• Lorem ipsum

Glutenvrij hotel in Nederland nodig?

6 Jun 2017
door Marieke de Groot

 

 

Glutenvrije hotels: even zoeken, maar dan heb je ook wat

We hebben 5 hotels voor je op een rijtje gezet, maar is nog veel meer te vinden in Nederland. Wij raden je aan altijd van te voren even te bellen als je een hotel op het oog hebt. Je kunt dan vragen wat de mogelijkheden zijn en je komst aankondigen. Op die manier kom je niet voor verrassingen te staan. 

 

  • Hotel/restaurant de Meulenhoek, Exloo. Wanneer je van tevoren doorgeeft dat je glutenvrij wilt ontbijten, lunchen of dineren, wordt ervoor gezorgd dat je hier lekker kunt eten. Dit restaurant heeft namelijk speciaal voor glutenvrije gasten, een glutenvrije menukaart!

 

  • Van der Valk Hotels. Bel van een aantal dagen van tevoren even door dat je glutenvrij wilt eten en het wordt voor je gemaakt. Het Van der Valk hotel Breukelen heeft een glutenvrije menukaart die je online kunt bekijken. Klik hier zodat je hun allergenenkaart kan bekijken. (Let op, dit is een PDF link)

 

  • Bij Fletcher Hotels kun je glutenvrij genieten en houden ze graag rekening met jouw wensen. Het hotel raadt wel aan om van te voren contact op te nemen. Daarnaast adviseren ze en wij altijd altijd om bij het boeken aan te geven dat een glutenvrij dieet van belang is. Zo kunnen ze zich voorbereiden i.v.m. inkopen en dergelijke.

 

 

  • Bij Hotel Zuid- Einde in Nieuwkoop weten ze goed wat glutenvrij eten is. Dit leuke plekje bij een recreatiepark was voorheen 100% glutenvrij. Helaas nu niet meer, maar je kan er alsnog heel goed eten.

 

 

Glutenvrij hotel in Amsterdam

Glutenfree Amsterdam heeft een heel handig rijtje van een aantal overnachtingsmogelijkheden in Amsterdam op de website staan, waar je terecht kan met je glutenvrije dieet.


Ben je op zoek naar glutenvrije eetplekjes in Amsterdam tijdens je verblijf? Overweeg dan om te gaan naar een van de top 5 glutenvrije hotspots van Glutenfree Amsterdam.


Daarnaast kun je natuurlijk altijd gebruik maken van AirBnB. Je kunt hiermee overnachten in iemand anders zijn woning als hij of zij er niet is. Je kunt dan zelf doen en laten wat je wilt, maar kijk wel uit voor sporen van gluten in andermans keuken.Heb jij nog een goede tip?

Heb jij ook nog aanvullingen voor deze lijst? Laat onder dit artikel een reactie achter en wie weet help jij iemand anders wel aan een goed hotel.

 

 

Reacties
Rob Kemmeren
3 Nov 2019
Hoi Marieke,

Ik stuit, nu pas, toevallig op deze post en de reactie van Jeandrine. Ik ben eigenaar van Dalauro in Eys (waar Jeandrine al enkele keren verbleef) en kan bevestigen dat wij gasten met een gluten intolerantie een even zorgeloos verblijf gunnen als mensen die wel gluten verdragen. We hebben ervaring met de materie omdat onze zoon coeliakie heeft. Nagenoeg al onze gerechten en producten zijn glutenvrij. Ik heb er een gewoonte van gemaakt om ook de warme maaltijden per definitie glutenvrij te bereiden; wel zo gemakkelijk. Zelfs ons welkomstgebaar (een homemade brownie), bak ik glutenvrij. Alleen bij brood en pasta maak ik verschil tussen gasten die wel of geen gluten kunnen verdragen. Glutenvrij brood bak ik grotendeels zelf (waarbij ik me graag laat inspireren door de recepten van Jeandrine :-) en bij het gebruik wordt het strikt gescheiden gehouden van het glutenhoudende brood (ander deel van de keuken, anders snijplanken, messen, etc.). Zoals gezegd, we snappen de materie en de effecten van het 'zondigen' op de regels.

Overigens kopen we een deel van onze glutenvrije producten bij glutenvrijemarkt.com :-)

Groetjes,
Rob.
Marieke de Groot
16 Apr 2018
Hi Jeandrine!

Dank je voor je bericht. Wat is jouw ervaring met de B&B? Wat heb je er gegeten? Ik ben benieuwd!

Dit artikel richt zich echt op hotels, maar we onthouden jouw tip voor als we ons richten op B&B's. Top!

Groetjes,
Marieke de Groot
Jeandrine
15 Apr 2018
B&B dalauro in Limburg
Laat een reactie achter