• Lorem ipsum

Glutenvrij in Berlijn

27 Mei 2019
door Menakshi Ramdhan

Voordat je vertrekt voor een stedentrip is het belangrijk de juiste voorbereidingen te treffen. Dat zorgt immers voor meer rust tijdens te reis want je komt minder voor verrassingen te staan.

  1. Hoe ga je erheen? Als je reist is het handig je eigen snacks bij je te hebben. Onderweg is het immers vaak lastiger om glutenvrije maaltijden en/of snacks te kopen. Tijdens vliegreizen kun je soms wel dieetwensen aangeven.
  2. Neem houdbare producten en snacks mee voor de hele vakantie.
  3. Zorg dat je in de taal van je bestemming duidelijk kunt maken dat je coeliakie hebt of geen gluten kan eten. Bij de Nederlandse Coeliakie Vereniging (NCV) kun je een handige dieetpas bestellen waarop een beknopte uitleg staat over het glutenvrije dieet. De pas is in verschillende talen te bestellen en is klein zodat hij handig in je portemonnee past.

De restaurants

Goodies Berlin

Goodies Berlin is een ontbijt- en lunchplekje met veel glutenvrije opties. De keten is onderdeel van ‘Veganz’, een geheel vegan supermarkt waar je ook glutenvrije boodschappen kunt doen. Goodies heeft alles van voedzaam ontbijt tot ‘guilty’ pleasure zoals ‘sovteis’ (vegan & glutenvrij softijs!). De keten heeft verschillende vestigingen, verspreid over Berlijn. Verder is het goed om te weten dat je hier niet kunt reserveren, dus soms moet je even wachten op een tafeltje..

 

 

Glutenfreie Bäckerei Konditorei Eis Voh

Een ander leuk plekje waar je glutenvrij kunt ontbijten is de ‘Glutenfreie Bäckerei Konditorei Eis Voh’. Dit is, zoals de naam al zegt, een bakkerij die gespecialiseerd is in glutenvrije broodjes en gebak. Leuk voor een ontbijt, een lunch of een lekker toetje. De bakkerij is ook favoriet bij de locals.

 

 

Café Tante Nanni

In dit gezellige café kunje kiezen voor glutenvrij, vegetarisch en veganistisch. Eigenaresse is Janine. Door een glutenintolerantie, een melkwitintolerantie en een kruisallergie heeft zij veel kennis opgedaan van de glutenvrije keuken. Je kunt er terecht voor ontbijt (de prijs ligt tussen €6.50 en €8.50), losse broodjes of pancakes, maar ook voor lunch, een drankje, of een lekker stuk taart.

 

 

Simply Keto

Eet je naast glutenvrij ook graag paleo of volg je een ketogeen dieet? In dit restaurant kun je dan goed terecht. Er zijn namelijk ook veel glutenvrije opties. Perfect als je suikervrij, koolhydraatarm en glutenvrij eet. Mocht je ook geen zuivel eten, dan kun je dat aangeven. Daarnaast spreken ze in dit restaurant goed Engels. Ideaal, als je liever je Duitse woordenboek thuislaat.

 

 

Witty’s Currywurst& Curry 36

Een bezoekje aan Berlijn is niet compleet zonder een currywurst. En zelfs met een glutenvrij dieet kun je hiervan genieten. Bij Witty’s Currywurst verkopen ze normale currywurst, maar de biologische wurst is geheel glutenvrij.

 

 

Simela’s Finest Food

Pizzeria Simela Finest Food – Koppenplatz heeft Italiaanse gerechten, ook voor mensen met coeliakie. De pizzeria noemt zichzelf zelfs gespecialiseerd in het bereiden van glutenvrije gerechten en pizza’s! Voor de glutenvrije pizza’s gebruiken ze een aparte oven. Dit voorkomt besmetting met glutenbevattende ingrediënten. Het personeel voldoet graag aan de behoeften en verzoeken van de gasten.

 

 

Jute Bäckerei

Een van de favorieten onder de locals is Jute Bäckerei. Bij deze bakkerij kun je terecht voor een ontbijtje (op zondag), belegde broodjes, zoete broodjes, gebakjes, normaal brood, pistoletjes en baguettes. Het brood is biologisch en glutenvrij. Je kunt er rustig zitten, en een kopje koffie drinken.

 

 

Löblich Deli&Café

Löblich Deli&Café is een bakkerij en koffietentje waar alles glutenvrij en vers wordt gemaakt. Het is vergelijkbaar met de andere bakkers in dit lijstje: Eis Voh en Jute Bäckerei. Maar dat betekent niet dat je deze moet overslaan! Je kunt hier heerlijk genieten van vers gebakken brood, hartige hapjes, belegde broodjes en taartjes. Daarnaast ligt de eetgelegenheid in de buurt van het Volkspark Haseneide waar je lekker kunt zitten en kinderen fijn kunnen spelen. Een leuk weetje: de serveersters spreken Nederlands, dus als je geluk hebt word je in het Nederlands geholpen!

 

 

Vapiano

Vapiano ken je wellicht al, want die heeft ook vestigingen in Nederland. Je kunt er terecht voor een snelle pasta of pizza. Het lijkt wat op een bistro maar heeft ook iets van een fastfoodketen. Bij de Vapiano in Berlijn (er zijn meerdere vestigingen) kun je ook terecht voor een glutenvrije pasta of pizza. Heb je zin in een lekkere pizza of pasta, dan zou ik de Vapiano in Berlijn zeker bezoeken.

 

 

Veel plezier in Berlijn!

Ben je in Berlijn geweest en heb je een van de eetgelegenheden in deze blog bezocht? Dan lees ik je ervaring graag terug in de comments!

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter