• Lorem ipsum

Glutenvrij op Aruba, Bonaire en Curaçao

25 Jul 2019
door Menakshi Ramdhan

Aruba

  • Elements Aruba Als je op een tropisch eiland bent, wil je natuurlijk ook een enkele keer eten aan het strand. Dit kan bij Elements! Met een prachtig uitzicht op zee en je voetjes in het zand kun je genieten van een uitgebreide kaart. Het restaurant heeft 4 menu’s (Natuurlijk & Biologisch, Veganistisch & Vegetarisch, Glutenvrij en Wereldkeuken), naast een variëteit aan populaire internationale gerechten. Restaurant Elements is alleen toegankelijk voor volwassenen.
  • Eduardo’s Beach Shack Bekend bij locals en toeristen. Hier haal je heerlijke smoothies en smoothie-bowls die ook geheel glutenvrij voor je gemaakt kunnen worden. Alles is vers en je hebt een heerlijk uitzicht over het strand. De sfeer trekt bezoekers aan, maar de smoothies zorgen dat ze ook terugkomen.
  • Yemanja In het restaurant Yemanja worden alle gerechten bereid op een houtgestookte grill. Het is één van de populairste restaurants op Aruba. Hoe fijn is het dat ze rekening houden met de glutenvrije-eter? Ook zijn er veel vegetarische en veganistische gerechten. Op de menukaart is per gerecht aangegeven welke allergenen erin zitten en of het kan worden aangepast. Erg fijn als je meerdere allergieën hebt. Het restaurant bevindt zich net achter het bekende Renaissance Hotel, op loopafstand van alle grote winkelcentra en Aruba’s Main Street. Bij het restaurant kun je zowel binnen als buiten eten.
  • Linda’s Dutch Pancakes De oorspronkelijke eigenaresse van dit restaurant, Linda, at zelf glutenvrij en dit restaurant is daarom erg bekend met het glutenvrije dieet. Helaas is Linda er niet meer, maar haar zoons hebben het restaurant overgenomen. Naast echte Hollandse pannenkoeken hebben ze ook glutenvrije pizza’s.
  • Old Dirty Bird Aruba Dit taco-restaurant is grotendeels glutenvrij (yay!). Alle taco’s zijn gemaakt van puur maismeel en bevatten om deze reden geen gluten. Alle ingrediënten zijn vers en de taco’s worden voor je neus klaargemaakt. Dit streetfood-tentje is erg bekend bij de locals en ontzettend geliefd bij toeristen. Zeker naartoe gaan!
  • Gianni’sHou je van de Italiaanse keuken? Dan zou ik zeker Gianni’s niet overslaan. Dit restaurant heeft veel glutenvrije pasta’s en pizza’s op de menukaart. Verder kun je na het hoofdgerecht ook heerlijk genieten van een glutenvrij dessert. Geef bij de reservering of bij binnenkomst aan dat je glutenvrij eet en ze houden meteen rekening met je. Gianni’s heeft een aantal dochter-restaurants o.a.: Garden Fresh en Azzuro. Ook een bezoekje waard!
  • Superfood Geen restaurant, maar een fijne supermarkt met een heel gangpad glutenvrije producten. Pas wel op, het is prijzig. Dus mocht je zelf eten mee willen nemen om kosten te besparen: doe dat vooral! Maar neem je een goed gevulde portemonnee mee? Dan kun je heel goed glutenvrij slagen in deze supermarkt.

Bonaire

  • Kite City Wil je heerlijk en vers eten op een parelwit strand met uitzicht op een azuurblauwe zee? Dan zou ik de foodtruck ‘Kite City’ op Te Amo beach zeker bezoeken. Een glutenvrije maaltijd is zeker geen probleem. Geef dit goed aan en ze bereiden een heerlijke, verse glutenvrije maaltijd voor je.
  • Mezze Hou je van de mediterraanse en midden-oosterse cuisine? Dan ben je bij Mezze op het goede adres. Je vindt hier een verscheidenheid aan gerechten op het menu en het personeel is erg bereid om jouw maaltijd tot in de puntjes te verzorgen. Dit kan bijvoorbeeld glutenvrij of vegan. Geef goed aan wat je wilt en het wordt voor je geregeld.
  • Peanuts Fresh Market Dit is een Market Café waar je terecht kunt voor een heerlijk kopje koffie, maar ook voor een glutenvrije Arepa! Een Arepa is een broodje gemaakt van maismeel die een staple is in de Venezolaanse keuken, maar ook veel wordt genuttigd op de Antillen. En omdat ze van mais zijn gemaakt zijn ze heerlijk glutenvrij. Je kunt bij Peanuts Fresh Market café bijvoorbeeld een Arepa kopen gevuld met kip.
  • CapriccioEen goed Italiaans restaurant waar je goede pizza’s en pasta’s kunt eten. Ook glutenvrij! Dus wil je heerlijk Italiaans eten, van goede kwaliteit en glutenvrij dan moet je Capriccio zeker een bezoek brengen.
  • Van den Tweel Niet genoeg glutenvrije producten meegenomen? Dan kun je goed terecht bij Van den Tweel. Een supermarkt die heel erg lijkt op de Albert Heijn in Nederland.

Curaçao

  • De Gouverneur Het is erg fijn als een restaurant van te voren al aangeeft dat het glutenvrij eten serveert, want dan weet je waar je aan toe bent. Bij de gouverneur ben je dan ook op het juiste adres. Op de kaart staat netjes met symbolen aangegeven wat glutenvrij is en wat niet. Je kunt hier dus met een gerust hart glutenvrij én lekker eten.
  • Bayside Boutique Hotel Ook in dit restaurant weet men wat glutenvrij eten betekent. In overleg met de kok kun je een heerlijke maaltijd voorgeschoteld krijgen. Lekker aan het strand en goed glutenvrij eten.
  • Batik Asli Indonesian Restaurant Hou je van Indisch eten? Dan zit je goed bij Batik Asli. Dit restaurant is iets verder verstopt voor de toeristen maar je zou het om deze reden juist moeten bezoeken. Men weet er veel over glutenvrij eten, dus hier hoef je je geen zorgen te maken. Zin in een glutenvrije rijsttafel? Zeker doen. Selamat makan!
  • Kokomo Beach CuracaoDeze beachclub heeft een heel mooie ligging. Op het terras kun je uitkijken over de zee en genieten van de rotsachtige omgeving. Daarnaast weet het personeel veel over glutenvrij eten, dus hier zou ik zeker heen gaan.
  • Il Gelato Bij Il Gelato kun je terecht voor lekker glutenvrij ijs. Er zijn veel smaken dus als je er vaker langs kunt gaan zou ik dat zeker doen.
  • Van den Tweel Wil je zelf koken? Dan kun je voor veel glutenvrije producten terecht bij van den Tweel. Deze supermarkt is vergelijkbaar met de Albert Heijn. Pas wel op: de producten worden geïmporteerd, dus het kan erg prijzig worden.

 

Genieten maar!

Nu is het dan echt tijd om je koffers te pakken en te gaan. Hopelijk zul je met dit lijstje een stressloze vakantie hebben. Heb je nog geen vakantie geboekt? Nou, dan zijn Aruba, Bonaire en Curaçao toch wel heel erg aan te raden. Hou je het liever dichterbij? Bekijk dan ons artikel voor Glutenvrij in Berlijn of Glutenvrij in Portugal.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter