• Lorem ipsum

Glutenvrij in Barcelona, de perfecte plek voor een citytrip

18 Apr 2019
door Denise Schut

Als stewardess reist Barbara de hele wereld rond. In elke stad gaat ze op ontdekking naar de beste glutenvrije hotspots. Je kunt via Instagram met haar meereizen: @The_Glutenfree_FlightAttendant.

 

Bamas a Barcelona

Als je denkt aan Barcelona denk je al snel aan tapas en een wijntje. Goed nieuws; dit kan glutenvrij! Barca is een van mijn favoriete bestemmingen. Je hebt er strand, zon, cultuur en bovenal heerlijk glutenvrij eten. Een prachtige stad met verschillende glutenvrije restaurants en bakkerijtjes. Absoluut een aanrader dus. Mocht je zo gelukkig zijn om er een aantal dagen te mogen spenderen, zorg dan dat je de volgende locaties niet mist:

Glutenvrije bakkerijen

Gula Sana; glutenfree café

Mijn vaste stek in Barcelona. Dit is echt ‘heaven on earth’ voor iedereen die glutenvrij moet eten. Ze serveren de meest heerlijke koeken, taarten en sandwiches. Bovendien vind je er goede empanadas. Ze hebben een klein aantal zitplaatsen buiten en een aantal tafels binnen. Tip: deze bakkerij bevindt zich 15 minuten lopen van de Sagrada Familia, dus je kunt zo’n bezoekje goed combineren.

Link:   www.gulasana.com
Open: Maandag – zondag van 09.00 – 21.00 uur

Jansana Gluten Free Bakery

Ben je, net als ik, een echte zoutekauw? Ga dan door naar de volgende glutenvrije bakkerij. Nog zo’n glutenvrije hemel op aarde is Jansana Gluten Free. Taarten, broden, lokale specialiteiten… Je kunt je geluk hier niet op.

Link:   www.glutenfree.cat
Open: Maandag tot zaterdag van 08.30 – 20.00 uur
Zondag van 08.30 – 14.00 uur

Celiadictos

It’s in the name! De plek voor de coeliakie-foodie. Go check it out! Taarten, bagels, broodjes… You name it, they got it!

Link:   celiadictos.com
Open: Maandag tot vrijdag van 10.00 – 20.00 uur

            Zaterdag van 10.00 – 14.00 uur

            Gesloten op zondag

Glutenvrij lunchen

Conesa

In deze mooie stad vind je de lekkerste sandwiches (to-go) bij Conesa. Ze hebben heel veel keuze en zijn coeliakieproof. Tip: ze zitten vlakbij de Ramblas dus dat kun je weer mooi combineren.

Link:   www.conesaentrepans.com
Open:  Maandag – zaterdag 08.15 – 22.15 uur

Copasetic

Wil je liever ergens uitgebreid lunchen? Dan is Copastic een gezellige optie. Ze hebben hier onder andere glutenvrije hamburgers, pancakes en crêpes.

Link:   www.copaseticbarcelona.com
Open:  Maandag gesloten
            Dinsdag tot en met zaterdag 10:30 – 00.00 uur
            Zondag 10.30 – 17.30 uurGlutenvrije restaurants

M2 glutenfree

De naam zegt al genoeg. Je kunt hier terecht voor een glutenvrije brunch en diner. Van pokébowl tot burgers; ze hebben het allemaal.

Link:   www.m2glutenfree.com
Open: dagelijks van 11.00 – 00.00 uur


Messie sin gluten

Pizzalovers opgelet! Je kunt bij Messi echt heerlijke glutenvrije pizza’s & pasta’s eten. Ze hebben twee locaties in de stad. Absoluut een aanrader voor een onbezorgd avondje goed eten.

Link:   www.messiepizza.es
Open: dagelijks 12.30 tot 23.30 uur

Mussol

Liever traditioneel Catalaans? Dan is restaurant Mussol een aanrader. Je kunt vragen naar de speciale glutenvrije menukaart. Mussol zit op verschillende locaties in de stad.

Link:   www.mussolrestaurant.com

Gut

Dit restaurant is ook een glutenvrij pareltje. Een glutenvrije menukaart met heerlijke vis, vlees en vegetarische gerechten. Je kunt er tussen 13.00 en 16.00 uur ook terecht voor lunch.

Link: www.restaurantgut.com
Open: 13.00 – 16.00 en  19.00 – 00.00 uur
            Op zondag gesloten.

Benieuwd naar andere reistips? Vergeet dan niet Barbara te volgen via @The_Glutenfree_Flightattendant.

Meer vakantie tips?

Een tripje naar New York op de planning? Lees dan Barbara’s tips voor een glutenvrije trip naar NYC. Blijf je binnen Europa en ben je op zoek naar tips voor Italië of Griekenland? Ons team zocht het voor je uit!

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter