• Lorem ipsum

Recept: glutenvrij chocolade ijs

31 Jul 2019
door Menakshi Ramdhan

Bereidingstijd: 30 min

Zo maak je zelf glutenvrij ijs

Benodigdheden

  • 500 ml slagroom (gekoeld)
  • 3 theelepels cacaopoeder
  • 150 gram chocolade chips
  • 280 ml zoete gecondenseerde melk

Bereidingswijze

Om het ijs te maken, plaats je de slagroom in de kom van een standaard menger met de garde-bevestiging (of een grote kom met een handmixer). Klop op middelhoge snelheid tot zich licht stijve pieken vormen. Voeg de cacaopoeder toe, en klop verder totdat het grotendeels in de room is opgenomen. Plaats de chocolade-slagroom in de koelkast om af te laten koelen.

 

Smelt de gehakte chocolade in de magnetron of in een dubbele boiler: een hittebestendige kom boven een pan met kokend water. Zorg ervoor dat het water de kom niet raakt. Roer af en toe tot een gladde massa ontstaat. Meng in een grote kom de gesmolten chocolade met de gezoete gecondenseerde melk en klop tot het een mooi glad mengsel is. Het mengsel zal relatief dik zijn. Laat het afkoelen tot het koel aanvoelt.

 

Schraap ongeveer de helft van de chocolade-slagroom in de kom met chocolade en gecondenseerde melk en klop voorzichtig tot een gladde massa. Voeg de resterende slagroom toe en vouw deze met behulp van een siliconen spatel in tot er nog maar heel weinig witte strepen achterblijven.

 

Giet het mengsel in een diepvries-veilige container met een deksel, en maak de bovenkant glad. Doe het deksel erop en zet het in de vriezer tot het stevig is (minimaal 4 uur). Zet het voor het serveren ongeveer 15 minuten in de koelkast of 10 minuten op kamertemperatuur om het scheppen gemakkelijker te maken.

Meer zoet?

Ben je een echte zoetekauw en ben je opzoek naar meer zoete recepten? Kijk dan ook bij onze recepten voor glutenvrije donuts of glutenvrije chocolate chip cookies!

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter