• Lorem ipsum

Glutenvrij in Londen

2 Aug 2019
door Menakshi Ramdhan

Glutenvrij eten in Londen

Niche Glutenfree restaurant Niche is 100% glutenvrij, Celiac UK gecertificeerd en een must voor glutenvrije Londenaren en bezoekers. Ze omschrijven wat ze serveren zelf als “goed eerlijk Brits comfortvoedsel met een moderne twist” en hebben een volledige vergunning. Dagmenu (inclusief brunch) en dinermenu hebben beide vegetarische en veganistische opties. Maar je kunt ook gewoon binnenkomen voor koffie en cake. Niche ligt heel dicht bij het Sadler Wells-theater, en daarom bieden ze ook een pre-theatermenu aan. Dit restaurant is redelijk betaalbaar: je komt ongeveer rond de 20 pond per persoon uit voor een maaltijd en een drankje.

Beyond Bread Beyond Bread is een walhalla voor glutenvrije eters die dol zijn op brood en banket. Deze glutenvrije bakkerij heeft heel veel lekkers waar je niet van af hoeft te blijven. Naast hartige broodjes zijn er ook zoete lekkernijen en taarten, en dat allemaal glutenvrij! De prijzen zijn ook prima. De broodjes kosten omgerekend tussen de 5 en 8 euro, en een glutenvrij ontbijt of brunch kost rond de 15 euro.

LEGGERO Leggero is een glutenvrij Italiaans restaurant. Houd je van pasta en pizza, dan zit je hier goed! Alle producten zijn gemaakt van biologisch (glutenvrij) meel. Daarnaast zijn er ook genoeg vegan en vegetarische opties.

Cookies and Scream (vegan and gluten free)
Cookies and Scream, opgericht in 2010, is een volledig veganistische en glutenvrije bakkerij in Holloway Road, Noord-Londen. Het assortiment bestaat uit koekjes, brownies, taarten en donuts. Elk product is zuivel-, ei-, tarwe- en glutenvrij. Ook wordt er een selectie Scream Shakes aangeboden. Deze worden gemaakt op basis van speciaal ontwikkelde sauzen en je kunt kiezen uit verschillende toppings zoals een brownie of een koekje.

Honest BurgersHoud je van hamburgers? Dan zou ik ‘Honest Burgers’ zeker niet overslaan. Bij deze hamburgertent kunnen ze elke burger voor een pond extra serveren op een glutenvrij broodje. Je kunt kiezen uit verschillende soorten ‘patties’ (hamburgers): kip, rundvlees (al dan niet dry aged) of vegetarisch. Daarnaast heeft deze plek een ruim assortiment glutenvrije biertjes. Als je meerdere allergieën hebt kun je dat doorgeven aan het personeel.

Leon Bij deze restaurantketen kan je je geluk niet op. De kaart is erg gemakkelijk te begrijpen als je meerdere allergieën hebt. Daarnaast bestaat het assortiment uit veel verschillende glutenvrije opties: Marokkaanse kiptajine, gehaktballetjes, vis en ga zo maar door!

 

Ben je van plan binnenkort een keer naar Londen te gaan? Bezoek dan zeker een van bovenstaande restaurants!

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter