Glutenvrij hotel in Nederland nodig?

Glutenvrij hotel in Nederland nodig?

Wil je ook wel eens een weekendje weg, naar Amsterdam of juist de Veluwe, en wil je zeker weten dat je ter plekke ook gebruik kunt maken van een glutenvrij ontbijtje of diner? Het blijft altijd lastig en als je een plek gevonden hebt - en de ober weet het antwoord op je vraag niet – kan het ook nog moeilijk zijn onbezorgd te genieten. Je bent toch nog een beetje bang dat gluten in je eten zitten. Klinkt dit herkenbaar? In dit artikel beschrijven we een aantal hotels door heel Nederland waar jij lekker glutenvrij kunt eten.

Glutenvrije hotels: even zoeken, maar dan heb je ook wat

We hebben 5 hotels voor je op een rijtje gezet, maar is nog veel meer te vinden in Nederland. Wij raden je aan altijd even van te voren te bellen als je een hotel op het oog hebt. Je kunt dan vragen wat de mogelijkheden zijn en je komst aankondigen. Op die manier kom je niet voor verrassingen te staan.

 • Hotel Meyer, Bergen aan Zee. Van tevoren even je dieetwensen doorbellen en dan houdt ook Hotel Meyer rekening met jouw glutenvrije leefstijl.
 • Hotel/restaurant de Meulenhoek, Exloo. Wanneer je van tevoren doorgeeft dat je glutenvrij wilt ontbijten, lunchen of dineren, wordt ervoor gezorgd dat ook jij hier lekker kunt eten.
 • Van der Valk Hotels. Bel van een aantal dagen van tevoren even door dat je glutenvrij wilt eten en het wordt voor je gemaakt. Het Van der Valk Hotel in Den Haag heeft een glutenvrije menukaart die je online kunt bekijken.
 • Bij Fletcher Hotels kun je glutenvrije dieetwensen van tevoren aangeven en dan houden ze er rekening mee.
 • Bij Zoet Water weten ze goed wat glutenvrij eten is. Dit leuke plekje bij een recreatiepark was voorheen 100% glutenvrij. Helaas nu niet meer, maar je kan er alsnog heel goed toeven.Glutenvrij hotel in Amsterdam

Glutenfree Amsterdam heeft een heel handig rijtje van een aantal overnachtingsmogelijkheden in Amsterdam op de website staan, waar je terecht kan met je glutenvrije dieet.


Ben je op zoek naar glutenvrije eetplekjes in Amsterdam tijdens je verblijf? Overweeg dan om te gaan naar een van de top 5 glutenvrije hotspots van Glutenfree Amsterdam.


Daarnaast kun je natuurlijk altijd gebruik maken van AirBnB. Je kunt hiermee overnachten in iemand anders zijn woning als hij of zij er niet is. Je kunt dan zelf doen en laten wat je wilt, maar kijk wel uit voor sporen van gluten in andermans keuken.Heb jij nog een goede tip?

Heb jij ook nog aanvullingen voor deze lijst? Laat onder dit artikel een reactie achter en wie weet help jij iemand anders wel aan een goed hotel.

Reacties

 1. Marieke de Groot Marieke de Groot

  Hi Jeandrine!

  Dank je voor je bericht. Wat is jouw ervaring met de B&B? Wat heb je er gegeten? Ik ben benieuwd!

  Dit artikel richt zich echt op hotels, maar we onthouden jouw tip voor als we ons richten op B&B's. Top!

  Groetjes,
  Marieke de Groot

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden