samen met de venkel en zout in een kom. Voeg de inhoud van de pan en kom samen, voeg de siroop toe en kneed het tot een geheel. Laat het deeg 30 minuten rijzen. Pak het deeg en vorm er een broodvorm van. Laat nu nog 30 minuten staan op de bakplaat. Bak vervolgens het brood in 40-45 minuten gaar op 200 graden. Borstel het brood met water nadat het uit de oven komt.

 


Wortelbrood

Een heerlijk recept met een frisse salade. Je kunt dit brood ook heel goed roosteren. Mocht je niet van wortels houden, kun je nog steeds het recept volgen. Je laat dan gewoon wortels weg. Maak dit brood in de broodbakmachine.


Benodigdheden:


Bereiding: Als eerste doe je droge gist in de hoek van je broodbakmachine. Voeg vervolgens de droge ingrediënten en daarna de vochtige toe. Gebruik de broodbakmachine op een normale stand (voor licht brood). 

 


Meer glutenvrije recepten?

Blijf op de hoogte van al onze glutenvrije recepten door regelmatig onze categorie 'recepten' op het blog te bekijken. Ook kun je je inschrijven voor onze nieuwsbrief. Je mist dan niks meer! Onderaan de website kun je dat gemakkelijk doen. Heb jij zelf nog goede recepten met Mixwell witte bloem (101)? Laat het ons dan weten! Bekijk ook de 5 broodmixen met recept voor witbrood die wij op een rijtje hebben gezet.

Reacties
carlo peeters
4 Mei 2019
nog niet zo lang geleden is vast gesteld dat ik gluten vrij moet eten.ik bak mijn brood altijd zelf nu zoek ik allerande recepten zowel wit als grof hoop hier hulp en goede raad te vinden! danku carlo
Marieke de Groot
12 Feb 2019
Beste Gea,

Gelukkig zijn zowel tips als recepten te vinden op onze website. Mocht je nog iets missen of iets willen lezen, horen we het graag. Dan kijken we of we die informatie kunnen toevoegen. Veel speurplezier!
Gea van der wal
9 Feb 2019
Voor mijn lieve papa zoek ik lekkere gerechten en tips om brood te bakken
Laat een reactie achter