• Lorem ipsum

Glutenvrij naar school: tips + recept voor repen

6 Sep 2016
door Kim Krewinkel

Gezonde repen zijn het perfecte tussendoortje

Voor een hele schooldag is er een hoop energie nodig. Deze energie valt te halen uit de glutenvrije repen van Nakd, Trek of Oskri. Hier hebben wij er namelijk altijd genoeg van in ons uitgebreid assortiment! Neem bijvoorbeeld de repen van Nakd, een voedzame energie snack die net zoveel koolhydraten bevat als een banaan. Daarnaast bevatten ze eiwitten, vezels, vitaminen en mineralen! Ook bij Trek en Oskri weet je zeker dat de repen 100% glutenvrij én erg lekker zijn!



Gemakkelijk en snel je eigen glutenvrije en suikervrije haverrepen maken!

Naast de kant-en-klare repen kun je natuurlijk ook zelf je eigen glutenvrije repen maken. Bij Glutenvrijemarkt.com vinden we het leuk om af en toe zelf in de keuken te staan. Zo heeft Marieke een lekker recept om in een handomdraai glutenvrije repen te maken. Benieuwd hoe makkelijk het is? Hier komt het recept!
 


Wat heb je nodig?

  • 150 gram glutenvrije havermout
  • 50 gram pindakaas
  • 1 banaan
  • 1 ei
  • 50 gram walnoten
  • 1 theelepel kaneel
  • 60 gram pure chocolade
  • 1 eetlepel kokosolie



En hoe maak je het?

Verwarm eerst de oven voor op 180 graden. Doe de havermout, pindakaas, banaan, het ei, het snufje kaneel en kokosolie in een keukenmachine en hak de boel fijn. Hak de walnoten grof en meng deze met een spatel door het mengsel. Leg vervolgens het mengsel op een bakplaat met bakpapier en druk deze in een mooie platte vierkant. Bak de repen in ongeveer 30 minuten af in de oven en laat ze daarna goed afkoelen! Smelt de chocolade au-bain-marie en smeer dit over de repen heen. Zet de repen vervolgens in de koelkast om ze uit te laten harden. Zijn ze goed hard? Dan kun je ze in een handig formaat snijden en kunnen ze gemakkelijk mee naar school!


Glutenvrije repen bestel je bij Glutenvrijemarkt.com

Regelmatig vind je bij Glutenvrijemarkt.com goede aanbiedingen. Daar houden we je van op de hoogte middels onze Facebookpagina en onze digitale nieuwsbrief. Wij begrijpen dat je makkelijk en snel glutenvrije producten tot je beschikking wil hebben. Als je op werkdagen bestelt, heb je je bestelling de volgende werkdag in huis. Zo hoeft je kind nooit zonder glutenvrij reepje naar school! Kijk hier voor al onze glutenvrije repen!

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter