• Lorem ipsum

Glutenvrij eten in Eindhoven

7 Jun 2019
door Lieke Dijkstra - van Leeuwen

 

In Eindhoven hebben ze een hele brede keuze aan restaurants waar je glutenvrij kan eten . Van Italiaans, met glutenvrije pasta's of waar je een lekker visje of een lekkere biefstuk kan eten. Glutenvrij eten in Eindhoven kan zonder problemen, geef wel altijd aan dat je geen gluten eet! Welk restaurant spreekt jou het meeste aan? 

Restaurant de Bengel

Restaurant de Bengel heeft speciaal voor de glutenvrije gasten een uitgebreide, glutenvrije menukaart! Hierin vindt je heerlijke voorgerechten, hoofdgerechten en desserts. Heb jij trek in een Toscaanse tomatensoep of carpaccio? Ook voor een lekkere biefstuk, ossenhaas of een sliptong zit je hier goed. En zoals je ziet is het erg gevarieerd. Klik hier voor de glutenvrije menukaart.

Hier bij de Bengel zorgen ze er graag voor dat je hier lekker kan relaxen. Je hebt hier de mogelijkheid om het lekker rustig aan te doen, maar als je snel een hapje wilt eten is dit ook mogelijk. Iedereen moet zich hier op zijn eigen manier kunnen eten. Wil je liever je favoriete gerecht thuis oppeuzelen, afhalen is hier ook mogelijk!

 

Restaurant in Eersel, Eindhoven, Nuenen, Veldhoven - Restaurant de Bengel                     

 

 

Coffeelab

Bij Coffeelab kunnen ze rekening houden met jouw gluten allergie. Het is natuurlijk altijd handig om van te voren aan te geven dat je niet tegen gluten kan. Zo zorgen ze voor de ideale eetfestijn en kunnen ze met je mee denken zodat jij zorgeloos kan genieten van je welverdiende lunch, diner of dessert!

Hier kom je niet alleen maar langs voor de heerlijke koffie die ze serveren, ook kan je hier terecht voor een boterham, soep, salade, ontbijt, smoothie of zelfs een heerlijk samengestelde picknick.

Bij Coffeelab gaat het om oprechte wederzijdse betrokkenheid. Uiteraard vinden ze goede koffie heel erg belangrijk, maar uiteindelijk gaat het om een goed gevoel.

Klik hier voor de menukaart.

 

CoffeeLab UC | Eindhoven | koffieTcacao Magazine

 

Hamburgerrestaurant De Burger

Zoals je het al kan lezen, eet je in dit restaurant vooral burgers! Kies hier uit glutenvrije truffel burgers, chimicurri burgers of Marokkaanse lams burgers. Naast dat deze burgers glutenvrij serveert kunnen worden, worden ze ook vega(n) geserveerd! Je kan hier ook terecht voor heerlijke huisgemaakte friet.

Kom je hier met je (klein)kinderen? Je hebt hier namelijk ook de mogelijkheid om een glutenvrij kindermenu te eten! Het kindermenu bestaat uit mini beef, kip of vega burger met mayonaise, ketchup, tomaat, augurk en ui, frietjes en appelmoes.

Bekijk hier het menu.

 

Lekkere hamburgers bij De Burger in Eindhoven | Eindhoven-Now

 

 Bioscoop/Restaurant Natlab

Hier bij Natlab in Eindhoven hebben ze een hele handige menukaart waar ze bij elk gerecht aangeven of hier gluten in zitten of niet.

Enkele gerechten waar geen gluten in zitten zijn de volgende: voor de borrel, de heerlijke gemarineerde olijven, kaas en worst.  

Wil je een heerlijke lunch eten? Kies dan voor een heerlijke salade met gegrilde witte asperges met gerookte geitenkaas en ei. Of kom je hier gezellig/ romantisch dineren? Ook tijdens het diner kan je kiezen voor de heerlijke salade en als desert gemarineerde aardbeien met bramen - zoethoutmerengue en vanille ijs.

Natuurlijk kan je altijd van te voren aangeven dat je geen gluten kan eten, ze denken graag met je mee wat je nog meer kan eten en wat er nog meer glutenvrij verwerkt kan worden.

Klik hier om het menu te bekijken.

Natlab is er niet alleen om lekker te eten maar dit is tegelijkertijd ook een bioscoop! Lekker na het eten een filmpje pakken? Ik zeg doen!

 

Natlab in Eindhoven ontslaat 'groot aantal collega's' | Eindhoven | ed.nl

 

The Happiness Café

In dit leuke, kleine, cosy cafeetje eet je hier bijna alles glutenvrij! Waar heb je trek in? Kies uit een heerlijke açai bowl met biologische bevroren açaibessen, blauwe bes, appelsap, banaan, glutenvrije granola en vers seizoensfruit. Hier hebben ze meerdere bowls met super veel keuzes!

Ook serveren ze hier glutenvrije pannenkoeken, salade bowls met eventueel een glutenvrij broodje met hummus en gebakjes zoals een bananenbrood en appel-kaneel muffins.

Ze hebben hier ook een webshop met de glutenvrije producten! Klik hier voor de webshop en hier voor de menukaart.

 

The Happiness Café - indebuurt Eindhoven

 

Bistro Calypso

Is een plantaardige en bourgondische ervaring. Alles is hier vegan, maar ook geschikt voor de echte vleeseters! Ze willen op een laagdrempelige manier laten zien hoe lekker plantaardig eten en drinken kan zijn. Ook houden ze van een goede borrel, bordspelletjes, en gezellige dansfeestjes.

Wat kan je hier nou eten? Nou, echt bijna alles! Ze hebben een menukaart waarin staat aangegeven wat al glutenvrij is en wat glutenvrij gegeten kan worden met een meerprijs van 1€ p.p. zoals om te beginnen een lekker kaas en/of glutenvrij brood plankje, homemade falafel of sticky mushrooms. Heb je trek in sweets? Kies dan voor een glutenvrije chocobrownie of een daiya key lime cheesecake.

Klik hier mocht je de (glutenvrije) menukaart willen zien.

 

Calypso: de hele dag simpele, maar de lekkerste gerechten in Eindhoven -  Culy.nl

 

Ik hoop dat je plezier hebt ervaren bij het lezen van deze blog. Welk restaurant spreekt jou nou het meese aan? Laat het ons weten! Er zullen vast nog genoeg restaurants of cafeetjes zijn waar ze glutenvrije gerechten serveren, maar bij deze restaurants was ik in ieder geval 100 % zeker.
Ken jij nog een ander heerlijk horeca gelegenheid die glutenvrij eten serveert in Eindhoven? Laat het ons weten en plaats hieronder een reactie.

 

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter